Sommige mensen hebben een probleem ondervonden met het flashen van aangepaste ROMs zoals LineageOS, OxygenOS, CyanogenMod, etc. op hun Android toestel; na het flashen van de ROM, raakt het MAC adres beschadigd en wordt het weergegeven als 20:00:00:00:00 of een ander onjuist nummer.

Dit probleem doet zich voor op een aantal apparaten, en lijkt te worden veroorzaakt door apparaten met willekeurige MAC-generatoren die in de kernelcode zijn ingebouwd.Let wel, ik heb het alleen over het verkeerde MAC-adres na het flashen van een custom ROM – als u op een stock ROM zit en nog nooit een custom ROM geflashed hebt, maar uw MAC-adres is fout, dan zou het heel goed een hardwareprobleem kunnen zijn.

De oplossing

Probeer eerst deze zeer eenvoudige oplossing:

Instellingen -> Back-up en Reset -> Netwerkinstellingen resetten -> Reset

Als dat niet gewerkt heeft, zullen we wat technischer moeten worden, dus volg mij op de voet. Er zijn verschillende redenen waarom het MAC-adres corrupt kan zijn, dus wij zullen proberen elk van hen aan te pakken tot uw probleem opgelost is.

Om verder te gaan met het oplossen van problemen, moet u ADB op uw computer geïnstalleerd hebben – zie “Hoe ADB installeren op Windows” – Mac gebruikers