Met de Chromebook-lijn integreert Google zijn apps en diensten nauwgezet in de hardware en software. In die geest worden alle Chromebooks geleverd met een extra zoekknop, die wanneer ingedrukt een app launcher opent met een Google zoekvak.

Het zoekvak in de launcher van de toepassing wordt vaak gebruikt als een eenvoudige Google-zoeksnelkoppeling. Dit zoekvak heeft echter een heleboel trucjes in petto. Google heeft het ontworpen als de one-stop search oplossing voor al uw computerbehoeften. Laten we eens kijken naar een paar dingen die het zoekvak van Chrome OS kan doen wat een eenvoudige Google-zoekopdracht niet kan.

Inhoud [Weergave]

 • 1Zoeken naar bestanden
 • 2Chrome URLs
 • 3Chrome Web Store-toepassingen
 • 4RekenmachineU vindt een gedetailleerde gids over hoe dat moet hier.

  Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: USB blijft aangesloten en losgekoppeld in Windows 10

  Chrome URLs

  Het zoekvak werkt ook als een URL-balk in Chrome. U kunt de door Chrome voorgestelde links openen vanuit het zoekvak. De volgende keer dat u een URL wilt intypen, hoeft u niet de moeite te nemen om het touchpad te gebruiken om Chrome te openen. Druk gewoon op de zoektoets en u bent klaar om te gaan.

  Chrome Web Store apps

  Net als de Google-zoekbalk voor Android geeft het zoekvak van Chrome OS ook een lijst van de geïnstalleerde apps die relevant zijn voor de zoekopdracht. Zoals u in de afbeelding kunt zien, gaat het nog een stap verder door in de Chrome Web Store naar relevante apps te zoeken en een download-link te geven, allemaal in de sectie suggesties van de zoekbalk.

  Rekenmachine