Sommige vensters hebben ons om raad gevraagd nadat zij last hadden van een steeds terugkerende foutmelding DAQExp.dll missing. Terwijl sommige gebruikers melden dat zij deze fout bij elke start zien verschijnen, lijkt het bij anderen dat de foutmelding met willekeurige tussenpozen verschijnt. Het probleem is niet uniek voor een bepaalde versie van Windows, want wij hebben gevallen kunnen verifiëren waarin het probleem zich voordeed op Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Inhoud [tonen]

 • 1Wat is DAQExp.dll?
 • 2Is DAQExp.dll veilig
 • 3Moet ik DAQExp.dll
   verwijderen?

  • 3.1Methode 1: Voorkomen dat Wondershare-producten bij het opstarten worden uitgevoerd
  • 3.2Methode 2: De opstartdienst uitschakelen via systeemconfiguratie
  • 3.3Methode 3: Verwijder alle Wondershare toepassingen
  • 3.4Methode 4: Verwijder de WonderShare Studio map

Wat is DAQExp.dll?

Het blijkt dat dit specifieke .DLL (Dynamic Link Library) bestand geassocieerd wordt met Wondershare Software producten. Het kan actief gebruikt worden door een Wondershare product of het kan een overgebleven bestand zijn dat is achtergebleven als gevolg van een onvolledige installatie.

Een ander scenario dat uiteindelijk deze foutmelding zal opleveren, is een veiligheidsscan die de DAQExp.dll in quarantaine plaatst, waardoor het bestand onbeschikbaar wordt voor elke toepassing die het uiteindelijk aanroept. Met andere woorden, deze foutmelding treedt meestal op wanneer malware gedeeltelijk behandeld is door een anti-virus of anti-malware programma.

In de meeste gevallen komt de steeds terugkerende foutmelding omdat de beveiligingssoftware het bestand DAQExp.dll wel verwijderd heeft, maar de rest van de malware (de malware die actief probeert dat bestand te gebruiken) niet.

Maar let wel, de meeste malware die nu nog succesvol is in de nieuwste versies van Windows is ontworpen om zich te camoufleren als vertrouwde processen om detectie door beveiligingsscanners en dergelijke te vermijden.

Is DAQExp.dll veilig

Hoewel het echte DAQExp.dll bestand (het bestand dat bij de Wondershare suite hoort) echt is en geen bedreiging vormt voor de veiligheid, moet u toch enkele voorzorgsmaatregelen nemen om er zeker van te zijn dat het geen malware programma is.

Als u geen enkel Wondershare product op uw computer geïnstalleerd hebt, is de kans dat u geconfronteerd wordt met een bestand dat met malware besmet is, zeer groot. In dat geval raden wij u ten zeerste aan een grondige veiligheidsscan uit te voeren om de virusinfectie op te sporen en te behandelen.

De snelste en meest effectieve manier om dit te doen is door een Malwarebytes deep scan uit te voeren. Op grond van persoonlijke ervaring is dit een van de beste (zo niet de meest doeltreffende) manieren om malware die deze foutmelding kan geven te identificeren en aan te pakken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe repareer ik De updates die u probeert toe te passen zijn geen door Dellgoedgekeurde updates.

Als u Malwarebytes nog niet eerder gebruikt hebt, kunt u dit artikel volgen ( hier ) om de gratis versie van de Malwarebytes beveiligingsscanner te gebruiken om een diepe beveiligingsscan uit te voeren.

De scan uitvoeren in Malwarebytes

Als de bovenstaande procedure geen malware-infectie aan het licht heeft gebracht of u niet in staat heeft gesteld de dreiging volledig aan te pakken, kunt u doorgaan naar de volgende methode.

Moet ik DAQExp.dll

Als de bovenstaande stappen u geen enkele aanwijzing gaven dat u te maken hebt met een virusinfectie (of u hebt Malwarebytes gebruikt om de beveiligingsdreiging op te lossen), kunt u de stappen ondernemen om de foutmelding die u in de eerste plaats stoorde te verwijderen.

Als u nog steeds te maken heeft met steeds terugkerende foutmeldingen gerelateerd aan het DAQExp.dll bestand, dan is de kans groot dat er nog steeds bestanden of processen zijn die het bestand aanroepen zonder succes. De reden voor de DAQExp.dll bestandsfout is dat het niet beschikbaar is.

In dit geval zou u het probleem moeten kunnen oplossen door de applicatie of het proces dat het DAQExp.dll bestand aanroept te verwijderen.

Gebaseerd op verschillende gebruikersrapporten, zijn er een paar verschillende methoden waarmee u dit kunt doen. Elk van de onderstaande mogelijke oplossingen is bevestigd door ten minste één getroffen gebruiker.

Voor het beste resultaat raden wij u aan de onderstaande methoden te volgen in de volgorde waarin ze worden gepresenteerd, zoals wij de fixes hieronder rangschikken naar efficiëntie en ernst.

Laten we beginnen!

Methode 1: Voorkomen dat Wondershare producten worden uitgevoerd bij het opstarten

Aangezien deze DLL wordt geassocieerd met Wondershare-softwareproducten en u de bovenstaande stappen hebt gebruikt om ervoor te zorgen dat u de mogelijkheid van een virusinfectie elimineert of uitsluit, zou u het probleem moeten kunnen oplossen door te voorkomen dat Wondershare-producten bij het opstarten worden uitgevoerd.

Deze procedure wordt aanbevolen voor het geval u dit probleem slechts bij elke opstart van het systeem tegenkomt. Nadat u de juiste stappen hebt gevolgd om alle Wondershare services uit de lijst met opstartitems te verwijderen, zou de fout niet meer mogen optreden omdat het DAQExp.dll bestand niet meer zal worden aangeroepen.

Hier is een snelle gids om alle Wondershare opstartsoftware of -diensten uit uw lijst met opstartitems te verwijderen:

 1. Druk op Ctrl + Shift + Enter om het venster Taakbeheer te openen.
 2. Zodra u in het venster Taakbeheer bent, selecteert u het tabblad Opstarten. Wanneer u daar bent, scrollt u naar beneden in de lijst met opstartitems en zoekt u het Wondershare product.
 3. Wanneer u de juiste opstartservice hebt gevonden, klikt u er eenmaal op om hem te selecteren en klikt u vervolgens op de knop Uitschakelen rechtsonder in het scherm. Schakel de opstartdienst uit
 4. Zodra de opstartservice is uitgeschakeld, start u de computer opnieuw op en kijkt u of het probleem bij het opstarten is opgelost.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in:  Wat maakt Lineage OS het beste voor Android telefoons.

Als u nog steeds een opstartfout tegenkomt die wijst naar het DAQExp.dll bestand, ga dan naar de volgende methode.

Methode 2: De bootdienst uitschakelen via systeemconfiguratie

Een andere methode om te voorkomen dat de belangrijkste Wondershare service het DAQExp.dll bestand aanroept is om de service volledig uit te schakelen met msconfig (Systeem Configuratie). Verscheidene getroffen gebruikers hebben gemeld dat de foutmelding niet meer optrad zodra ze de onderstaande instructies volgden.

Hier is een korte handleiding voor het uitschakelen van Wondershares hoofdservice via het menu Systeeminstellingen:

 1. Open een dialoogvenster Uitvoeren door op de Windows-toets + R te drukken. Typ vervolgens “msconfig” in het tekstvak en druk op Enter om het menu Systeemconfiguratie te openen. Als UAC (User Account Control) u daarom vraagt, klikt u op Ja om beheerdersrechten toe te kennen. Typ appwiz.cpl en druk op Enter om de lijst met geïnstalleerde programmas te openen
 2. .

 3. In het scherm Programmas en onderdelen scrollt u naar beneden naar de lijst met toepassingen en zoekt u uw Wondershare product(en). Zodra u het ziet, klik er met de rechtermuisknop op en kies De-installeren uit het contextmenu dat zojuist is verschenen. De-installatie van de Wondershare toepassing
 4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de deïnstallatie te voltooien, start de computer vervolgens opnieuw op en kijk of het probleem is opgelost bij de volgende keer opstarten van het systeem.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe verwijder ik een watermerk uit een Word document

Als u nog steeds terugkerende fouten tegenkomt die wijzen op een ontbrekend DAQExp.dll bestand, ga dan naar de laatste methode hieronder.

Methode 4: Verwijder de WonderShare Studio map

Als geen van de bovenstaande methoden het probleem heeft opgelost, zijn het hoogstwaarschijnlijk enkele overgebleven WonderShare Studio bestanden die nog steeds het DAQExp.dll bestand aanroepen ook al is de hoofdapplicatie reeds verwijderd.

Sommige gebruikers die dit probleem ook tegenkwamen, meldden dat de fouten ophielden nadat ze de WOnderShare Studio-map met de resterende bestanden hadden gelokaliseerd en verwijderd.

Hier is een korte handleiding over hoe de map te verwijderen die verantwoordelijk is voor het probleem:

 1. Open Taakbeheer door op Ctrl + Shift + Esc te drukken.
 2. Zodra u in Taakbeheer bent, selecteert u het tabblad Opstarten in de lijst met tabbladen. Scroll dan naar beneden in de lijst van toepassingen, zoek WonderShare Studio, klik erop en klik dan op de knop Uitschakelen. Schakel de opstartdienst uit
 3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op dezelfde service die u eerder hebt uitgeschakeld en kies Bestandslocatie openen in het contextmenu. Open Wondershare Studio Bestandslocatie
 4. Zodra u bij die specifieke map bent, klikt u met de rechtermuisknop op WonderShare studio en kiest u Verwijderen uit het contextmenu. Bevestig vervolgens door op Ja te klikken om de map te verwijderen.
 5. Zodra de map WonderShare Studio is verwijderd, start u de computer opnieuw op en kijkt u of het probleem bij de volgende opstart van het systeem is opgelost.