De foutmelding “An Ubisoft service is currently unavailable” (Een Ubisoft-dienst is momenteel niet beschikbaar) wordt door Uplay weergegeven wanneer je een Ubisoft-spel probeert op te starten. Uplay wordt gebruikt om de digitale distributie, DRM, multiplayer en communicatie voor Ubisoft-spellen te beheren en is een essentieel onderdeel van elk Ubisoft-spel. De fout verschijnt wanneer u probeert een spel te starten of in te loggen op Uplay op uw computer.

Een Ubisoft dienst is momenteel niet beschikbaar

Gelukkig hebben veel gebruikers op hun computers de methoden gepost die zij hebben gebruikt om het probleem op te lossen. Wij hebben stap-voor-stap instructies gegeven voor deze methoden, dus volg ze zorgvuldig en hopelijk wordt het probleem in kwestie opgelost!

Inhoud [tonen]

 • 1Wat veroorzaakt de fout “Een Ubisoft service is momenteel niet beschikbaar” op Windows
  • 1.1Oplossing 1: Controleer de tijd en datum op uw computer
  • 1.2Oplossing 2: Beëindig een foutief proces in Taakbeheer
  • 1.3Oplossing 3: Hamachi verwijderen
  • 1.4Oplossing 4: Schakel IPv6 uit
  • 1.5Oplossing 5: Gebruik statische IP-adressen en statische DNS
  • 1.6Oplossing 6: Reset uw hosts bestand volledig
  • 1.7Oplossing 7: Gebruik de SFC om te scannen op ontbrekende of beschadigde systeembestanden
  • 1.8Oplossing 8: Voer een netwerkreset uit

Wat veroorzaakt de fout “Een Ubisoft service is momenteel niet beschikbaar” op Windows

Er zijn heel wat verschillende oorzaken die aan dit probleem kunnen worden toegeschreven en wij raden u dan ook aan de onderstaande lijst te raadplegen. Als u de juiste kunt vinden, kunt u sneller de juiste methode voor probleemoplossing kiezen. Veel geluk.

 • De tijd en datum zijn onjuist ingesteld – U moet ervoor zorgen dat de tijd- en datuminstellingen op uw computer correct zijn geconfigureerd. Bijna alle onlinediensten zijn afhankelijk van de juiste instelling van tijd en datum. Kijk of dit het probleem oplost.
 • Er draait een afgebroken proces – Er is een vreemd genaamde executable in ProgramData die draait telkens als het spel start. Het beëindigen ervan kan het probleem oplossen, zoals het voor veel gebruikers heeft gedaan!
 • Hamachi – Gebruikers die Hamachi op hun computer hebben geïnstalleerd, meldden dat het probleem ophield zodra ze Hamachi verwijderden.
 • IPv6 – Het lijkt erop dat het probleem alleen optreedt als het IPv6-protocol wordt gebruikt om verbinding te maken. Overschakelen naar IPv4 kan het probleem gemakkelijk oplossen.
 • Netwerkproblemen – Problemen met de verschillende netwerkconfiguraties van uw computer kunnen op verschillende manieren worden opgelost: het hostbestand opnieuw instellen, een netwerkreset uitvoeren, of statische IP- en DNS-adressen toewijzen.

Oplossing 1: Controleer de tijd en datum op uw computer

Als je de online diensten van Ubisoft en Uplay gebruikt, ga je ervan uit dat de tijd en datum op je computer juist zijn ingesteld. Dit is een standaard die wordt gebruikt om verschillende beveiligingsproblemen te voorkomen en het correct configureren van deze instellingen is iets wat u zou moeten doen. Volg de onderstaande instructies om de tijd en datum correct in te stellen op uw PC!

 1. Om Windows 10 Instellingen te openen, opent u het menu Start en om de Instellingen tool te openen, klikt u op het tandwielpictogram in de linkerbenedenhoek van het menu Start.
 2. U kunt ook de Windows-toetscombinatie + I gebruiken om de instellingen direct te openen. Klik op om de sectie Tijd en Taal te openen en navigeer naar het tabblad Datum en Tijd in het linker navigatiemenu.

Tijd- en taalinstellingen

 1. Controleer in het tabblad Datum & Tijd of de datum en de tijd op uw computer juist zijn ingesteld. Als de tijd niet juist is, kunt u proberen de optie Tijd automatisch instellen in of uit te schakelen, afhankelijk van de huidige status.

Automatisch tijd instellen

 1. Om de datum te veranderen, klikt u onder Datum op de vervolgkeuzelijst om de huidige maand in de kalender te vinden, en dan op de huidige datum.
 2. Om de tijd te veranderen, klikt u onder Tijd op het uur, de minuten, of de seconden die u wilt veranderen, en dan schuift u de waarden op tot u tevreden bent met de juiste voor uw tijdzone.
 3. Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de tijdsinstellingen, klikt u op OK .

Alternatief : Mensen die hun probleem niet hebben kunnen oplossen door de instellingen op deze manier aan te passen, kunnen het ook in het Configuratiescherm doen. De configuratie is gelijkaardig, maar nu kunt u uw tijd instellen om te synchroniseren met de Internet-tijd.

 1. Open het Configuratiescherm door het te zoeken in de Startknop of door te klikken op de knop Zoeken of op de knop Cortana links op de taakbalk (links onderaan het scherm). U kunt het ook openen door de Windows-toetscombinatie + R te gebruiken, “control.exe” in het vak Uitvoeren te typen, en op OK te klikken om het Configuratiescherm te starten. Configuratiescherm uitvoeren
 2. Nadat het Configuratiescherm geopend is, verandert u de weergave in Grote of Kleine pictogrammen en navigeert u door het venster omlaag om de optie Datum en Tijd te openen. In het tabblad Datum en Tijd, klikt u bovenaan op de knop Datum en Tijd veranderen, en u kunt het hier instellen.
 3. U kunt er ook voor kiezen de tijd te synchroniseren met een online tijdserver door de volgende stappen te volgen. Navigeer naar het tabblad Internet Time in het venster Date and Time en klik op de knop Change Settings Vink het vakje aan naast de optie Synchronise with an Internet time server en klik op de knop Update Now. Klik dan op OK, Toepassen, OK en sluit het Configuratiescherm. Instellingen Internet-tijd
 4. Zodra de bovenstaande stappen gedaan zijn, zou het probleem verholpen moeten zijn.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: FIX: Windows 10 Cursor loopt vastpng”>Openen van taakbeheer

 1. Klik op Meer details linksonder in het venster om Taakbeheer uit te breiden. Blijf in de Processen lijst Scroll naar beneden tot je bij de Achtergrond Processen lijst komt en zoek naar een bestand met een naam die lijkt op die in de afbeelding hieronder.
 2. Selecteer het en kies de optie Taak beëindigen rechtsonder in het venster.

Beëindiging van de vreemde Ubisoft dienst

 1. Bevestig eventuele dialoogvensters die verschijnen wanneer u de taak probeert te voltooien en controleer of u nu kunt inloggen op Uplay op uw computer.

Oplossing 3: Hamachi verwijderen

Het gebruik van Hamachi is voor sommige gebruikers een specifieke oorzaak. Het is problematisch omdat gebruikers moeten kiezen tussen de twee programmas. Uplay is echter belangrijker, dus je zou moeten overwegen om Hamachi een tijdje te verwijderen om te zien of het probleem is opgelost. Volg de instructies hieronder!

 1. Klik op de start menu knop en open het configuratiescherm door er naar te zoeken. U kunt ook op het tandwielpictogram klikken om de instellingen te openen als u Windows 10 gebruikt.
 2. In het Configuratiescherm, selecteer Weergeven als – Categorie in de rechterbovenhoek en klik op Een programma verwijderen in de sectie Programmas. Een programma verwijderen in het Configuratiescherm
 3. Als u de toepassing Instellingen gebruikt, wordt door te klikken op Toepassingen onmiddellijk een lijst geopend van alle programmas die op uw PC zijn geïnstalleerd.
 4. Zoek het hulpprogramma LogMeIn Hamachi in het Configuratiescherm of in Instellingen en klik op Verwijderen . De de-installatie wizard zou moeten openen, dus volg de instructies om het te de-installeren. De-installeren van Hamachi
 5. Klik op Voltooien wanneer het verwijderprogramma klaar is met het proces en herstart uw computer om te zien of de fouten nog steeds verschijnen.

Oplossing 4: Schakel IPv6 uit

Het uitschakelen van Internet Protocol versie 6 connectiviteit op uw computer loste het probleem voor veel gebruikers op en is een gemakkelijke manier om het probleem op te lossen. Dit maakt deze methode de moeite waard en u mag deze niet overslaan tijdens het probleemoplossingsproces.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Windows Update Fout 0x8024401c (Technische Voorbeschouwing)

 1. Gebruik de combinatie Windows + R die onmiddellijk het dialoogvenster Uitvoeren zou moeten openen waar u ncpa.cpl in de balk moet typen en klik op OK om het item Internetverbindingsinstellingen in het Configuratiescherm te openen.
 2. Hetzelfde proces kan ook worden uitgevoerd door het configuratiescherm handmatig te openen. Wijzig de weergave door rechtsboven in het venster de categorie in te stellen en bovenaan op Netwerk en Internet te klikken. Klik op de knop Netwerkcentrum en delen om het te openen. Probeer de knop Adapterinstellingen wijzigen in het linkermenu te vinden en klik erop. Netwerkconfiguratie uitvoeren
 3. Wanneer het venster Internetverbinding wordt geopend, dubbelklikt u op uw actieve netwerkadapter.
 4. Klik dan op Eigenschappen en zoek de Internet Protocol Versie 6 vermelding in de lijst. Schakel het selectievakje naast dit item uit en klik op OK. Start de computer opnieuw op om de wijzigingen te bevestigen en controleer of het probleem aanhoudt.

Uitvoering van opdrachtprompt

 1. Typ de volgende commandos in het venster en zorg ervoor dat u op Enter drukt na het typen van elk commando. Wacht op het bericht “Operation completed successfully” als teken dat ons bericht geslaagd was.

sfc