Skype-gebruikers kunnen op hun Skype-accounts inloggen met hun Skypenaam, de e-mailadressen die bij hun Skype-accounts horen, of de telefoonnummers die bij hun Skype-accounts horen (en natuurlijk de wachtwoorden van hun Skype-accounts). Uw Skypenaam is de Skypenaam die u bij Skype hebt geregistreerd toen u de eerste keer uw Skype-account aanmaakte. Uw Skypenaam is wat gewoonlijk uw “Skype ID” wordt genoemd. Vanaf dit schrijven zijn er twee verschillende soorten Skype-accounts: Skype-accounts die aangemaakt zijn met een specifieke Skype ID en Skype-accounts die aangemaakt zijn met Microsoft-accounts (die dus helemaal geen Skype ID hebben).

Skype-logo

Als u zich voor Skype aanmeldt met uw Microsoft-account (de account die u gebruikt voor al uw Microsoft-producten: Windows, Xbox, Microsoft Office, enz.) hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanmaken van een Skype-naam voor uw Skype-account. In plaats daarvan wordt het e-mailadres van uw Microsoft-account uw Skype-gebruikersnaam, en dat gebruikt u om in te loggen op uw Skype-account, hoewel u ook het telefoonnummer kunt gebruiken dat bij uw Microsoft-account hoort, en bij uitbreiding ook uw Skype-account. Voor Skype-gebruikers die hun account met hun Microsoft-accounts hebben aangemaakt, zijn hun account-IDs dezelfde als hun Live-IDs, maar deze IDs verschijnen nergens in Skype en de e-mailadressen van hun Microsoft-accounts worden in plaats daarvan als hun Skype-gebruikersnamen beschouwd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe neem ik een stoomvideo op?

Skype-gebruikers die Skype-gebruikersnamen (Skype IDs) hebben, vergeten echter vaak wat hun Skype-namen in de eerste plaats zijn en vragen zich af hoe zij hun Skype-namen kunnen terugvinden. Gelukkig is, hoewel Skype de laatste jaren enkele grote veranderingen heeft ondergaan, het vinden van uw Skype ID terwijl u ingelogd bent op Skype niet alleen nog steeds mogelijk, maar ook vrij gemakkelijk. Of u nu Skype voor Windows 10 of een andere versie van Skype voor Windows desktop gebruikt, het enige wat u hoeft te doen om uw Skype ID te vinden (als uw account er al een heeft) is:

  1. Start Skype .
  2. Klik op uw Profielfoto in de linkerbovenhoek van het venster.
  3. Scroll omlaag in uw Skype-profiel tot u uw Skypenaam ziet. De Skypenaam die u op uw Skype-profiel ziet, is uw Skype-ID.

Skype-gebruikers die hun account hebben aangemaakt met hun Microsoft-account, zullen hun Skype-naam hier niet zien, omdat ze die niet hebben. In plaats daarvan zullen deze gebruikers de e-mailadressen van hun respectieve Microsoft-accounts te zien krijgen.

Maar als u nog niet bent aangemeld bij Skype, geen nood: u kunt uw Skype-ID nog steeds vinden, u moet alleen door een paar extra hoepels springen om dat te doen. Dit zijn de twee methoden die u kunt gebruiken om uw Skype-ID te vinden als u nog niet bent aangemeld bij Skype:

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe schakel ik de functie Zoek mijn iPhone (FMI) uit.

Methode 1: Vraag een vriend

Als u niet bent aangemeld bij Skype op welk platform dan ook, kunt u gewoon een van uw Skype-contactpersonen vragen om uw Skype ID te controleren. Het enige wat een Skype contact hoeft te doen om uw Skype ID te vinden is:

  1. Zoek je gesprek en klik er met de rechtermuisknop op.
  2. Klik op Profiel bekijken.
  3. Scroll door uw Skype-profiel tot u uw Skypenaam ziet, noteer die en verzend hem.

Methode 2: Maak een nieuwe Skype-account aan en zoek de Skype-ID van uw oorspronkelijke account

Als het absoluut onmogelijk is om een van uw Skype-contactpersonen te vragen uw Skype-ID te vinden, kunt u uw Skype-ID nog altijd zelf vinden. Om dit te doen, moet u echter een volledig nieuwe Skype-account aanmaken en u daarmee aanmelden bij Skype. Hieronder:

  1. Typ de naam (weergavenaam, niet de Skypenaam) van de Skype-account waarvoor u de Skype-ID wilt vinden in het Skype-zoekveld.
  2. Navigeer naar het tabblad Mensen van de zoekresultaten.
  3. Zoek de Skype-account waarvan u de Skype-ID wilt vinden in de zoekresultaten, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Profiel weergeven .
  4. Scroll omlaag in het Skype-profiel tot u uw Skypenaam ziet: dat is de Skype-ID van uw oorspronkelijke Skype-account.

Aan