Het gebruik van OneDrive biedt toegang tot Microsoft Office-bestanden op elk apparaat, waar ook ter wereld, maar sommige mensen ondervinden problemen bij het bijwerken van bestanden en het openen van bepaalde documenten. Bij sommige gebruikers verschijnt een synchronisatiesymbool op hun bestanden in de bestandsverkenner, en wanneer ze proberen het te openen, verdwijnt het bestand ofwel totdat er een prompt verschijnt waarin de gebruiker wordt gevraagd zich opnieuw aan te melden bij zijn Outlook- of Windows Live-account. Na het inloggen kan de gebruiker een foutmelding krijgen met de mededeling dat het pad naar het bestand wellicht is gewijzigd, of dat wij de fouten niet kunnen en zullen koppelen.

Dit kan betekenen dat er een probleem is met het Microsoft Office Upload Centre. Met dit systeem kunnen gebruikers de huidige status zien van hun bestanden die worden geüpload naar een webserver, zoals OneDrive. Het systeem slaat het bestand eerst op uw PC op, in de Office document cache map, alvorens het te uploaden. Als u de bovenstaande fout ondervindt, kunt u het probleem misschien oplossen door naar het uploadcentrum van Microsoft Office te gaan, de beschikbare bestanden te bekijken en de inhoud van de cachemap te verwijderen. U kunt ook proberen uw OneDrive-account opnieuw te synchroniseren. Dit heeft geen gevolgen voor uw bestanden, maar reset wel al uw opties en instellingen.

Methode 1: Verwijder kantoor referenties

  1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R . Type controleIn de rechterbovenhoek ziet u een optie om in te loggen, log opnieuw in met uw kantoorgegevens en dit zou het probleem moeten oplossen.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Laptopscherm flikkert

Methode 2: Uw OneDrive opnieuw opstarten

Om uw OneDrive opnieuw op te starten, gebruikt u de volgende instructies.

  1. Druk op de Windows-toets van uw toetsenbord en op de R-toets. Hierdoor wordt “Uitvoeren” geopend. Voer in het venster Uitvoeren het volgende in: %localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe