Windows upgrade fout 8007002c-4000d treedt op wanneer u probeert om uw Windows-versie te upgraden naar de nieuwe Windows 10. Windows 10 is een van de meest populaire besturingssystemen die er zijn. Het belooft een complete herziening van de interface samen met een aantal spannende functies. Wanneer u een upgrade uitvoert vanuit een vorige versie van Windows (7 of 8), probeert het systeem meestal al uw huidige instellingen en gegevens te bewaren zodat u zich daar later geen zorgen over hoeft te maken.

Er zijn echter veel programmas die dit doel in de weg staan en ervoor zorgen dat de Windows update mislukt. Deze programmas bestaan voornamelijk uit anti-virus, CPU tweaks of diverse add-ons. Naast deze programmas is het ook mogelijk dat de updatebestanden die u hebt gedownload, beschadigd zijn als gevolg van een onstabiele internetverbinding of een andere technische storing. Er zijn echter verschillende workarounds voor deze fout. Voordat u begint, is het raadzaam vooraf een back-up van uw gegevens en instellingen te maken, zodat u geen schade lijdt, mocht er iets misgaan.

Inhoud [tonen]

 • 1Oplossing 1: Deïnstalleer de antivirus
 • 2Oplossing 2: Herstart de updateservice na het verwijderen van de gedownloade inhoud
 • 3Uitschakelen van de update dienst
 • 4Verwijderen van gedownloade bestanden
 • 5De updateservice opnieuw activeren
 • 6Oplossing 3: Schakel opstartprogrammas en diensten van derden uit

Oplossing 1: Verwijder antivirus

Het is niet nieuw om te weten dat het antivirus van tijd tot tijd conflicteert met het besturingssysteem. Het antivirusprogramma bevat virusdefinities die van tijd tot tijd moeten worden bijgewerkt. Het is mogelijk dat de antivirusleverancier de definities niet heeft bijgewerkt, wat een conflict kan veroorzaken met het updateproces van Windows. We kunnen proberen de antivirus te verwijderen en kijken of Windows Update goed werkt. Dit soort gedrag was met name gerelateerd aan Avast Antivirus software. U moet echter uw antivirus verwijderen en controleren of u Windows met succes kunt bijwerken.

 1. Druk op Windows + R om de toepassing Uitvoeren te starten. Typ “control panel” in het dialoogvenster en druk op Enter.
 2. Eenmaal in het configuratiescherm, klik op de Uninstall a program ondertitel links onderaan het scherm.

 1. Windows zal nu een lijst geven van alle programmas die op uw machine zijn geïnstalleerd. Blader er doorheen tot u uw antivirus vindt.
 2. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Verwijderen. Start na het verwijderen uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

U bent misschien ook geïnteresseerd in: Fix: Windows Live Mail en Outlook Error 0x800CCC92

Opmerking: U kunt ook proberen uw Internet uit te schakelen nadat de update is gedownload en klaar is om te worden geïnstalleerd nadat u de antivirussoftware hebt verwijderd.

Deïnstalleer ook de antivirus op eigen risico. Wij raden u aan geen USB-sticks aan te sluiten of uitvoerbare bestanden via het internet te downloaden in de periode dat uw antivirus niet op uw computer is geïnstalleerd. Als Windows Update nog steeds niet werkt, kunt u de antivirus opnieuw installeren.

Oplossing 2: Herstart de updateservice na het verwijderen van de gedownloade inhoud

Het kan ook gebeuren dat de gedownloade Windows update-bestanden corrupt of onvolledig zijn door een onstabiel Internet of een andere technische reden. De oplossing voor dit geval is om de inhoud die al door Windows Update gedownload is, te verwijderen. Wij zullen de Windows Update service even uitschakelen om de inhoud te verwijderen die al door de Update Manager gedownload is. Na het opnieuw starten van de dienst, zal Windows controleren welke bestanden al gedownload zijn. Als hij niets vindt, begint hij de download van voren af aan. Meestal lost dit het probleem op.

De updateservice uitschakelen

 1. Druk op Windows + R om de toepassing Uitvoeren te openen. Typ in het dialoogvenster “services. msc”. Dit zal alle diensten die op uw computer draaien te voorschijn brengen.
 2. Navigeer omlaag in de lijst totdat u een dienst vindt die “Windows Update Service” heet. Klik met de rechtermuisknop op de dienst en kies Eigenschappen.

 1. Klik op Stop Present onder de subrubriek Service Status. Nu is uw Windows Update service gestopt en kunnen we verder gaan.

Gedownloade bestanden verwijderen

Nu gaan wij naar de map Windows Update en verwijderen alle reeds aanwezige bijgewerkte bestanden. Open uw bestandsverkenner of Mijn Computer en volg de stappen.

 1. Navigeer naar het onderstaande adres. U kunt ook het programma Uitvoeren starten en het adres kopiëren en plakken om er rechtstreeks te komen.

C:NWindowsN-Softwaredistributie

 1. Verwijder alles in de map Softwaredistributie (u kunt ze ook knippen en plakken op een andere plaats, voor het geval u ze terug wilt zetten).

De updateservice opnieuw activeren

Nu moeten wij de Windows Update service weer aanzetten en hem opnieuw starten. Aanvankelijk kan de Update Manager een paar minuten nodig hebben om de details te berekenen en een manifest klaar te maken om te downloaden. Wees geduldig en laat het proces zichzelf voltooien.

 1. Open het tabblad Diensten, zoals we eerder in de gids deden. Navigeer naar Windows Update en open de Eigenschappen ervan.
 2. Start nu de service opnieuw en start zijn update manager.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: OPLOSSING: Applicatie kan niet geopend worden met ingebouwde administrator account

 1. Probeer nu nog eens te updaten en kijk of het probleem opgelost is.

Oplossing 3: Schakel opstartprogrammas en diensten van derden uit

Het is bekend dat er verschillende opstartprogrammas zijn die het Windows update proces hinderen en bepaalde fouten veroorzaken. De beste manier om dit probleem op te lossen is deze opstartprogrammas uit te schakelen. Nu zijn er twee manieren om ons doel te bereiken; of u gebruikt de standaard Windows opstartmanager om te voorkomen dat toepassingen bij het opstarten worden uitgevoerd, of u downloadt een toepassing die meer details geeft over alle diensten en toepassingen. Wij zullen beide oplossingen doornemen.

 1. Druk op Windows + R, typ “msconfig” in het dialoogvenster en druk op Enter.
 2. Eenmaal in de instellingen, selecteert u “selectief opstarten” en vinkt u de optie “Opstartitems laden” uit. Druk op OK om de wijzigingen op te slaan en af te sluiten.
 1. Navigeer naar het tabblad Services bovenaan het scherm. Vink de regel aan die zegt “Verberg alle Microsoft services”. Zodra u hierop klikt, worden alle Microsoft-gerelateerde diensten onzichtbaar en blijven alle diensten van derden achter.
 2. Klik nu op de “Alles uitschakelen” knop die onderaan links in het venster aanwezig is. Alle diensten van derden zullen nu uitgeschakeld zijn.
 3. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan en af te sluiten.

 1. Navigeer nu naar het tabblad Home en klik op de optie “Taakbeheer openen”. U wordt doorverwezen naar de taakbeheerder waar alle toepassingen in een lijst staan.
 2. Dubbelklik op het archief om de inhoud te openen en voer het uitvoerbare programma uit.
 3. Klik op opties en vink “Microsoft vermeldingen verbergen” en “Windows vermeldingen verbergen” aan. Zo zult u bij het uitschakelen van diensten niet per ongeluk cruciale Windows- of Microsoft-diensten uitschakelen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Slechte of ontbrekende configuratie in SMITE

 1. Klik nu op het tabblad Inloggen en vink alle items in de lijst uit. Als de UAC u om Administrator-toegang vraagt, verleent u die toestemming of sluit u de toepassing en voert u die opnieuw uit met “Als administrator uitvoeren” na een rechtermuisklik.

 1. Doe hetzelfde voor Scheduler Tasks . Schedulertaken zijn taken die voor een bepaalde tijd op de computer worden gepland met bepaalde triggers. Zij kunnen ook de boosdoener zijn van Windows update, omdat zij het updateproces kunnen onderbreken, als zij getriggerd worden terwijl het draait.

 1. Voer dezelfde stappen uit voor het tabblad Diensten.

 1. Ga nu naar het tabblad stuurprogrammas. U moet heel voorzichtig zijn om de ingangen hier uit te schakelen. Windows heeft een specifieke set stuurprogrammas nodig om goed te kunnen werken. Als u cruciale drivers uitschakelt, kan Windows crashen en ernstige schade veroorzaken.

Probeer netwerkstuurprogrammas van derden uit te schakelen, zoals Huawei USB Modem, Anchor Free for Hotspot Shield, Media Tek Wireless enz. U kunt de uitgever van het stuurprogramma gemakkelijk bepalen door naar de kolom uitgever te kijken.

Schakel ook audiodrivers (zoals Realtek) en andere drivers van derden uit, zoals Samsung USB driver, Internet Download Manager, enz.

 1. Ga nu naar het tabblad Codecs en schakel zoveel mogelijk items uit. Er kunnen verschillende codecs zijn die u niet kunt uitschakelen, wat er ook gebeurt.

 1. Sluit nu het programma en ga verder met het updateproces. Hopelijk verloopt de upgrade vlot en kunt u zonder problemen de overstap naar Windows 10 maken.
 2. Open Autoruns opnieuw en maak de wijzigingen ongedaan (d.w.z. controleer alle ingangen die u hebt uitgeschakeld) om een goede werking van het systeem en volledige functionaliteit van de computer te verzekeren.