In de meeste gevallen kunt u het IMEI-nummer van uw Redmi Note 3 kwijtraken tijdens een mislukte flash ROM of een mislukte update. Hoe dan ook, u zult de diensten van de telefoon niet kunnen gebruiken, zoals bellen en smsen, of inloggen op uw Mi account. Wanneer dit gebeurt, zal uw IMEI, wanneer u * draaitexe” (voor 32-bit systemen). Uw telefoon zou moeten verschijnen in de kolom “Actieve telefoons”.

  • Klik op de knop Startup Clients> Software Download.
  • Ga naar het tabblad Back-up en maak een back-up van uw QCN-bestand. De back-up zal u helpen om alles terug te zetten voor het geval u ergens een fout mee maakt. Als u het QCN-bestand moet herstellen, gaat u naar het tabblad Herstellen en selecteert u het QCN-bestand waarvan u een back-up hebt gemaakt.
  • Open, terwijl de telefoon nog op de pc is aangesloten, de RF NV Manager die zich bevindt in “C:N-Program Files (x86)NQPSTbinNRF_NV_Manager.exe” (voor 64-bits systemen) of “C:N-Program FilesNQPSTNbinNRF_NV_Manager.exe” (voor 32-bits systemen)”.
  • Ga in de RF NV Manager naar Bestand> Ondersteunde RF NV Items lezen . Zoek naar nummer 550 op de lijst. Er staat “NV_UE_IMEI_I”
  • Er zijn 9 lege velden aan de rechterkant van het venster waar u uw IMEI-nummer moet invoeren. Deze velden zijn alleen geschikt voor hexadecimale waarden, dus u moet uw IMEI-nummer omzetten naar hexadecimaal met de IMEI-converter in de map die u eerder hebt uitgepakt. U vindt uw IMEI op de achterkant van uw telefoon of op de detailhandelsverpakking.
  • Kopieer de geconverteerde zeshoekige IMEI in de RF NC Manager-velden met twee tekens per veld.

    1. Klik na het invullen van alle verzamelde velden op de knop Write NV en herstart de telefoon. Na het herstarten, toets *.