Switch Dock is een dockingstation met elektrische aansluitingen waarmee de Nintendo Switch kan worden opgeladen en ook via een HDMI-kabel op een tv kan worden aangesloten. Het Dock heeft ook andere extra functies, bijvoorbeeld een USB 3.0-poort en twee USB 2.0-poorten. Wanneer je de Nintendo Switch aansluit, kun je genieten van een maximale framerate van 60 fps samen met een resolutie van 1080p.

Het wisseldock werkt niet

Hoewel het docking dock de Nintendo Switch naar een heel nieuw niveau heeft getild, kwamen we verschillende scenarios tegen waarin het niet werkte zoals verwacht en vreemde problemen veroorzaakte, naast het weigeren om goed aan te sluiten.

In dit artikel geven wij u een inzicht in waarom dit probleem zich bij u kan voordoen en wat de mogelijke oorzaken zijn. Later zullen wij u laten zien hoe u het probleem kunt oplossen of een oplossing kunt bieden. Begin met de eerste oplossing en werk zo naar beneden, want de oplossingen zijn gerangschikt naar moeilijkheidsgraad en bruikbaarheid.

Opmerking: Wij raden u aan een back-up van al uw bestanden en gebruikersinstellingen in de cloud te bewaren, aangezien uw gegevens kunnen worden gewist.

Als het Dock niet aangaat, houdt u de aan/uit-knop ongeveer 30 seconden ingedrukt terwijl de stekker in het stopcontact zit.

Inhoud [Toon]

 • 1Waardoor werkt het Switch Dock niet
  • 1.1Oplossing 1: Volledige stroomcyclusconfiguratie
  • 1.2Oplossing 2: Leg de draden in de juiste volgorde
  • 1.3Oplossing 3: Controleer de voedingskabel
  • 1.4Oplossing 4: Controleer de HDMI-kabel
  • 1.5Oplossing 5: Controleer of er een defecte veer is

Waardoor werkt het Switch Dock niet

Wij hebben verschillende gebruikerscasussen geanalyseerd en hun scenarios in detail bekeken. Na een gedetailleerde inspectie van elk geval, hebben we geëxperimenteerd op ons eigen toestel en zijn we tot een lijst gekomen van oorzaken waarom dit probleem zich bij u zou kunnen voordoen. Hier zijn enkele oorzaken waarom de Switch Dock mogelijk niet goed werkt met uw Nintendo Switch:

 • Switch Dock in foutstatus: Net als alle andere randapparatuur kan het Switch Dock in een foutstatus terechtkomen waarin het niet wordt herkend en geen verbinding maakt met de Nintendo Switch of tv. In dit geval werkt de power cycle meestal wel.
 • Verkeerde volgorde van de draden: Wij hebben een interessante bevinding gedaan waarbij de volgorde van de aangesloten draden het gedrag van het dok bepaalde. Dit leek een onbedoelde coderingsfout van de Nintendo-technici te zijn, die tot op de dag van vandaag aanwezig is. De draden in de juiste volgorde inpluggen lost het probleem meestal op.
 • Defecte veer: Uw veer kan ook defect zijn. Consoles staan bekend om hun problemen, zelfs als ze nieuw zijn. U kunt hier niets aan doen, behalve uw randapparaat naar het servicecentrum van Nintendo brengen en het laten nakijken (maar u moet eerst zeker weten dat u inderdaad een defect Dock hebt!).
 • Kabel levert niet genoeg stroom: Aangezien het Switch Dock voornamelijk wordt gebruikt om je Nintendo Switch-apparaat op te laden, werkt het mogelijk niet zoals verwacht omdat de stroomkabel die op het Dock is aangesloten, niet genoeg stroom levert aan het randapparaat. Dit heeft verschillende invalshoeken, die in de oplossingen zullen worden besproken.
 • HDMI problemen: Als u de Switch Dock niet op de TV kunt aansluiten, moet u controleren of de HDMI correct is aangesloten of niet. Als er problemen zijn met HDMI, kunt u het niet aansluiten.
 • Stopcontact: Een andere interessante bevinding die wij vonden, was dat Switch Dock graag alleen op een stopcontact aangesloten wordt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het een behoorlijke hoeveelheid stroom nodig heeft om naar behoren te functioneren.
 • Slechte configuraties: Als er slechte configuraties op uw computer zijn opgeslagen, zal de Switch Dock niet of slecht werken. In dat geval kunt u de tijdelijke instellingen terugzetten of een harde reset uitvoeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Spotify crasht nog steeds op Windows 10

Zorg ervoor dat u al uw instellingen en configuraties in de cloud opslaat en ga dan pas op een ordelijke manier verder met de reparaties.

Oplossing 1: Power Cycle Volledige Configuratie

Voordat u technische oplossingen uitprobeert, moet u eerst testen of de stroomvoorziening in de hele installatie goed functioneert. Power cycling is het volledig herstarten van uw randapparatuur, zodat al uw tijdelijke configuraties gereset worden, en wanneer ze weer ingeschakeld worden, zult u nieuwe configuratiebestanden moeten maken. De handeling van power cycling is uiterst populair en werkt zowel met computers als met consoles, en is gewoonlijk de eerste stap in elk proces van probleemoplossing.

Voordat u de stroom uitschakelt, moet u ervoor zorgen dat alle niet-opgeslagen gegevens opgeslagen zijn. In sommige gevallen is het mogelijk dat sommige tijdelijke instellingen als standaard ingesteld zijn, dus houd daar rekening mee.

 1. Koppel de HDMI-kabel los van het Switch Dock en ook de voedingskabel.
 2. Houd nu de aan/uit-knop ongeveer 10-15 seconden ingedrukt. Vermogenscyclus van de gehele configuratie
 3. Nu moet u 30-40 seconden wachten. Probeer in die tijd ook uw TV en Nintendo Switch uit te schakelen.
 4. Nadat de tijd verstreken is, steekt u alles weer in het stopcontact en zet u het aan. Probeer nu de Nintendo Switch op het Dock aan te sluiten en kijk of het probleem opgelost is.

Als u het probleem niet oplost met de power cycle, ga dan verder met de volgende oplossing. Dit betekent dat er geen probleem is met de tijdelijke instellingen en dat het probleem misschien in de hardwaremodules zit.

Oplossing 2: Steek de kabels in de juiste volgorde in

Een andere oplossing die wij kunnen proberen is de draden in een voorgeschreven volgorde in te voeren. Dit klinkt niet logisch, maar bij ons onderzoek kwam aan het licht dat er een bepaalde bug of probleem is waarbij de Switch Dock alleen reageert op de specifieke volgorde waarin de kabels worden ingestoken, waaronder de voedingskabel, HDMI en Switch periferie.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Hoe computerfout met geheugenprobleem in Windows 10 oplossen

PRO TIP: Als het probleem met uw computer of een laptop is, moet u Reimage Plus proberen te gebruiken, dat repositories kan scannen en corrupte en ontbrekende bestanden kan vervangen. Dit werkt in de meeste gevallen, wanneer het probleem zijn oorsprong vindt in systeemcorruptie. U kunt Reimage downloaden door hier te klikken

Aangezien alle ophef over de volgorde gaat, raden wij u aan de volgende stappen te volgen in de exacte volgorde waarin ze vermeld staan. Het lijkt erop dat de Switch Dock firmware vastloopt wanneer de HDMI voor het eerst op de TV wordt aangesloten voordat de TV wordt aangezet.

 1. Ontkoppel alle kabels van het Switch Dock, inclusief HDMI, stroom en het Switch-randapparaat zelf.
 2. Steek nu eerst de voedingskabel in uw Switch Dock. Controleer of de stroom binnenkomt door naar de stroom-LED te kijken. De kabels in volgorde invoeren – Switch Dock
 3. Sluit vervolgens de HDMI-kabel aan (we gaan er hier van uit dat de HDMI-kabel al op uw TV is aangesloten en dat de HDMI-ingang is geselecteerd).
 4. Plaats nu de Nintendo Switch in het Dock. Als alles goed gaat, gaat het groene lampje branden en schakelt hij over naar HDMI

Probeer nu het Dock en Switch apparaat te gebruiken en kijk of het probleem voorgoed is opgelost.

Oplossing 3: Controleer de voedingskabel

De Switch Dock is verantwoordelijk voor het aansluiten van de Nintendo Switch op de tv en ook voor het opladen van de Switch. Aangezien hij veel van deze functies vervult, heeft hij uiteraard een behoorlijke hoeveelheid stroom nodig. Als er niet genoeg stroom wordt geleverd, zal de Switch Dock niet werken zoals verwacht en verschillende problemen veroorzaken, zoals niet opladen of niet goed aansluiten op de tv.

Denk aan de analogie van een voedingseenheid in een computer. Als de voeding niet sterk genoeg is (d.w.z. het wattage kan het vermogen van de modules in uw tower niet aan), zullen sommige modules (zoals grafische kaarten) niet opstarten of werken.

Voedingskabel – Schakeldock

Zorg ervoor dat u de originele Switch Dock voedingskabel aansluit en dat u deze op een apart stopcontact aansluit. Dit laatste punt is zeer belangrijk. Hoewel het niet logisch is, aangezien u dezelfde hoeveelheid stroom verbruikt via een verlengsnoer met andere dingen aangesloten, lijkt het erop dat hij er de voorkeur aan geeft dat u de stekker in een enkel stopcontact steekt dat niet wordt gedeeld met een ander elektronisch apparaat.

Oplossing 4: Controleer de HDMI-kabel

Een andere situatie die veel gebruikers ervaren, is dat het dockingstation de Nintendo Switch met succes oplaadt, maar er niet in slaagt deze op de tv aan te sluiten.Het eerste waar u aan moet denken is de HDMI kabel. De HDMI-kabel verbindt de TV met het Switch Dock. Als de HDMI-kabel defect is of problemen heeft, zal de inhoud niet correct kunnen worden overgebracht en zult u hem dus niet kunnen aansluiten.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Hoe verhelp ik de “VSS service shutdown due to downtime” fout

De HDMI-kabel controleren

Controleer de HDMI-kabel door hem aan te sluiten op een ander apparaat, zoals een laptop of computer, en kijk of de HDMI-kabel werkt. Zorg ervoor dat één uiteinde in de TV is aangesloten en niet op een ander toestel. Zodra u er absoluut zeker van bent dat het probleem niet bij de HDMI-kabel ligt, gaat u verder met de volgende oplossing.

Opmerking: Hier gaan wij ervan uit dat u in de instellingen van uw TV de juiste ingang gekozen hebt. Elke TV heeft een instelling waar u kunt kiezen welke ingangsbron u de TV wilt laten weergeven. Zorg ervoor dat u de juiste HDMI kiest (soms is er ook meer dan 1 HDMI bron, dus houd daar rekening mee).

Oplossing 5: Controleer of er een defect dok is

Als alle bovenstaande methodes niet werken, moet u controleren of uw Switch Dock defect is of niet. Er zijn talrijke gevallen waarin het Dock zelf problematisch is en er problemen zijn met de hardwaremodules binnenin. Als dat het geval is, kunt u het op geen enkele manier laten werken.

Nintendo Switching Base

Om te controleren of u een defect dock hebt en om zeker te zijn, kunt u een dock van een vriend lenen en dan proberen de schakelaar en de TV erop aan te sluiten. Denk aan oplossing 2. Als het Dock van de vriend ook niet goed met uw Switch verbindt