De door Apple ontwikkelde iMessage dienst is een van de beste, uitstekende en briljante manieren om contact te houden en te krijgen met andere gebruikers van Apple toestellen, zonder extra kosten op uw maandelijkse rekening van uw netwerkprovider. Een van de handigste en meest gebruikte functies is de mogelijkheid om berichten te versturen en te ontvangen van andere apparaten die met uw iCloud-account verbonden zijn, dus ook van uw Mac.

Maar soms kan dit een beetje veel zijn. Als u bijvoorbeeld in uw kantoor bent met uw Mac, iPhone of iPad en al uw apparaten waarschuwen u dat u een bericht hebt, met enige vertraging ertussen, dan kan het geluid van de melding erg vervelend zijn en u of iemand anders in dat kantoor afleiden.

In dit artikel laten we u zien hoe u iMessage-meldingen op de mac kunt uitschakelen, en ook hoe u zich bij iCloud kunt afmelden voor berichten, hoe u ze kunt oplossen als ze niet goed werken, en nog wat andere tips en trucs voor iMessage-functies die nuttig en nuttig kunnen zijn.

Inhoud [tonen]

 • 1Hoe meldingen uitschakelen
 • 2Hoe iMessage uitschakelen
 • 3Hoe meld ik me af bij iCloud in Berichten
 • 4Bonus: Hoe berichten herstellen als het niet goed werkt
 • 5Bonus: Hoe een bepaalde gebruiker blokkeren

Hoe meldingen uitschakelen

 1. Zet uw Mac aan.
 2. Klik op het Apple menu.
 3. Kies Systeemvoorkeuren.
 4. Open het paneel Meldingen.
 5. Klik op berichten. In de linker zijbalk.
 6. Kies de optie Geen. Schakel bovendien de andere selectievakjes uit. Meldingen uitschakelen

Hoe zet ik iMessage uit

 1. Zet uw Mac aan.
 2. Open het berichtenprogramma op uw Mac.
 3. Zoek en open Voorkeuren in het menu Berichten.
 4. Klik op de rekening die u wilt deactiveren. Dit staat in het tabblad van het linkerpaneel.

 5. Vink het vakje uit met de tekst Enable this account. Dit zal uw account op uw Mac uitschakelen. Schakel iMessage uit

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Uitgebreide attributen zijn een inconsequente bug in Windows 10.

Wanneer u deze stappen hebt voltooid, zal het ontvangen van berichten op uw Mac stoppen, maar u kunt ze altijd, wanneer u maar wilt, weer aanzetten. U hoeft alleen maar het vinkje aan te zetten dat u eerder uitgevinkt had.

Er is ook een alternatief als u ze permanent wilt uitschakelen. U kunt zich in Berichten afmelden van uw iCloud-account. Dit heeft alleen gevolgen voor de Berichten-app en u hoeft zich geen zorgen te maken of u hierdoor misschien iCloud Fotos of iCloud Drive niet meer kunt gebruiken. In eenvoudige woorden, u moet gewoon iMessage uit uw account verwijderen.

Hoe meld ik me af bij iCloud in Berichten

 1. Open Berichten op uw Mac.
 2. Opent Voorkeuren in het menu Berichten.
 3. Kies vervolgens de rekening waarvan u zich wilt afmelden. U vindt dit in het venster aan de linkerkant.
 4. Klik op Uitloggen naast de Apple ID van uw account.
 5. Bevestig door op Afmelden te klikken. Er verschijnt een pop-up venster om te bevestigen dat u werkelijk uit uw rekening wilt uitloggen. iCloud Afmelden

Hiermee kunt u uitloggen uit iMessage op uw Mac, maar als u later weer wilt inloggen, moet u Berichten openen en dan Voorkeuren en dan ziet u het plus-icoontje onderaan het deelvenster Accounts, als u daarop klikt moet u uw Apple ID en wachtwoord invoeren.Opmerking: afhankelijk van uw verificatie-instellingen, bijvoorbeeld bij twee-factor verificatie, moet u mogelijk het wachtwoord invoeren dat naar uw apparaat wordt gestuurd.

Bonus: Hoe berichten repareren als het niet goed werkt

Misschien vind je de meldingen en geluiden in het iMessage-programma niet erg, maar werken ze niet goed op je Mac of heb je een synchronisatieprobleem op je iPhone of iPad en wil je ze uitschakelen. We zullen je helpen een paar dingen te proberen om dit probleem op te lossen. De bovenstaande methoden zullen zeer nuttig zijn.

 • Onderteken de uitvoer van de berichten, zoals aangegeven in de stappen hierboven, en onderteken vervolgens opnieuw.
 • Schakel iMessage uit met behulp van de stappen in de methode iMessage uitschakelen, en schakel deze vervolgens weer in.
 • Controleer het telefoonnummer dat u op uw Mac gebruikt. Het moet hetzelfde zijn als het nummer van je iPhone.
 • Controleer of het e-mailadres dat u op uw Mac gebruikt hetzelfde is als het adres dat aan uw Apple ID is gekoppeld.
 • Als u twee of meer Apple IDs hebt, moet u ervoor zorgen dat u met dezelfde Apple ID bent aangemeld op uw Mac en uw iPhone of iPad.
 • Als je geen berichten van je vrienden ontvangt, ga dan naar de Contacten-app en zoek naar hun naam. Controleer vervolgens of de inzending het juiste e-mailadres of telefoonnummer heeft dat zij gebruiken voor hun berichten. Als het anders is, voeg het toe.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe YouTube te activeren met Youtube.com