Verscheidene gebruikers hebben ons vragen gesteld nadat zij herhaaldelijk de foutmelding ATKEX_cmd.exe has stopped working . Bij sommige gebruikers lijkt dit bij elke start te gebeuren, terwijl anderen melden dat het probleem zich alleen voordoet wanneer geprobeerd wordt een toepassing uit te voeren die veel middelen vraagt, zoals het spelen van een spel of het renderen van een video. In de meeste gevallen wordt gemeld dat het probleem zich voordoet op vroegere versies van Windows dan Windows 10.

ATKEX_cmd.exe is gestopt met werken

Inhoud [tonen]

 • 1Wat is de oorzaak van de fout “ATKEX_cmd.exe has stopped working”?
  • 1.1Methode 1: Het stuurprogramma voor de Intel Management Engine installeren
  • 1.2Methode 2: Zorg ervoor dat het audiostuurprogramma niet uitgeschakeld is
  • 1.3Methode 3: De-installatie van Realtek audiodrivers (indien van toepassing)

Wat is de oorzaak van de fout “ATKEX_cmd.exe has stopped working”?

Wij hebben dit specifieke probleem onderzocht door verschillende gebruikersrapporten te bestuderen en de herstelstrategieën die het meest gebruikt worden om deze specifieke foutmelding op te lossen. Het blijkt dat er meerdere mogelijke oorzaken zijn die deze bepaalde fout kunnen veroorzaken:

 • Intel Management Engine is niet geïnstalleerd – Dit type fout treedt gewoonlijk op in situaties waarin de IME niet op de machine geïnstalleerd is. Sommige getroffen gebruikers hebben gemeld dat zij het probleem hebben kunnen oplossen door de nieuwste versie van IME te downloaden en te installeren.
 • Het audiostuurprogramma is uitgeschakeld in Apparaatbeheer – Het is ook mogelijk dat u de fout ziet omdat het audiostuurprogramma uitgeschakeld is. Dit kan gebeuren door de tussenkomst van een toepassing van derden of in situaties waarin het systeem vroeger een speciale geluidskaart heeft gebruikt. In dat geval zou u het probleem moeten kunnen oplossen door het stuurprogramma in Apparaatbeheer opnieuw in te schakelen of te installeren.
 • Realtek HD Audio stuurprogramma conflicteert met generiek stuurprogramma – Als u Realtek HD Manager gebruikt, moet u er rekening mee houden dat het kan conflicteren met andere generieke audiostuurprogrammas in Windows 10. Als dit scenario van toepassing is, moet u het probleem kunnen oplossen door het Realtek audiostuurprogramma te deïnstalleren.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Hoe kan ik DM-Verity Force encryptie uitschakelen op de OnePlus 3T

Als u momenteel problemen hebt met het oplossen van deze foutmelding, dan vindt u in dit artikel een aantal strategieën om het probleem op te lossen. Hieronder vindt u een paar mogelijke oplossingen die andere gebruikers in een soortgelijke situatie met succes hebben gebruikt om de foutmelding ATKEX_cmd.exe has stopped working op te lossen .

Van elk van de onderstaande mogelijke oplossingen is bevestigd dat ze bij ten minste één getroffen gebruiker werken. Om zo efficiënt mogelijk te blijven, raden wij u aan de methodes te volgen in de volgorde waarin ze worden voorgesteld, totdat u een oplossing vindt die het probleem voor uw specifieke scenario oplost. Wij rangschikken ze naar efficiëntie en moeilijkheidsgraad.

Methode 1: De Intel Management Engine Driver

installeren

Het blijkt dat dit specifieke probleem ook kan optreden als gevolg van een ontbrekend Intel Handling Engine stuurprogramma dat verkeerd verwijderd werd. Dit wordt meestal gemeld bij ASUS-computers. Verscheidene getroffen gebruikers hebben gemeld dat, zodra zij de nieuwste versie van IME (Intel Management Engine) hadden geïnstalleerd en hun computer opnieuw hadden opgestart, de fout ATKEX_cmd.exe has stopped working niet meer optrad.

Deze oplossing zou vooral werken op Windows 8.1 en Windows 10.Hier is een korte handleiding om er zeker van te zijn dat u de laatste versie van het Intel Management Engine stuurprogramma hebt geïnstalleerd:

 1. Bezoek deze link ( hier ) en download de laatste versie van IME (Intel Management Engine) door te klikken op Install & Setup .
 2. Klik vervolgens in de sectie Drivers en downloaden op I ntel Management Engine Driver voor Windows 8.1 en Windows 10 .
 3. Klik in het volgende scherm op de downloadknop linksboven in het scherm.
 4. Zodra de download is voltooid, pakt u het zip-bestand uit, klikt u op het installatieprogramma en volgt u de aanwijzingen op het scherm om de installatie van het IME-stuurprogramma (Intel Management Engine) te voltooien.
 5. Start de computer opnieuw op en kijk of het probleem na de volgende keer opstarten is opgelost.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Gids voor de bespreking van de nieuwste Samsung S9 en S9+.

Installeren van Intels management engine

Indien u nog steeds de foutmelding ATKEX_cmd.exe has stopped working tegenkomt, scroll dan naar beneden naar de volgende methode.

Methode 2: Zorg ervoor dat het audio stuurprogramma niet is uitgeschakeld

Een andere mogelijke oorzaak die tot deze specifieke fout kan leiden is in situaties waar het audiostuurprogramma daadwerkelijk is uitgeschakeld. Dit kan gebeuren als gevolg van handmatig ingrijpen van de gebruiker of in gevallen waarin het systeem voorheen gebruik maakte van een speciale geluidskaart die is verwijderd.

Verscheidene getroffen gebruikers hebben gemeld dat zij het probleem hebben kunnen oplossen door Apparaatbeheer te gebruiken om het uitgeschakelde stuurprogramma opnieuw in te schakelen of het te verwijderen, waardoor Windows het generieke audiostuurprogramma moet gebruiken.

Hier is een snelle handleiding om te controleren of het audiostuurprogramma niet is uitgeschakeld:

 1. Druk op de Windows-toets + R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ vervolgens “devmgmt.msc” in het tekstvak en druk op Enter om Apparaatbeheer te openen. Typ “devmgmt.msc” op de run prompt.
 2. Zodra u in Apparaatbeheer bent, begint u met het uitklappen van het keuzemenu voor audio-ingangen en -uitgangen.
 3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw standaard audiodriver (waarschijnlijk High Definition Audio Device genoemd) en kies Enable Device uit het contextmenu. Audio-apparaatstuurprogramma inschakelen

  Opmerking: Als het stuurprogramma al is ingeschakeld, ga dan verder met de volgende instructies om er zeker van te zijn dat het stuurprogramma niet beschadigd is.

 4. Klik opnieuw met de rechtermuisknop op het audiostuurprogramma en kies De-installeren van het apparaat. Klik dan nogmaals op Uninstall om de deïnstallatie te bevestigen

 5. Zodra de procedure voltooid is, start u de computer opnieuw op, zodat Windows het ontbrekende audiostuurprogramma kan installeren.

Als het probleem nog steeds niet opgelost is, ga dan verder met de volgende methode, die hieronder beschreven wordt.

Methode 3: De-installeer Realtek Audio Drivers (indien van toepassing)

Het blijkt dat de meest voorkomende boosdoener die de fout ATKEX_cmd.exe has stopped working veroorzaakt, een ondeugdelijk Realtek stuurprogramma is. Merk op dat het niet langer nodig is om een hulpprogramma als Realtek HD manager te gebruiken om geluidsdrivers te beheren, want Windows 10 is prima in staat om de benodigde driver automatisch te installeren.

Ook interessant: Hoe AMD HD 7X00 series GPUs overklokken

In de meeste gevallen treedt dit probleem op omdat er een conflict is tussen het generieke audiostuurprogramma en het Realtek stuurprogramma. Verscheidene getroffen gebruikers hebben gemeld dat zij het probleem konden oplossen door alle Realtek audiodrivers te verwijderen. Na dit gedaan te hebben en hun toestel opnieuw opgestart te hebben, trad de fout helemaal niet meer op.

Hier is een korte handleiding voor het verwijderen van Realtek audio drivers:

 1. Druk op de Windows-toets + R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ vervolgens “appwiz.cpl” in het tekstvak en druk op Enter om het scherm Programmas en onderdelen te openen . Als u “appwiz.cpl” intypt op de Uitvoeren-prompt
 2. In de prompt Programmas en onderdelen scrollt u naar beneden naar de lijst met toepassingen en zoekt u de Realtek HD Manager (of een ander Realtek audio-stuurprogramma dat u gebruikt). De-installeren van de Realtek HD Manager
 3. Wanneer u het stuurprogramma ziet, klik er dan met de rechtermuisknop op en kies Uninstall uit het contextmenu. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen van het Realtek audio stuurprogramma te voltooien.
 4. Start uw computer opnieuw op en kijk of u nog steeds dezelfde fout krijgt, zodra de volgende opstartvolgorde voltooid is.

De-installeren van het Realtek audio-stuurprogramma

Indien de fout ATKEX_cmd.exe has stopped working zich nog steeds voordoet, zelfs na het uitvoeren van deze stappen, of indien deze methode niet van toepassing was, ga dan verder met de volgende methode hieronder.