De AHCI-modus is vereist voor SSDs. Als SSDs geïnstalleerd zijn met het schijfbesturingstype als IDE, dan kunnen er BSOD-fouten optreden, zoals CRITICAL_PROCESS_DIED Error, en de SSD kan dan niet optimaal presteren. Daarom moet, als u de schijf hebt geüpgraded of net een SSD hebt geïnstalleerd, de schijfcontroller als AHCI worden geconfigureerd. In Windows 8 en 8.1;Volg de onderstaande stappen om dit record te wijzigen.

Maak een reservekopie van uw gegevens en registerinstellingen voordat u deze gaat wijzigen. Dit is een proces in twee stappen, de eerste stap bestaat uit het wijzigen van het register, de volgende stap uit het instellen van het type schijfcontroller op AHCI vanuit BIOS.

Bewerken van het register voor AHCI herkenning in Windows

Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R . In het dialoogvenster Uitvoeren typt u regedit en klikt u op OK .

Ga in het linkerdeelvenster in de register-editor naar HKEY_LOCAL_MACHINE> SYSTEM> CurrentControlSet> Services> storahci .Met de storahci sleutel gemarkeerd, dubbelklik op ErrorControl in het rechterdeelvenster en wijzig onder Waardegegevens: de waarde in 0 .

Kies nu de submap onder storahci in het linkerdeelvenster genaamd “StartOverride” In het rechterdeelvenster dubbelklikt u op de vermelding 0 om deze te wijzigen. Onder Waardegegevens, verander de waarde in 0 .

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Plex remote access te repareren werkt niet

Op dezelfde manier, onder Diensten, klik Msahci . Dubbelklik in het rechterdeelvenster op Start en verander de waarde onder Waardegegevens in 0 . En klik op OK .

Zodra dit is gebeurd, herstart u de PC en start u in het BIOS (volg de onderstaande stappen)

Hoe het BIOS binnengaan om de opstartvolgorde te veranderen

U moet weten hoe u moet opstarten en hoe u de opstartvolgorde kunt wijzigen, want dit is nodig om de onderstaande oplossingen uit te voeren. Start uw computer opnieuw op en ga naar de BIOS (of UEFI) instellingen van uw computer zodra deze is opgestart. De toets die u moet indrukken om deze instellingen te openen hangt af van de fabrikant van het moederbord van uw computer en kan alles zijn van Esc, Delete of F2 tot F8, F10 of F12, meestal F2. Dit staat aangegeven op uw computerscherm, en in de handleiding die bij uw systeem is geleverd. Een snelle Google-zoekopdracht met de vraag “how to enter the bios” gevolgd door het modelnummer zal ook resultaten opleveren.navigeer naar de opstart .

Hoe de AHCI mode aan te zetten

Om dit te veranderen, zet u uw systeem aan en gaat u naar uw BIOS. Eenmaal in de BIOS instellingen, zoek naar de SATA instellingen die meestal op het hoofd tabblad staan. Anders moet u zoeken tot u het vindt. Als u het gevonden hebt, wijzigt u de modus voor SATA in AHCI-modus. Als er meer dan één poort is, zoek dan uit op welke poort de SSD is aangesloten door een blik te werpen op het moederbord en deze vervolgens te veranderen.

Aanverwante artikelen:

  • Hoe activeer ik AHCI mode in Windows Vista en 7
  • Hoe de donkere modus van Chrome in te schakelen (Windows, Android en iOS)
  • Hoe activeer je de spelmodus van de Chrome update (Windows, Android en…
  • Hoe ontwikkelaarsmodus inschakelen in Chrome OS
  • Hoe de nachtmodus aan te zetten in Chrome OS
  • Hoe Android donkere modus aan te zetten in 2 minuten