De release van Android 5.0 Lollipop werd vorig jaar door Google aangekondigd op 25 juni 2014. Het werd uitgebracht op 12 november 2014 met talrijke verbeteringen en functies voor geselecteerde toestellen zoals Google Nexus, Sony Droid Phones en Samsungs. In deze recensie hebben we het over de 10 nieuwe functies die u moet proberen na het upgraden of installeren van Android 5.0 Lollipop.

Inhoud [tonen]

 • 1De Gast
 • 2Pin Apps
 • 3Verbeterde batterij
 • 4Tikken en gaan
 • 5Configuratie Prioriteit
 • 6Materiaal ontwerp
 • 7Vertrouwde apparaten toevoegen
 • 8Snelle instellingen
 • 9Overzicht van de toepassingen
 • 10Google Fit

De Gast

Deze gast is niet Dan Stevens, en zal uw gegevens niet schaden. De nieuwe gastmodus maakt het u gemakkelijker om uw toestellen te delen met uw vrienden en familie, zonder dat zij toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens.U moet deze functie zeker eens bekijken. Het kan geactiveerd worden vanuit de meldingen door op uw account avatar te tikken en “Gast toevoegen” te kiezen.

Pin Apps

De pin-app functie is een geweldig systeem om apps te delen, waarmee u apps aan uw account kunt vastpinnen en de toegang voor gasten kunt beperken. Deze functie kan geactiveerd worden vanuit de instellingen.

Verbeterde batterij

Dit is de beste verbetering, die Google heeft nagestreefd om de batterijduur van uw toestel te verbeteren. Met deze functie krijgt u tellers die u vertellen hoe lang het nog duurt voor het opladen klaar is en hoe lang het nog duurt voor u weer gaat opladen. Ga naar instellingen -> batterij om te zien hoeveel tijd er nog rest tot de batterij leeg is. De batterijbesparingsmodus, indien ingeschakeld, kan de levensduur van de batterij met 90 minuten verlengen, wat ideaal is wanneer u zonder oplader reist. U kunt deze functie activeren via de menutoets.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Outlook Mac foutcode 3253 herstellen

Tikken en gaan

Tap & Go wordt meestal gebruikt voor toestellen voor communicatie in de buurt. Het helpt u uw nieuwe telefoon in te stellen door er gewoon op te tikken op uw oude telefoon. Het zal automatisch Google Play apps synchroniseren, samen met alle configuratie en instellingen.

Configuratie prioriteit

Met Lollipop kunt u de prioriteit van meldingen instellen. De prioriteitsmodus zal waarschuwingen tegenhouden op basis van de instellingen die u kiest, en alleen de belangrijkste waarschuwingen of meldingen van belangrijke apps toestaan. De prioriteitsmodus is vergelijkbaar met de stille modus. Om de prioriteitsmodus te activeren, klikt u op de volumetoets op uw toestel om alleen specifieke meldingen op uw toestel te laten binnenkomen.

Materiaal ontwerp

Lollipop gebruikt de Material Design-interface op alle apparaten waarop het draait, en dat zul je zien zodra je een upgrade naar Android 5.0 Lollipop uitvoert. Googles “Material Design” brengt tinten, rijke kleuren en een responsieve gebruikersinterface naar Android-toestellen. Nieuwe kleuren, edge-to-edge verbetering, licht en schaduwen maken de interface gebruiksvriendelijk.

Voeg vertrouwde apparaten toe

Gebruikers kunnen hun toestel via Bluetooth of NFC instellen als “Trusted Device”. Het toestel zal automatisch het beveiligingspatroon van uw Android toestel uitschakelen wanneer het in de buurt is. Dit betekent dat u het toestel niet hoeft te ontgrendelen als u in de auto of thuis zit. Om het te activeren, ga naar Instellingen, selecteer Beveiliging en vervolgens Slimme vergrendeling en Vertrouwde apparaten. Slimme vergrendeling is alleen beschikbaar nadat u het patroon of wachtwoord van het toestel hebt ingesteld.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Een eenvoudige manier om de Note 8s “Pair Apps” functionaliteit op elke Android te krijgen

Snelle instellingen

Met de Lollipop-update is ook het menu Snelle instellingen verbeterd. Met de schuifregelaar voor snelle instellingen kunt u de zaklamp bedienen, de helderheid aanpassen, WiFi, Bluetooth en schermrotatie instellen.

Overzicht toepassingen

Deze functie is aangepast aan Apples iOS. In oudere versies van Android verdwijnen alle geopende apps zodra je het toestel uitschakelt. Nu, met Lollipop kun je beginnen waar je gebleven was. Apps zullen beschikbaar zijn op het overzichtsscherm, zodat u snel toegang hebt tot uw werk, liedjes, fotos en zelfs recente zoekopdrachten.

Google Fit

Google Fit is een gezondheidskit API voor het Android toestel dat rond dezelfde tijd als Lollipop werd uitgebracht, maar compatibel is met Android 4.0 en hoger. Google Fit is een concurrent van Apples Healtkit, dat fitnessgegevens van het mobiele apparaat of de smartwatch van een gebruiker detecteert. Het zal de fysieke activiteiten bijhouden zoals fietsen, hardlopen of wandelen.

Extra functies toegevoegd in Android Lollipop

 • 15 nieuwe talen toegevoegd en ondersteunt nu 68 talen.
 • Verbeterde mogelijkheden voor kleurenblindheid.
 • Verbeterde ART voor sneller en gemakkelijker gebruik.
 • Verbeterd toetsenbord om meerdere talen te ondersteunen.
 • Nexus apparaat feedback.
 • Verbeterde graphics, video en camera mogelijkheden.
 • Speel de Flappy Bird kloon op de nieuwe Android versie als een Easter egg app.