Android is een van de meest gebruikte mobiele besturingssystemen ter wereld, met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Het is een favoriet geworden onder mobiele gebruikers vanwege de geavanceerde aanpassingsmogelijkheden die het biedt. Onlangs hebben veel Android-gebruikers echter de foutmelding “Error 98 SMS Completion Denied” opgemerkt wanneer ze proberen een sms-bericht naar anderen te sturen. Deze fout verhindert de gebruiker om berichten naar anderen te sturen en beïnvloedt zijn connectiviteit.

Android SMS

Inhoud [tonen]

 • 1Wat veroorzaakt de foutmelding “Fout 98 SMS beëindiging geweigerd”?
 • 2Oplossing 1: Start de telefoon opnieuw op
 • 3Oplossing 2: Controleer op updates
 • 4Oplossing 3: Herinstalleer de SIM-kaart

Wat veroorzaakt de foutmelding “Fout 98 SMS beëindiging geweigerd”?

Nadat we talrijke meldingen van verschillende gebruikers hadden ontvangen, besloten we het probleem te onderzoeken en kwamen we met een reeks oplossingen om het probleem volledig op te lossen. Bovendien hebben wij onderzocht waarom dit gebeurt en hebben wij ze als volgt opgesomd.

 • Dienstonderbreking: In de meeste gevallen is deze fout te wijten aan een dienstonderbreking bij de vervoerder. Deze dienstonderbreking kan te wijten zijn aan een onderhoudsstoring of andere redenen. U kunt het beste uw klantenservice bellen en naar het probleem vragen.
 • Onjuiste siminstallatie: Het is mogelijk dat de simkaart niet correct door u is geïnstalleerd toen u deze in de simlade plaatste. Als de simkaart gedeeltelijk op de lade is aangesloten of gedeeltelijk is losgekoppeld, kan deze fout worden veroorzaakt.
 • Storing: In sommige gevallen kan deze fout worden veroorzaakt door een storing in de mobiele telefoon. Tijdens het opstarten kan de mobiele telefoon een hapering vertonen en de SIM-kaart niet correct laden.
 • Verouderde telefoon: Het is mogelijk dat er een update voor uw mobiele telefoon is uitgebracht en dat de telefoon niet goed werkt omdat hij verouderd is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe admin paginas omzetten naar PS of PDF formaat vanaf de Linux commandoregel

Nu u een basiskennis hebt van de aard van het probleem, zullen wij overgaan tot de oplossingen. Pas ze toe in de specifieke volgorde waarin ze worden gepresenteerd om conflicten te voorkomen.

Oplossing 1: Start de telefoon opnieuw op

Soms kan een eenvoudige herstart dit probleem verhelpen. Daarom zullen wij in deze stap de telefoon opnieuw opstarten, nadat wij hem helemaal hebben afgesloten. Daarvoor:

 1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
 2. Tik op de optie “Uitschakelen” en wacht tot het toestel uitgeschakeld is. Druk op de uitschakelknop
 3. Houd de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt.
 4. Wacht tot de telefoon is ingeschakeld en kijk of het probleem blijft bestaan.

Oplossing 2: Controleer op updates

Soms kan dit probleem zich voordoen als de telefoon verouderd is en de laatste software-update niet geïnstalleerd is. Daarom zullen wij in deze stap de software-updates voor de mobiele telefoon downloaden en installeren. Om dit te doen:

 1. Sleep het meldingenpaneel en klik op het pictogram “Instellingen”. Door op het knopje Instellingen te klikken
 2. Navigeer naar de onderkant en kies de optie “Systeem”.
 3. Klik op de optie “Software Update” en druk op de knop “Check for Updates”. Klikken op de knop Controleren op updates
 4. Wacht tot de telefoon automatisch naar nieuwe updates zoekt, deze downloadt en installeert.
 5. Herstart uw toestel en controleer of het probleem zich blijft voordoen na het installeren van nieuwe updates.

Oplossing 3: Installeer de SIM kaart opnieuw

In sommige gevallen kan een verkeerde installatie van de Sim-kaart dit probleem veroorzaken. Daarom zullen wij in deze stap de Sim kaart met de hand verwijderen en hem dan weer correct plaatsen. Om dit te doen:

 1. Zet de telefoon helemaal uit.
 2. Trek de simlade naar buiten met het Sim Ejector gereedschap. De sim ejector tool gebruiken om de sim lade uit te werpen
 3. Neem de simkaart uit de lade en wrijf hem beleefd over een schone doek .
 4. Steek de Sim-kaart er weer in en zet het toestel aan.
 5. Controleer of het probleem aanhoudt

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Geselecteerde schijf is geen vaste MBR schijf

Opmerking: Dit waren enkele zeer elementaire stappen voor probleemoplossing die u aan uw kant kunt nemen om er zeker van te zijn dat het probleem niet aan uw kant ligt. Als deze het probleem niet oplossen, dan is het zeker te wijten aan een dienstonderbreking. Daarom kunt u het beste contact opnemen met de klantendienst van uw bedrijf en het laten oplossen.

Verwante artikelen:

 • Hoe los ik Error 97 op: Fout van…
 • Hoe repareer ik een USB-fout met handtekening…
 • Hoe WiFi Authentication Error te herstellen…
 • Hoe los ik de fout op “Compileerfout in de…
 • Hoe los ik “Blizzard fout “The…
 • Hoe los ik de fout “Bad image error” op wanneer…