Roblox is het ultieme online universum waar u door gebruikers gemaakte minigames kunt spelen, van hun universums kunt genieten en uw wereld kunt creëren zodat anderen er ook van kunnen genieten. Het is een geweldig cross-platform idee, maar veel gebruikers klagen dat Roblox niet goed installeert op Windows.

Roblox wil niet installeren

Het installeren van Roblox is heel eenvoudig, maar gebruikers melden dat het vaak halverwege vastloopt of “eindigt”, maar Roblox kan nog steeds niet draaien en wordt niet herkend als geïnstalleerd. Hoe dan ook, wij hebben verschillende workarounds voor u voorbereid om te bekijken en hopelijk uw probleem op te lossen!

Inhoud [tonen]

 • 1Waardoor installeert Roblox zich niet op Windows?
  • 1.1Oplossing 1: Schakel uw antivirus uit
  • 1.2Oplossing 2: Verwijder de Roblox-map in AppData
  • 1.3Oplossing 3: Roblox toestaan in de firewall van Windows Defender
  • 1.4Oplossing 4: Start de RobloxPlayerLauncher als Administrator

Waardoor installeert Roblox zich niet op Windows?

Het is moeilijk om veel directe oorzaken van dit specifieke probleem aan te wijzen, en de meeste methoden om problemen op te lossen komen neer op het uitvoeren van bepaalde reparaties die de installatie goed laten werken en het probleem oplossen. Het is echter mogelijk nota te nemen van de meest voorkomende oorzaak die moet worden aangepakt.

Het hoofdinstallatieprogramma wordt vaak verhinderd correct te draaien door het antivirusprogramma dat u op uw computer hebt geïnstalleerd of rechtstreeks door de Windows Defender Firewall. U moet overwegen om de launcher als uitzondering toe te voegen in zowel de antivirus als de firewall voordat u het opnieuw probeert. Ook het verlenen van beheerderstoegang schijnt te werken!

Oplossing 1: Schakel uw antivirus uit

Soms heeft het Roblox installatieprogramma problemen met het verkrijgen van voldoende rechten op uw computer om toegang te krijgen tot bepaalde bestanden die nodig zijn om de installatie te laten plaatsvinden. Dit betekent vaak dat uw antivirusprogramma het hulpmiddel blokkeert.

Het uitschakelen van het antivirus is een proces dat sterk verschilt van antivirusprogramma tot antivirusprogramma, maar iedereen moet Windows Defender uitschakelen om de installatie te laten slagen, dus volg de onderstaande stappen om dat te doen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Microsoft Excel 2007 fout stdole32.tlb

Toch kunnen de meeste ervan uitgeschakeld worden door met de rechtermuisknop te klikken op hun vermelding in het systeemvak (rechtsonder op het scherm) en de optie Uitschakelen te kiezen.

 1. Als u echter een Windows 10-gebruiker bent, moet u Windows Defender uitschakelen als u geen andere antivirus geïnstalleerd hebt. Klik met de rechtermuisknop op het beveiligingsicoontje in het systeemvak en klik op Beveiligingsdashboard bekijken.
 2. Als u het pictogram niet ziet, kunt u de Instellingen-toepassing openen door op de Start-menuknop te klikken en op het tandwiel-icoon net boven de Start-menuknop.

Windows 10 Instellingen in het menu Start

 1. Klik op om de sectie Update & Beveiliging te selecteren en navigeer naar de sectie Windows Beveiliging. Klik boven in het venster op de optie Beveiligingscentrum van Windows Defender openen.

Openen van Windows Defender

 1. Wanneer Windows Defender Security Center wordt geopend, klikt u op het schildpictogram onder het startpictogram, opent u de instellingen voor bescherming tegen virussen en bedreigingen en schakelt u realtime bescherming en cloudgebaseerde bescherming uit om Defender uit te schakelen.
 2. Navigeer naar het browser icoon (tweede van het rechter menu) en verwijder het vinkje bij Check apps and files . De scanner voor apps en bestanden uitschakelen
 3. Dit zal Defender uitschakelen terwijl je Roblox installeert. Vergeet niet om de wijzigingen die u tijdens deze stappen hebt aangebracht terug te draaien, aangezien uw computer hierdoor onbeschermd blijft.

Oplossing 2: Verwijder de Roblox map in AppData

Het verwijderen van deze map in AppData zal de voortgang van de installatie resetten en je in staat stellen om Roblox succesvol te installeren of te updaten op je computer. De eerste twee methoden werkten voor de meeste online gebruikers en wij hopen dat u de instructies zorgvuldig zult volgen om ze uit te voeren!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: DirecTV werkt nu niet met chrome

 1. Navigeer naar de volgende locatie op uw computer door Windows Verkenner te openen en te klikken op Deze PC :

C:N-USERS_N-YOUR-USERNAME-LOCAL_APDATA

 1. Als u de map AppData niet kunt zien, moet u wellicht de optie activeren waarmee u verborgen bestanden en mappen kunt bekijken. Klik op het tabblad “Beeld” in het menu Bestandsbeheer en klik op het selectievakje “Verborgen items” in de sectie Tonen.
 2. Nadat het Configuratiescherm geopend is, verandert u de weergave in Grote of Kleine pictogrammen en navigeert u naar de onderkant om de Windows Defender Firewall te openen

Windows Defender Firewall in het Configuratiescherm

 1. Klik op Windows Defender Firewall en klik op de optie Een app of functie toestaan via Windows Firewall in de lijst met opties aan de linkerkant. Dit zal een lijst van beschikbare toepassingen openen. Navigeer naar de plaats waar u Roblox gedownload hebt ( C:NNNuw standaard gebruikersnaamNDdownloads) en kies het Roblox installatiebestand.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Outlook herstellen dat geen verbinding maakt met uw e-mailserver

Een toepassing door de Windows-firewall toestaan

 1. Klik op OK en herstart uw computer voordat u controleert of Roblox nu zonder problemen installeert.

Oplossing 4: Start RobloxPlayerLauncher als Administrator

Beheerdersrechten geven aan het RobloxPlayerLauncher bestand is een eenvoudige maar doeltreffende methode om dit probleem op te lossen, en heeft veel gebruikers geholpen met dit probleem. Het verlenen van beheerderstoegang kan enkele eigendomsproblemen en problemen met machtigingen oplossen die de installatie kunnen verhinderen te voltooien. Volg de onderstaande stappen om het bestand RobloxPlayerLauncher.exe van beheerdersrechten te voorzien!

 1. Navigeer naar de locatie waar de RobloxPlayerLauncher staat. De standaardlocatie is C:N-UserNYourUserNameN-Downloads.
 2. Zoek het exe-bestand op en verander de eigenschappen ervan door er met de rechtermuisknop op te klikken en Eigenschappen te kiezen . Navigeer naar het tabblad Compatibiliteit in het venster Eigenschappen en vink het vakje aan naast de optie Dit programma als Administrator uitvoeren .

Het bestand als administrator uitvoeren

 1. Vink in de sectie Compatibiliteitsmodus het vakje naast de optie Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren uit, als dat was aangevinkt voordat u de wijzigingen accepteerde.
 2. Zorg ervoor dat u alle dialoogvensters die kunnen verschijnen bevestigt, zodat u met beheerdersrechten bevestigt en de launcher voortaan met beheerdersrechten zou moeten opstarten. Open het door op het pictogram ervan te dubbelklikken en kijk of het met succes installeert.