Sommige Windows 10 gebruikers melden dat ze de Netflix 10 UWP (Universal Windows Platform) app opeens niet meer kunnen openen. De foutmelding die ze krijgen is “Sorry, er was een communicatieprobleem met Netflix. Probeert u het nog eens,” vergezeld van de foutcode H403 . In de meeste gevallen wordt gemeld dat het probleem zich voordoet wanneer men de Netflix-toepassing probeert te openen of wanneer men bepaalde inhoud probeert te streamen.

Netflix foutcode H403

Netflix foutcode H403 wijst gewoonlijk op een probleem met tijdelijke informatie die op uw computer wordt opgeslagen. Als dit scenario van toepassing is, zou u het probleem moeten kunnen verhelpen door op een ander apparaat in te loggen, de Netflix UWP-applicatie bij te werken, of de applicatie helemaal opnieuw te installeren.

Als u foutcode H404 tegenkomt, ziet u deze melding waarschijnlijk omdat uw UWP-toepassing verouderd is. In dat geval kunt u het probleem verhelpen door de app bij te werken met de Windows Store bijwerkfunctie.

Maar als al het andere mislukt, moet u overwegen het hulpprogramma Systeemherstel te gebruiken of zelfs de installatie te wissen of te repareren om een softwareconflict of een verkeerd geïnstalleerde Windows-update op te lossen.

Inhoud [tonen]

 • 1De Netflix UWP toepassing bijwerken
 • 2Inloggen op een ander apparaat
 • 3De Netflix UWP toepassing opnieuw starten of verwijderen
  • 3.1De Netflix-toepassing opnieuw starten
  • 3.2De Netflix-toepassing opnieuw installeren
 • 4Systeemherstel gebruiken

De Netflix UWP toepassing bijwerken

Als u de foutcode H403 alleen tegenkomt wanneer u inhoud probeert te streamen via de UWP (Windows 10 app), dan kan het zijn dat u de fout ziet omdat de app verouderd is. In dat geval kunt u het probleem gemakkelijk oplossen door de Netflix app te dwingen bij te werken.

Deze bewerking kan rechtstreeks vanuit het Microsoft Store menu worden uitgevoerd. Veel van de getroffen gebruikers hebben bevestigd dat deze operatie hen eindelijk in staat stelde de Netflix-toepassing normaal te gebruiken.

Opmerking: Standaard is de Microsoft Store geconfigureerd om UWP-toepassingen automatisch bij te werken wanneer de gebruiker geen UWP-toepassing gebruikt.

Hier is een snelle handleiding om de Netflix UWP applicatie bij te werken naar de nieuwste versie:

 1. Druk op de Windows-toets + R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ dan “ms-windows-store:

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: DST harde schijf korte test mislukking

Log in op een ander apparaat

Het blijkt dat als u voortdurend schakelt tussen mobiel en desktop bij het streamen van Netflix-inhoud, u Netflix Error H403 kunt krijgen als gevolg van enkele tijdelijke gegevens die lokaal worden opgeslagen. Als dit scenario van toepassing is, moet u het probleem kunnen oplossen door in te loggen op een ander apparaat dat hetzelfde netwerk gebruikt als de computer die Netflix Error H403 veroorzaakt.

Opmerking: Als u al bent aangemeld met dezelfde account op een ander apparaat (buiten uw netwerk), meld u dan eerst af en volg dan de onderstaande instructies.

Idealiter logt u in met een mobiel apparaat dat op hetzelfde netwerk is aangesloten om de tijdelijke gegevens die aan uw account zijn gekoppeld te wissen.

Hier is een snelle handleiding voor het aanmelden op een ander apparaat om Netflix Error H403 op te lossen:

 1. Op de computer waarop u het probleem ondervindt, opent u de Netflix-toepassing en klikt u op de actieknop (rechterbovenhoek). Klik dan op Logout in het contextmenu dat zojuist is verschenen. Afmelden bij de UWP-versie van Netflix
 2. Zodra u zich hebt afgemeld bij uw Netflix UWP-applicatie, neemt u een mobiel apparaat en maakt u verbinding met hetzelfde netwerk waarmee uw desktop (pc of Mac) is verbonden.
 3. Nadat het mobiele apparaat correct is verbonden met hetzelfde netwerk, opent u de Netflix-applicatie en registreert u zich met dezelfde account. Registreer met de mobiele applicatie van Netflix
 4. Zodra u bent ingelogd op uw mobiele apparaat, streamt u alle content, vervolgens logt u weer uit en logt u weer in op uw desktopapparaat.
 5. Zodra de tijdelijke gegevens in verband met uw account zijn verwijderd, zou u niet langer Netflix-fout H403 moeten tegenkomen bij het gebruik van de Windows 10 UWP-app.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe van een publiek netwerk naar een privénetwerk overschakelen in Windows

De Netflix UWP-toepassing opnieuw opstarten of verwijderen

Als de bovenstaande methoden het probleem niet hebben opgelost, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een aantal tijdelijke bestanden die lokaal worden opgeslagen. Waarschijnlijk zal de inconsistentie ertoe leiden dat de launcher van de Windows Store een oudere versie moet openen, ook al is de nieuwste versie geïnstalleerd.

Om het probleem in dit geval op te lossen, probeert u de toepassing opnieuw te starten samen met de tijdelijke Netflix-map of verwijdert u de toepassing en downloadt u deze opnieuw. Deze specifieke oplossing wordt ook aanbevolen door Netflix support om de “Sorry, er was een communicatieprobleem met Netflix op te lossen. Probeer het opnieuw”. (Foutcode H403).

Begin met de onderstaande gids en ga alleen verder met de tweede in het geval dat het resetten van de Netflix applicatie het probleem niet oplost:

Opnieuw starten van de Netflix applicatie

 1. Druk op de Windows-toets + R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen. Typ vervolgens ” ms-settings:appsfeatures en druk op Enter om het menu Apps & Features van de toepassing Settings te openen.
 2. Ga in het menu Apps & Functies naar het rechterdeel van het scherm en scroll door de lijst met geïnstalleerde UWP-toepassingen naar beneden en zoek de Netflix pp.
 3. Als u het gevonden hebt, klik er dan eenmaal op om het menu uit te klappen, en klik dan op Geavanceerde Opties .
 4. Zodra u dat hebt gedaan, scrollt u naar beneden naar het tabblad Reset en klikt u op de knop Reset (twee keer om de bewerking te bevestigen).

  OPMERKING: Deze bewerking zal alle tijdelijke gegevens wissen die met de Netflix-toepassing zijn verbonden en alle plaatselijke instellingen op de standaardwaarden terugzetten.

 5. Nadat de operatie voltooid is, start u de Netflix UWP app opnieuw en kijkt u of het probleem nu opgelost is.

Videouploads spelerwebm00:0000:0000:0000:20Gebruik de pijltjestoetsen omhoog