De meeste Android-gebruikers zullen in het bestandsbeheer van hun telefoon wel een map met de naam LOST.DIR hebben gezien. Veel gebruikers zullen nieuwsgierig zijn naar het doel van deze map op hun telefoon. Sommigen denken misschien dat het een kwaadaardige map is, omdat ze niet op de hoogte zijn van deze map. In dit artikel zullen we bespreken wat deze map is en waar hij voor wordt gebruikt op onze telefoons.

LOST.DIR Map op het apparaat

Wat is de map LOST.DIR?

Het Android systeem heeft een speciaal programma genaamd File System Check dat vergelijkbaar is met het hulpprogramma chkdsk in Windows en fsck in Linux. Dit hulpprogramma maakt een map LOST.DIR aan op het apparaat. LOST.DIR is een systeemmap die in de directory van de SD-kaart wordt aangemaakt om beschadigde gegevens te verzamelen. Deze gegevens worden gecreëerd wanneer het proces van het kopiëren van gegevens naar of van de SD-kaart wordt onderbroken doordat de telefoon wordt uitgezet of de SD-kaart wordt verwijderd. Deze map kan worden vergeleken met de prullenbak in het Windows-besturingssysteem. Gegevens kunnen vanuit de prullenbak naar de oorspronkelijke locatie worden verplaatst en dat kan met deze map. Bestanden worden echter naar de prullenbak verplaatst omdat de gebruiker ze heeft verwijderd en in LOST.DIR worden bestanden verplaatst als gevolg van een technische onderbreking en niet met de bedoeling van de gebruiker.

LOST.DIR in SD-kaart opslag

Het Android systeem plaatst kopieën van de onderbroken bestanden in deze map zodat ze kunnen worden hersteld bij de volgende opstart. De bestanden krijgen ook een nieuwe naam tijdens het kopieerproces.Nee, de map LOST.DIR is geen kwaadaardig programma zoals veel gebruikers denken. Er zijn verschillende redenen waarom bestanden in de map LOST.DIR terechtkomen:

  • Verwijderen van de SD-kaart terwijl de bestanden verwerkt worden.
  • Onderbrekingen tijdens het downloaden van bestanden naar het toestel.
  • Plotseling bevriezen van het besturingssysteem van het Android toestel.
  • Het toestel uitschakelen terwijl het archiveringsproces loopt.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: 3 methoden om Xiaomi Yeelight muziekmodus op PC te krijgen

Gegevens herstellen van LOST.DIR

U kunt uw bestanden uit de map LOST.DIR herstellen met herstelsoftware. Maar om dit te laten werken, moet u de gewiste bestanden herstellen