Outlook kan de gewijzigde permissies niet opslaan, voornamelijk omdat de gedelegeerde toegang vastzit in de operatie. Daarnaast kunnen ook ISP-netwerkbeperkingen en conflicterende invoegtoepassingen de fout veroorzaken. Door deze fout kan de gebruiker de agenda-permissies niet wijzigen en delen met andere gebruikers.

Gewijzigde machtigingen kunnen niet worden opgeslagen in Outlook

Dit is een veel voorkomend probleem dat optreedt als gevolg van kleine technische problemen met de Outlook-toepassing. Dit probleem betekent niet dat er een probleem is met de hardware zelf. Zorg ervoor dat je je Outlook gegevens bij je hebt voordat je verder gaat, aangezien deze nodig zullen zijn.

In het geval dat de gedelegeerde toegangsrol de wijzigingen niet kan propageren naar de server (of blijft hangen) en de gebruiker wijzigt de rechten in de agenda gedurende die tijd, dan zal Outlook gedwongen worden om de gewijzigde rechten niet op te slaan.

Soms maakt de eigenaar van een agenda, zij het onopzettelijk, dubbele items aan in de agenda-toestemming, wat resulteert in meer dan één toestemmingsscenario voor één gebruiker. In dat geval zal Outlook niet in staat zijn de gewijzigde rechten op te slaan.

Om het webverkeer te beveiligen en te controleren, passen Internet Service Providers verschillende technieken toe om verschillende netwerkbronnen en -functies te beperken. Als deze opgelegde beperking de communicatie tussen de server en Outlook verstoort, dan zal Outlook de gebruiker niet toestaan de agenda-permissies te wijzigen.

Add-ins helpen ons om meer functionaliteit uit Outlook te halen, maar conflicterende add-ins zijn een veel voorkomend probleem in Outlook dat problemen kan veroorzaken zoals het probleem dat we hier bespreken.

Standaard verleent Outlook de “verzenden namens” toestemming aan de gedelegeerde gebruiker en als die toestemming niet kan worden weggeschreven naar het kenmerk publicDelegates van het Active Directory gebruikersobject of als het object zelf geen toestemming heeft om de persoonlijke schrijfinformatie in de Active Directory te wijzigen, dan zal Outlook de betreffende fout weergeven.

Inhoud [tonen]

   • 0.0.1Vereiste

  1Hoe de gewijzigde machtigingen in Outlook opslaan

  • 1.11. Dubbele vermeldingen verwijderen in de kalendermachtigingen
  • 1.22. Wijzig de netwerkverbinding
  • 1.33. Andere toegangsoperatie voor delegaties uitvoeren
  • 1.44. Open Outlook in veilige modus en deactiveer Outlook invoegtoepassingen
  • 1.55. Schakel de “Verzenden namens” toestemming uit met behulp van de register editor
  • 1.66. Outlook Web App gebruiken
  • 1.77. Start de Microsoft wizard voor ondersteuning en herstel

Vereiste

 1. Zorg ervoor dat de gebruiker die u wilt toevoegen niet geblokkeerd is in het office 365 beheerportaal.
 2. Ga naar Microsoft Product Service Status om te controleren of Outlook werkt. Service Status van Microsoft Diensten

Hoe gewijzigde machtigingen in Outlook opslaan?

 • 1. Dubbele vermeldingen verwijderen in de kalendermachtigingen
 • 2. Wijzig de netwerkverbinding
 • 3. Andere toegangsoperatie voor delegaties uitvoeren
 • 4. Outlook openen in veilige modus en Outlook invoegtoepassingen uitschakelen
 • 5. Schakel de “Verzenden namens” toestemming uit met behulp van de register editor
 • 6. Outlook Web App gebruiken
 • 7.Start de Microsoft wizard voor ondersteuning en herstel

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Systeemherstel is niet succesvol voltooid

1. Dubbele vermeldingen verwijderen in de kalendermachtigingen

De toestemming in de eigenschappen van Outlook Agenda wordt gebruikt om de toegang van de gedelegeerden te beheren. Als er duplicatie is in de toestemmingsvermeldingen, dan zal die duplicatie conflicterende toestemmingsscenarios doen ontstaan. Hierdoor zal Outlook niet in staat zijn de gewijzigde rechten op te slaan. In dat geval kan het wissen van de dubbele vermeldingen het probleem oplossen.

 1. Lanceringsperspectief.
 2. Klik op Agenda om het te openen.
 3. Klik dan met de rechtermuisknop op Calendar en klik op Properties . Open Kalender eigenschappen
 4. Klik dan op het tabblad Machtigingen en kijk of er daar dubbele vermeldingen zijn. Indien gevonden, wis dan de dubbele vermeldingen. Klik dan op Toepassen en Ok . Dubbele vermeldingen uit agendagegevens verwijderen
 5. Herstart Outlook en kijk of u in de Outlook Agenda rechten kunt bewerken en opslaan.

2. Wijzig de netwerkverbinding

Om de zaken veilig en onder controle te houden, beperken Internet Service Providers de toegang tot verschillende diensten en netwerkfuncties. Als uw internetprovider een dienst of functie blokkeert die Outlook nodig heeft om te kunnen werken, kan het zijn dat Outlook de gewijzigde machtigingen niet opslaat in een gedeelde agenda. Om dit soort scenarios uit te sluiten, moet u tijdelijk naar een ander netwerk overschakelen en dan Outlook gebruiken.

 1. Maak verbinding met een ander netwerk. Als het niet mogelijk is een ander netwerk te gebruiken, kunt u het toegangspunt van uw mobiele telefoon gebruiken. Bovendien kan het gebruik van een VPN bevestigen of de ISP netwerkbeperkingen gebruikt die de communicatie tussen Outlook en de server verstoren. Schakel uw mobiele hotspot in
 2. Start nu Outlook en kijk of het zonder problemen werkt.

3. Voer een andere delegatie-toegangsoperatie uit

Gedelegeerde toegang wordt gebruikt om de Outlook-agenda met andere gebruikers te delen. Als door een of andere storing de gedelegeerde toegang blijft hangen of de wijzigingen in de machtigingen niet aan de server worden doorgegeven, zal de Outlook agenda de gewijzigde machtigingen niet kunnen opslaan. In dat geval kan het probleem worden opgelost door een andere gedelegeerde toegang uit te voeren.

 1. Start Outlook op en ga dan naar het tabblad bestanden.
 2. Klik nu op Account Settings en dan in de lijst die verschijnt, op Delegate Access . Gedelegeerde toegang open
 3. Klik in het venster Delegates op Add . Klik op Toevoegen in het venster Afgevaardigden
 4. Kies nu een willekeurige gebruiker en klik op Toevoegen en dan op Ok . Nieuwe gedelegeerde gebruiker toevoegen
 5. Kies nu in het venster Gebruikersmachtigingen delegeren de opties die u wilt delegeren. Delegeer gebruikersbevoegdheden
 6. Klik nogmaals op OK.
 7. Start Outlook opnieuw op en ga naar het tabblad Bestand.
 8. Klik vervolgens op Account Settings en in de lijst die verschijnt, op Delegate Access . Open Gedelegeerde Toegang
 9. Verwijder de gebruiker die u net hebt toegevoegd.
 10. Herstart Outlook en controleer of het probleemloos werkt.

4. Outlook openen in veilige modus en Outlook invoegtoepassingen uitschakelen

Met invoegtoepassingen voor Outlook kunt u dingen rechtstreeks vanuit uw inbox doen. Maar soms gaan slecht geschreven of verouderde invoegtoepassingen de eigenlijke werking van Outlook belemmeren. We kunnen Outlooks ingebouwde veilige modus gebruiken, waarin Outlook zal starten zonder enige van zijn invoegtoepassingen. Van daaruit kunt u vaststellen of het probleem te wijten is aan invoegtoepassingen of niet.

 1. Exit Vooruitzichten.
 2. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows+R om het commando Uitvoeren te openen.
 3. Type het commando Outlook.exeIn dat geval kan het probleem opgelost worden door Outlook te configureren om gedelegeerden toe te voegen zonder de gedelegeerde de toestemming “verzenden namens” te verlenen.

  Waarschuwing : Het aanbrengen van veranderingen in het register vereist ervaring en wees uiterst voorzichtig bij het bewerken van het register. Wij raden u aan precies te doen wat hieronder wordt aangegeven, want elke fout kan het hele besturingssysteem beschadigen. Het is aan te bevelen dat u een reservekopie van het register maakt.

  1. Exit Vooruitzichten.
  2. Druk op de Windows-toets, typ dan Register-editor en klik in de resulterende lijst op Register-editor . Open Register-editor als Administrator
  3. Navigeer dan naar de volgende registersleutelHKEY_CURRENT_USERNSoftwareNMicrosoftOfficex.0N-OutlookN-Preferences

   Vervang x.0 in de bovenstaande registersleutel door uw versie van Outlook.

   • Outlook 2016jpg”>Register-editor afsluiten
   • Start nu Outlook en controleer of je de Agenda rechten kunt toevoegen en opslaan.

  6. Outlook Web App gebruiken

  Als er een softwarefout is aan de serverzijde of in de Outlook-agenda, dan krijgen normaal gesproken de mobiele clients (Outlook voor iOS of Outlook voor Android), de Outlook Web App en de Windows 10 Agenda App de fix vóór de Outlook pc-client. In dat geval kan het probleem worden opgelost door de Outlook-webapp, mobiele clients of de agenda-app van Windows 10 te gebruiken.

  1. Exit Vooruitzichten.
  2. Open een webbrowser en open de Outlook webapplicatie. U kunt een mobiele client (Android of iOS) of een Windows 10 Agenda-app gebruiken.
  3. Klik op het Agenda icoon en klik dan op drie puntjes voor de agenda en klik op Delen en toestemmingen .
  4. Voer het e-mailadres in van de gebruiker met wie u de agenda wilt delen en klik vervolgens op Delen . Voer het e-mail adres in om de kalender in OWA te delen
  5. Start Outlook en controleer of je rechten kunt bewerken en opslaan in Outlook Agenda.

  7. Start de Microsoft wizard voor ondersteuning en herstel

  De Microsoft Support and Recovery Assistant gebruikt verschillende diagnostische tests om het probleem met een toepassing op te sporen en biedt vervolgens de best mogelijke oplossing voor het vastgestelde probleem. Deze tool kan zowel Outlook problemen als Office problemen oplossen.