Het lijdt geen twijfel dat het gebruik van een muis om door Windows te navigeren onze computers zeer gebruiksvriendelijk maakt. Maar soms kan de muisaanwijzer van het scherm verdwijnen. Dit kan willekeurig gebeuren, maar meestal gebeurt het na een update of een Windows-upgrade. Het kan ook gebeuren op systemen die lange tijd in de slaapstand staan. U kunt nog steeds navigeren en uw Windows gebruiken via het toetsenbord, maar het zal een zeer omslachtige taak zijn.

Er zijn een paar dingen die het probleem kunnen veroorzaken. Dit kan het gevolg zijn van een probleem in de driver. Het stuurprogramma kan bijgewerkt zijn naar een nieuwere versie of het kan verouderd zijn. Maar soms is het probleem te wijten aan het feit dat het muisapparaat om de een of andere reden is uitgeschakeld en dit kan er ook voor zorgen dat de aanwijzer hapert of bevriest. Er zijn andere scenarios waarbij u de muis per ongeluk kunt hebben uitgeschakeld.

Er zijn veel oplossingen voor dit probleem en het zal meestal in korte tijd worden opgelost. Bekijk daarom alle onderstaande methodes totdat het probleem is opgelost.

Opmerking: De onderstaande methoden werken zowel voor de muis als voor het touchpad. Soms is ook het touchpad uitgeschakeld of zijn uw nieuwe stuurprogrammas niet compatibel. Gebruik dezelfde methoden voor het touchpad, maar selecteer het touchpad in de stappen in plaats van de muis.

Inhoud [Weergave]

 • 1Tip
 • 2Methode 1: Activeer muis apparaat
 • 3Methode 2: Muisstuurprogrammas
 • 4Methode 3: Wijzigen wijzerinstellingen

Wijzer

Veel gebruikers schakelen per ongeluk de muisaanwijzer uit via het toetsenbord. De F5 toets wordt over het algemeen gebruikt om de muis uit te zetten, dus probeer F5 in te drukken. Als dat niet werkt, probeer dan (functietoets) FN + F5 of FN + F9 als u ASUS gebruikt of FN + F7 als u een Acer-machine gebruikt.

De toetsen kunnen verschillend zijn, afhankelijk van het toetsenbordcompng”>

Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om het motief te kiezen

 • Druk op Tab en blijf drukken tot de focus (gestippeld vierkantje) de Yes knop bereikt en druk dan op Enter
 • Dit zou de chauffeurs naar achteren moeten duwen. Zodra het proces is voltooid, controleer dan of de aanwijzer is teruggekomen of niet.

  Methode 3: Wijzig de configuratie van de aanwijzer

  U kunt enkele aanwijzerinstellingen wijzigen die de muisaanwijzer zullen terugbrengen.Dit is vooral omdat het verdwijnen van de wijzer gewoon het effect zou kunnen zijn van de wijzerinstellingen. De optie “Verberg de aanwijzer tijdens het typen” bijvoorbeeld verbergt de aanwijzer tijdens het typen, wat voor veel mensen verwarrend kan zijn. Dit is geen oplossing, maar eerder een voorzorgsmaatregel om te controleren of de instelling niet de oorzaak van het probleem is.

  1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R
  2. Typ main. cpl en druk op Enter

  3. Nu moet uw tabblad Pointer Options geselecteerd zijn. Gebruik de pijltjestoetsen om tussen de tabbladen te wisselen (u ziet een gestippeld vierkantje rond de