Gebruikers konden niet wachten om te upgraden naar Windows 10 bij de release. Terwijl sommigen zonder problemen van Windows 8.1 een upgrade naar Windows 10 uitvoerden, waren er helaas ook gebruikers die dat niet konden doen. Wat er gebeurt is dat Windows Update met succes de nodige bestanden downloadt, maar wanneer het de stap Prepare to Install bereikt, krijgen gebruikers een foutcode 80070003.

Er zijn twee hoofdoorzaken voor het optreden van deze fout. Het eerste is een onjuist pad en het tweede is als EaseUS Partition Master 10.5 ooit gebruikt is om de schijf opnieuw te partitioneren, waardoor de partitietypes en de associatie van System Reserved Partition IDs met OEM Partition IDs op UEFI systemen met GPT schijven veranderd worden, en als gevolg daarvan de upgrade vastloopt.

In deze gids hebben wij twee methoden opgesomd om het probleem op te lossen.

Methode 1: Controleer het WIMMount pad

Een ontbrekend of onjuist pad hier kan de update vertragen. Om het pad te controleren, opent u de Register-editor en zoekt u naar het volgende pad:

HKEY_LOCAL_MACHINE_SYSTEMN-Control Current Services WIMMount

Dubbelklik erop en zorg ervoor dat het de juiste padwaarde heeft voor wimmount.sys. Dit bestand bevindt zich in C:WindowsSystem32Drivers – controleer of het bestand daar bestaat voordat u het pad wijzigt.

Zodra het pad is gewijzigd om de juiste locatie weer te geven, herstart u de PC en probeert u de update opnieuw.

Methode 2: Als u EaseUS Partition Master 10.5

hebt gebruikt

Deze methode is alleen van toepassing op Windows 8.1 updates. EaseUS verknoeit de partities en de toegewezen partitiegroottes. De aanbevolen configuratie moet als volgt zijn.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: AMD HD Audio apparaat niet aangesloten

Voordat u EaseUS uitvoert voor de partitie, is dit hoe de juiste structuur eruit zou zien op een Windows 8.1 machine.

Na het uitvoeren van EaseUS is de structuur als volgt gewijzigd, en recagentc slaagt er niet in Windows RE te controleren.

Kortom, EaseUS verandert de partitietypes. En dit is wat u moet doen om het type vast te stellen volgens de figuur hierboven. Open Command Prompt, als administrator en voer de volgende commandos uit nadat je geverifieerd hebt dat de structuur corrupt is;

diskpart

selecteer schijf 0

lijst partitie

partitie kiezen