Steam heeft een uitstekend terugbetalingssysteem. U kunt nu elk spel op Steam om welke reden dan ook terugbetalen. Misschien werkt het niet zoals het moet, of vond u de graphics gewoon niet mooi.

Deze functie moedigt u aan om nieuwe spelletjes te proberen waar u niet zeker van bent. Als het spel u op de een of andere manier niet bevalt, kunt u het terugsturen en krijgt u al uw geld terug. Dit is tegenwoordig bijzonder nuttig, omdat maar heel weinig spelletjes hun demos beschikbaar hebben.

Wanneer kan ik een Steam-spel terugbetalen?

Er zijn twee hoofdvereisten voor het aanvragen van een terugbetaling van Steam. U moet dat spel minder dan twee uur gespeeld hebben en u moet het binnen de laatste 14 dagen gekocht hebben.

Als u aan deze eisen voldoet, garandeert Valve dat u uw terugbetaling krijgt. Zelfs als u aan geen van deze voorwaarden voldoet, kunt u toch een terugbetalingsverzoek indienen. Maar in dat geval zal Valve uw situatie onderzoeken, dus het is niet gegarandeerd dat u een terugbetaling zult krijgen.

U kunt geen spellen terugbetalen die u buiten Steam hebt gekocht en aan de client hebt toegevoegd met een productcode. Er zijn veel gevallen waarin u een spel koopt bij spelwinkels van derden om geld te besparen; deze functie moedigt u aan om ze via Steam te kopen. Als het u niet bevalt, kunt u het altijd terugsturen.

Ook kan Valve, als u veel spellen terugbetaalt, dit als misbruik beschouwen en uw terugbetalingsaanvragen in de toekomst blokkeren. Valve geeft niet precies aan wat zij onder misbruik verstaan, maar het zal wel gaan, zolang u niet veel spellen koopt en de meeste terugstuurt.

Ook interessant: Fix: Fallout 4 wil niet starten

Valve wijst er ook op dat als u een spel vóór een uitverkoop gekocht hebt, en u brengt het terug en koopt het in de uitverkoop om geld te besparen, dat dat geen misbruik is. Bijvoorbeeld, een spel kost $100 zonder verkoop. Een paar dagen later is er een uitverkoop waar u het voor $50 kunt kopen. U kunt uw spel gemakkelijk voor de $100 terugbrengen en het voor $50 in het uitverkoopmenu kopen. Dit is geen misbruik en is toegestaan.

Uw terugbetaling kan teruggestort worden op dezelfde betaalwijze die u gebruikt heeft om het spel te kopen. U kunt het geld zelfs naar uw Steam-portemonnee overmaken, zodat u het elders kunt uitgeven.

Hoe kan ik een terugbetaling doen?

Als uw spel binnen de afgelopen 14 dagen gekocht is en u heeft het minder dan 2 uur gespeeld, dan heeft u recht op een gegarandeerde terugbetaling. Gelieve de onderstaande stappen te volgen.

  1. Open uw Steam client. Klik dan op “Help” boven in het scherm, waar ook verschillende opties beschikbaar zijn.
  2. In het uitklapmenu kiest u “Steam Support”.

  1. U kunt ook toegang krijgen tot Steam Support via hun website door hier te gaan. U wordt ernaartoe geleid, maar u moet wel inloggen met uw inloggegevens als u in de webbrowser bent.
  2. Kies het spel dat u wilt inwisselen. Als u het onlangs gespeeld hebt, ziet u de naam van het spel onder de rubriek “Recente producten” bovenaan de bladzijde. Als u hier echter de naam van het spel niet ziet, klik dan op het tabblad “Aankopen”.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Windows Script host fouten bij het opstarten herstellen

  1. In het tabblad aankopen ziet u een lijst van alle aankopen die u in de afgelopen zes maanden gedaan hebt. U moet door de spelletjes bladeren en het spel zoeken dat u wilt inwisselen.
  2. Zodra u het spel gevonden hebt, klikt u erop.