Er zijn twee verschillende versies van Skype beschikbaar voor gebruik: Skype, het communicatieprogramma voor individueel gebruik dat instant messaging, audio- en videogesprekken en diensten voor bestandsoverdracht biedt, en Skype voor Bedrijven (vroeger bekend als Microsoft Lync Server), een samenwerkingsprogramma voor bedrijven dat alles biedt wat Skype ook biedt, maar met extra functies die naadloze en effectieve samenwerking mogelijk maken binnen de teams en organisaties die er aan toegevoegd worden.

Skype voor Bedrijven is verre van perfect, maar de ongeëvenaarde functies en samenwerkingsdiensten die het biedt, maakten het al snel tot het communicatieplatform bij uitstek voor werkplekken over de hele wereld. Maar aan al het goede komt een eind: Microsoft heeft onlangs 31 juli 2021 aangekondigd als de officiële einddatum voor Skype for Business.

Skype voor bedrijven upgraden naar Microsoft Teams

Vanaf 31 juli 2021 zal Skype for Business Online niet langer beschikbaar zijn, en Microsoft zal de ondersteuning voor de desktop client beëindigen. Microsoft teams zullen Skype for Business overnemen – een speciale groupware die al dezelfde functionaliteit heeft als Skype for Business, maar ook zijn mogelijkheden uitbreidt met functies als integratie van toepassingen en opslag van bedrijfsbestanden.

Hoewel de ondergang van Skype for Business nog ver weg lijkt, zijn zijn dagen zeker geteld. Overgaan van Skype for Business naar Microsoft Teams is niet zomaar een kwestie van Skype for Business verwijderen op de werkcomputer van elke werknemer en Microsoft Teams installeren. Dus als u een IT-beheerder bent of verantwoordelijk bent voor het beheer van Skype for Business op een werkplek, dan is het nu tijd om een plan uit te voeren om uw werkplek van Skype for Business naar Microsoft Teams te verplaatsen.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Hoe een dedicated video ramp (VRAM) vergroten in Windows 10

Fase 1: Breng uw werkplek op de hoogte van de komende overgang

Voordat u werknemers naar Microsoft Teams laat overstappen, moet u eerst uw werkplek en iedereen die zich daar bevindt bewust maken van de aanstaande overgang en het belang ervan. Voorlopig kunnen Skype for Business en Microsoft Teams tegelijk gebruikt worden, terwijl Microsoft Microsoft Teams verfijnt en bedrijven hun teams en afdelingen langzaam van het eerste naar het tweede overzetten. Profiteer ervan om iedereen op uw werkplek vertrouwd te maken met Microsoft Teams en hoe het werkt; hoewel het allebei programmas zijn die samenwerking op de werkplek vergemakkelijken, is Microsoft Teams een nieuwe en andere omgeving.

Zorg ervoor dat u bij elke werknemer nagaat hoe de meest elementaire functies van Microsoft Teams werken en waarom het voor de werkplek belangrijk is om de overstap te maken. Als dat gedaan is, kunt u beginnen mensen in Microsoft Teams te plaatsen, terwijl de werknemers het programma op eigen houtje verkennen en de kneepjes van het vak leren.

Fase 2: Gebruikers verplaatsen naar Microsoft Teams met behulp van het Skype voor Bedrijven-controlepaneel

Opmerking : Om Skype for Business gebruikers daadwerkelijk naar Microsoft Teams te verplaatsen, moet u de leiding hebben over het beheer van Skype for Business op uw werkplek en

  1. Start een internetbrowser van uw keuze, typ het volgende in de adresbalk (ter vervanging van de volledig gekwalificeerde domeinnaampool voor uw werkplek), en druk op Enter : https:onmicrosoft.com. Als u daar niet om gevraagd wordt, slaat u deze stap gewoon over.
  2. Klik op Volgende .
  3. Klik nogmaals op Volgende om alle geselecteerde gebruikers van Skype for Business naar Microsoft Teams te verplaatsen en sluit de wizard.

Fase 3: Breng de gebruikers op de hoogte van de op handen zijnde upgrade en zorg dat ze Teams gaan gebruiken

Zodra u Skype for Business gebruikers naar Microsoft Teams hebt verplaatst, kunt u het Microsoft Teams Management Centre gebruiken, zodat deze gebruikers, telkens wanneer zij zich aanmelden bij de Skype for Business client, een melding te zien krijgen waarin zij op de hoogte worden gebracht van de aanstaande Teams upgrade en worden aangemoedigd het programma uit te proberen.

  1. Ga naar het Microsoft Computerbeheercentrum .
  2. Log in met uw beheerdersgegevens. Meld u aan bij het Microsoft Computer Management Center
  3. In het navigatievenster aan de linkerkant van het scherm, klikt u op Org-brede instellingen> Teams upgraden .
  4. Zoek op de Teams upgrade pagina de optie Meld Skype for Business gebruikers dat Teams beschikbaar is voor upgrade en schakel deze in.
  5. Klik op Opslaan om de aangebrachte wijzigingen op te slaan en het Microsoft Teams Management Center te sluiten.

Met de optie Meld Skype voor Bedrijven aan gebruikers dat computers beschikbaar zijn voor upgrade ingeschakeld, zullen gebruikers die naar computers zijn verhuisd de volgende melding zien in hun Skype voor Bedrijven-clients:

Klik op “Try It” om “Microsoft Teams” te starten.

Als een gebruiker op de knop Probeer het klikt, start zijn computer de Microsoft Teams client (als die geïnstalleerd is) of start een internetbrowser en brengt hem naar de Microsoft Teams web client (als de desktop client niet geïnstalleerd is). Als de Teams-desktopclient niet op de computer van de gebruiker geïnstalleerd is, zal Skype voor Bedrijven de Teams-client op de achtergrond stilletjes downloaden, installeren en alle organisatiebrede instellingen en voorkeuren toepassen die u geconfigureerd hebt. Vanaf dat moment kan de gebruiker Microsoft Teams gewoon gebruiken voor zijn communicatie- en samenwerkingsbehoeften naast Skype voor Bedrijven, terwijl andere gebruikers dezelfde upgrade ondergaan. Zodra de hele werkplek naar Teams is geüpgraded en eraan gewend is geraakt, kunt u vanuit het Microsoft Teams Management Centre Skype for Business voor alle interne gebruikers uitschakelen en de migratie naar Microsoft Teams voltooien.