Sommige Windows-gebruikers hebben ons hun vragen gestuurd nadat ze er niet in geslaagd waren hun besturingssysteem bij te werken naar de laatste beschikbare versie. De meeste gebruikers melden dat ze de foutmelding 0x8024401f zien nadat ze op de knop Check for Updates hebben geklikt. Andere gebruikers komen dit probleem tegen wanneer ze een UWP-toepassing via de Windows Store proberen bij te werken. Het blijkt dat het probleem niet uniek is voor een bepaalde versie van Windows, want het is bevestigd dat het verschijnt op Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Windows Update Foutcode 0x8024401f

Inhoud [tonen]

 • 1Wat is de oorzaak van Windows Update Fout 0x8024401f
  • 1.1Methode 1: Uitschakelen

   Om zo efficiënt mogelijk te zijn, raden wij u aan de mogelijke regelingen hieronder te volgen in dezelfde volgorde als waarin ze geregeld zijn. Om het hele proces zo efficiënt mogelijk te maken, hebben wij de methoden gerangschikt op basis van moeilijkheidsgraad en efficiëntie. Uiteindelijk moet u op een oplossing stuiten die het probleem oplost, ongeacht de boosdoener die voor de fout verantwoordelijk is.

   Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED

   Methode 1: UitschakelenTyp vervolgens “ms-settings:troubleshoot” en druk op Enter om het tabblad Problemen oplossen van de Instellingen toepassing te openen. Het tabblad Probleemoplossing van de toepassing Instellingen openen via een Uitvoeren-venster

  • Zodra u in het tabblad Problemen oplossen bent, beweegt u de muiscursor naar het rechter gedeelte van het scherm en navigeert u naar het gedeelte Aan de slag. Wanneer u daar bent, klik op Windows Update , klik dan op Probleemoplosser uitvoeren . Start de probleemoplosser van Windows Update
  • Zodra het hulpprogramma is gestart, wacht u geduldig tot de eerste scan is voltooid. Dit proces zal bepalen of een van de reparatiestrategieën in het hulpprogramma van toepassing is op het probleem waarmee u te maken hebt. Problemen met Windows Update opsporen
  • Als er een geschikte reparatie is gevonden, krijgt u een venster te zien waarin u op Apply this fix kunt klikken om de reparatiestrategie uit te voeren. Afhankelijk van het type reparatie, kan het zijn dat u enkele aanvullende stappen moet volgen om de reparatiestrategie uit te voeren. Pas deze correctie toe
  • Zodra de oplossing is toegepast, start u de computer nog een keer opnieuw op en kijkt u of het probleem bij de volgende keer opstarten van het systeem is opgelost.
  • Misschien bent u ook geïnteresseerd in:  Wat het is: Steam Workshop en hoe het te gebruiken.

   Als dezelfde foutcode 0x8024401f nog steeds verschijnt, ga dan naar de volgende methode.

   Methode 3: Reset Windows Store-cache

   Als u de foutcode 0x8024401f tegenkomt wanneer u een UWP-toepassing (Universal Windows Platform) probeert bij te werken via de Windows Store, is het waarschijnlijk dat het updateproces wordt tegengehouden door een aantal corrupte systeembestanden.

   Na verscheidene van dergelijke voorvallen te hebben geobserveerd, lijkt het erop dat het probleem in de meeste gevallen optreedt nadat een beveiligingsscanner enkele essentiële elementen voor het updateproces in quarantaine heeft geplaatst. Een ander mogelijk scenario is een mislukte update die de installatie van de nieuwe Microsoft Store-versie in de war heeft gestuurd.

   Verschillende gebruikers die dit probleem ook hebben ondervonden, hebben gemeld dat ze de fout 0x8024401f hebben kunnen oplossen door de Windows Store en alle bijbehorende onderdelen opnieuw in te stellen.

   Er zijn twee manieren om de Windows Store-cache opnieuw in te stellen in Windows 10. De eerste optie is sneller, maar vereist dat u dingen doet vanaf een CMD-terminal. Als je niet vertrouwd bent met de CMD terminal of met het gebruik van commandos om de klus te klaren, dan kan de tweede optie aantrekkelijker zijn, omdat je dan de hele operatie vanuit de Windows GUI kunt uitvoeren.

   Voel je vrij om de methode te volgen waar jij je het prettigst bij voelt:

   De Windows Store-cache opnieuw instellen via CMD

   1. Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ vervolgens cmd in het tekstvak en druk op Ctrl + Shift + Enter om een opdrachtprompt met beheerdersrechten te openen. Wanneer UAC (User Account Control) daarom vraagt, klikt u op Ja om beheerderstoegang te verlenen. De opdrachtprompt als beheerder uitvoeren
   2. Zodra u in de verhoogde opdrachtprompt bent, typt u het volgende commando en drukt u op Enter om de Windows Store opnieuw op te starten, samen met alle afhankelijkheden: wsreset.exe

    Resetten van Windows Store

   3. Nadat het commando met succes is verwerkt, start u de computer opnieuw op en kijkt u of het probleem bij de volgende opstart van het systeem is opgelost.

   De Windows Store-cache opnieuw instellen via het programma Instellingen

   1. Open een dialoogvenster Uitvoeren door op Windows-toets + R te drukken. Typ dan ” ms-settings:appsfeatures” en druk op Enter om het menu Apps & Features van de toepassing Instellingen te openen.
   2. Zodra u in het scherm App & Features bent, scrollt u naar beneden in de lijst van geïnstalleerde UWP-toepassingen en zoekt u de vermelding Microsoft Store.
   3. Nadat u de juiste toepassing hebt gevonden, klikt u op de hyperlink Geavanceerde opties die erbij hoort (onder Microsoft Corporation).
   4. In het menu Microsoft Store Geavanceerde Opties scrollt u naar beneden naar het tabblad Reset en klikt u op de knop Reset om het cache-vrijmaken te beginnen.
   5. Wacht tot het proces voltooid is, herstart dan uw machine en kijk of het probleem bij de volgende opstart van het systeem opgelost is.

   De Microsoft Store opnieuw opstarten

   Als u nog steeds de foutcode 0x8024401f tegenkomt, zelfs na het opnieuw opstarten van de Windows Store cache, ga dan naar de volgende methode hieronder.

   Methode 4: Schakel de VPN-client van de proxyserver uit (indien van toepassing)

   Als je zover bent gekomen zonder resultaat en je gebruikt een proxy server of VPN oplossing om je anonimiteit te bewaren, is het waarschijnlijk dat je proxy