In tegenstelling tot Windows-computers hebben Chromebooks geen speciale toets om het scherm af te drukken. Het proces om schermafbeeldingen te maken is echter geraffineerd en eenvoudig. In Chrome OS hebt u de mogelijkheid om een deel van het scherm te selecteren voor de schermafbeelding. Chrome OS slaat de schermafbeelding ook automatisch op als een png-afbeeldingsbestand. Hier ziet u hoe u schermafdrukken kunt maken en lokaliseren in Chrome OS.

Maak een screenshot van de huidige pagina

Als u de Control-toets en de vensterschakeltoets tegelijk indrukt, kunt u een schermafbeelding van het hele scherm krijgen. De raamschakeltoets is die met de drie vakjes boven de nummer 6 toets. Voor niet-Chrome OS toetsenborden, druk op Control met de F5 toets.

Screenshot van de hele pagina : Ctrl +

Voor toetsenborden met niet-chroom besturingssysteem: Ctrl + F5

Maak een screenshot van het geselecteerde gebied

Om een schermafbeelding te maken van een bepaald deel van het scherm, drukt u op CTRL + SHIFT + Venstershifttoets. De cursor verandert in een kruisvormige aanwijzer. U kunt een rechthoekig gedeelte van het scherm selecteren door de cursor te klikken en te slepen over het gebied waarvan u een schermafbeelding wilt maken. Nadat u het gebied hebt geselecteerd, laat u de muis- of trackpadknop los. Dat is het. Het screenshot is genomen.

Screenshot van het geselecteerde gebied:

Ctrl + Shift + , dan klikken, slepen en neerzetten

Voor toetsenborden met niet-chroom besturingssysteem:

Ctrl + Shift + F5 , dan klikken, slepen en neerzetten

Zoek uw screenshot

Zodra de schermafbeelding gemaakt is, verschijnt er een melding in de rechter benedenhoek van het scherm om de actie te bevestigen. Als u op de melding klikt, wordt de schermafbeelding geopend.

De schermafbeelding wordt automatisch als een png-afbeeldingsbestand in uw plaatselijke Downloads-map opgeslagen. De datum en de tijd van de schermafbeelding worden weergegeven in de .png bestandsnaam.

Dat is alles wat er over te zeggen valt. Het is een vrij eenvoudig proces, en kan vaak nuttig zijn.

Verwante artikelen:

  • Hoe screenshots maken in Lubuntu 16.04 of hoger
  • Hoe maak ik screenshots op MacOS en Mac OS X…
  • Hoe een tweet op Twitter verwijderen [met screenshots]
  • Hoe YouTube op Roku bekijken [Stappen met screenshots]
  • Hoe een YouTube kanaal verwijderen [met screenshots]
  • Hoe Netflix op Firestick installeren [met screenshots]

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe de firmware van de Honor 7x AL-10 handmatig bijwerken