Logitech-luidsprekers zijn een van de beste luidsprekers die u op uw computer kunt gebruiken, maar veel gebruikers hebben problemen gemeld om ze in Windows te laten werken. Veel gebruikers melden dat het probleem zich voordoet direct na de upgrade naar Windows 10, maar er zijn natuurlijk ook andere scenarios waarin hetzelfde gebeurt.

Gebruikers hebben veel verschillende manieren gevonden om dit probleem op te lossen en wij raden u aan ze hieronder te bekijken. Zorg ervoor dat u de instructies zorgvuldig opvolgt en het probleem zal in een mum van tijd verdwijnen.

Inhoud [Weergave]

 • 1Waardoor werken Logitech-luidsprekers niet in Windows?
  • 1.1Oplossing 1: Wijzig het standaard luidsprekerformaat
  • 1.2Oplossing 2: Schakel geluidsverbetering in
  • 1.3Oplossing 3: Exclusieve toegang tot luidsprekers ontzeggen
  • 1.4Oplossing 4: Start de Audio Probleemoplosser
  • 1.5Oplossing 5: Installeer de nieuwste audiodrivers

Waardoor werken Logitech-luidsprekers niet in Windows?

Bij het oplossen van problemen met Logitech-luidsprekers moet op een aantal oorzaken worden gelet. Sommige oorzaken komen vaker voor dan andere, en sommige kunnen sneller naar de juiste oplossing wijzen. Zie de selectielijst hieronder.

 • Het standaardformaat is te laag ingesteld – Als de bemonsteringsfrequentie van de luidsprekers te laag is ingesteld, kan het zijn dat het helemaal niet werkt of dat het geluid van slechte kwaliteit is. Windows doet dit op de meeste nieuw toegevoegde apparaten, dus zorg ervoor dat u dat verandert.
 • Audioverbeteringen zijn uitgeschakeld – In sommige scenarios moeten audioverbeteringen ingeschakeld zijn om uw luidsprekers te laten werken. Dit hangt af van de drivers die u gebruikt.
 • Apps hebben exclusieve toegang gekregen tot uw luidsprekers – Als een app dit heeft gedaan, kunnen andere apps uw luidsprekers niet goed gebruiken en werkt het gewoon niet. Zorg dat je het uitschakelt!
 • Audio drivers – Last but not least, defecte of oude audio drivers kunnen de oorzaak zijn van het probleem en u moet ze zo snel mogelijk updaten!

Oplossing 1: Wijzig het standaard luidsprekerformaat

Als uw luidsprekers wel werken, maar het geluid dat zij weergeven ruisachtig en van slechte kwaliteit is, moet u controleren of de bemonsteringsfrequentie te laag is. Windows wijst gewoonlijk een lage bemonsteringsfrequentie toe aan nieuw toegevoegde apparaten, wat dit soort problemen kan veroorzaken. U kunt een hogere frequentie kiezen, samen met eender welke bitdiepte!

 1. Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram rechts onderaan het scherm en kies Geluiden Een alternatieve manier zou zijn om het Configuratiescherm van uw PC te openen en de optie Weergave met grote pictogrammen in te stellen. Zoek daarna de optie Geluiden en klik erop om hetzelfde venster te openen.
 2. Navigeer naar het tabblad Afspelen van het zojuist geopende venster Geluiden. Afspeelapparaten
 3. Klik met de linkermuisknop op de Logitech-luidsprekers en klik op de knop Eigenschappen. Navigeer naar het tabblad Geavanceerd van het venster Eigenschappen van Speakers en vink de sectie Standaardformaat aan. Klik op om het uitklapmenu te openen. Wijzigen van het standaard luidsprekerformaat
 4. U kunt kiezen uit verschillende kwaliteiten en sample rates om mee te experimenteren. Zorg er echter voor dat het laagste 2 kanaals, 16 bit, 44100 Hz (CD Kwaliteit) is.Controleer of uw luidsprekers nu goed werken!

Ook interessant: Hoe gebruikt u een muis met uw iPad of iPhone?

Oplossing 2: Audioverbeteringen inschakelen

Het is mogelijk om alle verbeteringen voor het specifieke afspeelapparaat uit te schakelen. Hierdoor kunt u uw Logitech-luidsprekers niet goed gebruiken en het is mogelijk dat ze een tijdje niet meer werken. Zorg ervoor dat u de verbeteringen inschakelt in het venster Eigenschappen van de luidspreker.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram rechts onderaan op het scherm en kies Geluiden Een alternatieve manier zou zijn om het Configuratiescherm van uw PC te openen en de optie Weergave met grote pictogrammen in te stellen. Zoek daarna de optie Geluiden op en klik erop om hetzelfde venster te openen.
 2. Navigeer naar het tabblad Afspelen van het zojuist geopende venster Geluiden. Verbeteringen inschakelen
 3. Klik met de linkermuisknop op uw toestel en klik op de knop Eigenschappen. Ga naar het tabblad Verbeteringen van het venster Eigenschappen en vink het vakje naast de optie Alle verbeteringen uitschakelen uit. Klik op de OK knop en controleer of uw Logitech luidsprekers nu werken.

Oplossing 3: Exclusieve toegang tot de luidsprekers ontzeggen

Als u problemen hebt met uw Logitech-luidsprekers, moet u ervoor zorgen dat geen enkele andere toepassing probeert de exclusieve controle over uw luidsprekers over te nemen. Als dat zo is, zullen andere toepassingen er geen toegang toe kunnen krijgen en zult u ze niet kunnen bedienen. Volg de onderstaande stappen om het uit te schakelen!

 1. Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram in de taakbalk en kies de optie Geluiden. Als dit pictogram niet op uw taakbalk staat, kunt u de instellingen voor Geluiden vinden door het Configuratiescherm te openen, de weergave te veranderen in Categorie en Hardware en Geluid>>Sound te selecteren. Geluid in configuratiescherm
 2. Controleer of de luidsprekers ingeschakeld zijn in het tabblad Afspelen. Ga naar dit tabblad door boven in het venster te klikken en zoek de luidsprekers die u gebruikt. Het moet bovenaan staan en geselecteerd zijn.
 3. Klik eenmaal en klik op de knop Eigenschappen, rechts onderaan in het venster. In het eigenschappenvenster dat opent, vinkt u onder Device Usage aan en zet u de optie op Use this device (enable) als het nog niet ingeschakeld was, en past u de wijzigingen toe. Gebruik dit apparaat
 4. Navigeer naar het tabblad Geavanceerd in hetzelfde eigenschappenvenster en zet een vinkje bij Exclusieve modus.
 5. Vink de vakjes naast “Toestaan dat toepassingen exclusieve controle over dit toestel hebben” en “Voorrang geven aan toepassingen in exclusieve modus” uit. Pas ook deze veranderingen toe en controleer of uw Logitech luidsprekers nu goed werken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Wanneer is de volgende Steam uitverkoop?

Vink deze vakjes uit

Oplossing 4: Start de audio probleemoplosser

Problemen met de luidsprekers oplossen is het eerste wat u moet doen om dit probleem op te lossen. Windows 10 kan automatisch herkennen of er bepaalde problemen zijn met audio-apparaten die op uw computer zijn aangesloten, en kan dienovereenkomstig handelen.Zorg ervoor dat u de onderstaande stappen volgt om beide probleemoplossers uit te voeren.

 1. Zoek in het menu Start naar Instellingen en klik op het eerste resultaat dat verschijnt. U kunt ook rechtstreeks klikken op de tandwielknop linksonder in het menu Start of u kunt de toetsencombinatie Windows + I gebruiken. Open Instellingen in het menu Start
 2. Zoek de sectie Update en beveiliging onderaan het venster Instellingen en klik erop.
 3. Navigeer naar het tabblad Problemen oplossen en controleer de sectie Opstarten.
 4. De probleemoplosser voor audioweergave zou daar onderaan moeten staan, dus klik erop en volg de instructies op het scherm om hem uit te voeren. Start de probleemoplosser voor audioweergave
 5. Controleer of het probleem is opgelost en of de Logitech-luidsprekers beginnen te werken.

Oplossing 5: Installeer de nieuwste audiodrivers

Veel gebruikers hebben gemeld dat ze het probleem konden oplossen door simpelweg de drivers voor hun audio-apparaten opnieuw te installeren. Dit is een gemakkelijke methode om uit te voeren en zeker uw tijd waard. Bekijk het hieronder!

 1. Klik op het startmenu linksonder op het scherm, typ daarna “Apparaatbeheer” in, en selecteer het uit de lijst met beschikbare resultaten door eenvoudigweg op het eerste te klikken.
 2. U kunt ook de Windows-toetscombinatie + R indrukken om het dialoogvenster Uitvoeren op te roepen. Typ “devmgmt.msc” in het dialoogvenster en klik op OK om het uit te voeren. Start Apparaatbeheer
 3. Als u het stuurprogramma van uw headset wilt bijwerken, breidt u de sectie Geluid, video en spelcontrollers uit. Klik met de rechtermuisknop op uw audiodriver in de lijst en kies Stuurprogramma bijwerken in het contextmenu.
 4. Kies de optie Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammas in het nieuwe venster en wacht om te zien of het hulpprogramma in staat is om nieuwere stuurprogrammas te vinden. Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware
 5. Controleer of uw Logitech-luidsprekers goed werken op uw computer.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Op zoek naar Dota 2 spel coördinator

Verwante artikelen:

 • (Hoe los je het probleem op dat de software van…
 • Hoe los ik het probleem op dat TurboTax niet…
 • Hoe los ik het 169.254.X.X probleem op -…
 • Hoe los je een probleem op van overlapping van…
 • Hoe los je het probleem op dat het systeem van…
 • Hoe los je het probleem op van de permits…