Het IP-adres is een uniek adres dat uw computer krijgt wanneer hij verbinding maakt met een netwerk. Het is het adres en de identiteit van de computer, die gebruikt wordt om hem te identificeren tussen alle andere computers en netwerktoestellen. Deze fout toont aan, zoals u in het bericht kunt zien, dat het IP-adres dat u hebt in gebruik is. Dit is meestal een privé IP-adres en heeft niets te maken met uw Internet-provider, want het is een fout in de configuratie van uw PC of router. Alle privé IP-adressen op uw netwerk moeten uniek zijn.

Zie het als een postadres, stel je hebt 4 apparaten aangesloten (een computer, een printer, een iPad en een iPhone) op je Netwerk, er wordt ergens een bericht vandaan gestuurd dat bestemd is voor de iPad maar de iPad en de Computer hebben hetzelfde IP (Adres). Hoe moet de postbode nu weten wie van de twee de juiste ontvanger is?

Laten we nu verder gaan met het oplossen van de problemen.

Inhoud [tonen]

  • 1Methode 1: Herstart de router
  • 2Methode 2: Ontgrendel en update het IP adres
  • 3Methode 3: Verwijder het statische IP
  • 4Methode 4: IPv6 uitschakelen

Methode 1: Herstart de router

Het kan zijn dat uw router niet het juiste IP-adres aan het aangesloten apparaat kan toewijzen. Dit kan worden veroorzaakt door een tijdelijke storing, maar meestal wordt dit verholpen door een eenvoudige herstart.