De FAT bestandssysteemfout in Windows 10 wordt veroorzaakt doordat Windows verouderd is, verouderde apparaatstuurprogrammas, beschadigde systeembestanden, beschadigde schijven, conflicterende mapbeveiligings- en encryptietoepassingen, valse positieven van antivirus en doordat Windows beschadigd is.

Fout in FAT-bestandssysteem in Windows 10

De FAT FILE SYSTEM fout herstart het systeem om systeemschade te voorkomen, zoals elke andere Blue Screen of Death (BSOD) fout.

Inhoud [tonen]

 • 1Wat veroorzaakt de fout in het FAT-bestandssysteem in Windows 10?
 • 2Stappen voordat u de oplossingen uitprobeert:
 • 3Hardwareprobleem of softwareprobleem
 • 4Oplossing 1: Verwijder de defecte hardware uit het systeem
 • 5Oplossing 2: Voer het commando ChkDsk uit
 • 6Oplossing 3: Start de Driver Checker om het problematische stuurprogramma te identificeren
 • 7Oplossing 4: Deïnstalleer de mapbeveiligingstoepassingen
 • Vergeet niet om een “back-up” te maken van essentiële gegevens, wanneer u kunt inloggen.
 • Zorg ervoor dat je een gedetailleerde blik werpt op de veel voorkomende BSOD fixes. Onthoud dat u niet alle oplossingen daar hoeft te proberen, zoek gewoon de mogelijke reden uit die deze fout bij u veroorzaakt en neem overeenkomstige maatregelen.
 • Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe de taal te wijzigen in Windows 10

  Hardwareprobleem of softwareprobleem

  BSOD is een zelfbeschermingsfunctie van Windows waarbij de computer abrupt wordt afgesloten om zichzelf te beschermen tegen gegevensverlies of beschadiging. Elke BSOD-fout kan worden veroorzaakt door het falen van een hardwareapparaat, het stuurprogramma of verwante software. Alvorens verder te gaan met het oplossen van problemen, is het van essentieel belang om er zeker van te zijn dat het probleem met hardware of software te maken heeft.

  Een van de hoofdoorzaken van deze fout is corruptie van het bestandssysteem, blokken of slechte sectoren op de systeemschijf. Een andere mogelijke oorzaak is de uitputting van niet-gepaged reservegeheugen. Om dit te vermijden, als de fout hardware-gerelateerd is, moeten we de harde schijf en het geheugen controleren of ze goed werken.

  Fabrikanten hebben harde schijf- en geheugentests in hun BIOS of configuratie opgenomen. En met behulp van deze tests kunnen we vaststellen of ons probleem met software of hardware te maken heeft. Voor demonstratiedoeleinden zullen we het HP boot menu gebruiken (volg de richtlijnen van uw systeemfabrikant).

  1. Zet het systeem uit.
  2. Zet dan het systeem aan en begin onmiddellijk op de Esc toets te drukken om het HP opstartmenu te openen
  3. .

   Wanneer het HP opstartmenu verschijnt, drukt u op F2

  4. Klik in het hoofdmenu op Component Tests .
  5. Selecteer in de Component Tests de Hard Disk om de Hard Disk Test uit te voeren. Voer de harde-schijftest uit in Componententests
  6. En nadat de test van de harde schijf is voltooid, herhaalt u stap 1 tot en met 4.
  7. Selecteer nu in de componententest Memory om de geheugentest uit te voeren. Geheugentest in de componententest

  Als er fouten zijn gemeld na de test van de harde schijf en de geheugentests, dan is de fout in het FAT-bestandssysteem in Windows 10 hardwaregerelateerd en moet u uw pc laten nakijken door een echte reparatiewerkplaats.

  En als er na het testen geen fout is gemeld, dan is het een softwarematig probleem.

  Oplossing 1: Verwijder de defecte hardware uit het systeem

  De FAT-bestandssysteemfout in Windows 10 kan worden veroorzaakt door defecte hardware of het stuurprogramma daarvan en het verwijderen van alle randapparatuur (die kon worden verwijderd) en het een na het ander aansluiten om de problematische hardware (indien aanwezig) te identificeren.

  1. Sluit het systeem af.
  2. Maak alle USB-poorten en SD-kaartsleuven vrij en verwijder de externe harde schijf.
  3. Verwijder de muis en het toetsenbord en sluit ze opnieuw aan wanneer dat nodig is om met de PC te communiceren.
  4. Laat slechts één RAM in het systeem en verwijder alle andere, als er meer dan één is.
  5. Als er meer dan één opslagschijf, SSD of HDD, in het systeem zit, verwijder ze dan allemaal (trek gewoon hun stroomkabels uit) behalve de schijf met het besturingssysteem.
  6. Verwijder de grafische kaart, behalve de geïntegreerde.
  7. Start nu de computer opnieuw op om te controleren of u nog steeds de FAT bestandssysteemfout in Windows 10 hebt en als het systeem schoon is, sluit dan het systeem af.
  8. Voeg een van de verwijderde apparaten toe, en zet het systeem aan, controleer of de fout verschijnt. Herhaal deze stappen tot het defecte apparaat gevonden is.
  9. Zodra het defecte apparaat is geïdentificeerd, test u het defecte apparaat op een andere computer om te zien of het beschadigd is. Zo ja, vervang dan de defecte door een nieuwe.

  Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Opgelost: SysMenu.dll problemen bij het opstarten

  Oplossing 2: Voer het commando ChkDsk uit

  Een harde schijf die langdurig gebruikt wordt, begint schade en fouten op te lopen, die veroorzaakt worden door factoren als onverwachte systeemafsluitingen, corrupte software, slechte sectoren en metadata-corruptie. Deze factor alleen al kan tal van systeemfouten veroorzaken, waaronder de FAT bestandssysteemfout in Windows 10. Microsoft heeft in Windows een CHKDSK hulpprogramma opgenomen om de harde schijf te controleren en te repareren op eventuele corruptie of beschadiging. Daarom kan het uitvoeren van CHKDSK het probleem oplossen.

  1. Als u uw systeem in de veilige modus kunt opstarten, ga dan naar stap 10.
  2. Als u niet in de Veilige Modus kunt opstarten, probeer dan de Geavanceerde Herstelopties te gebruiken en ga naar de opdrachtprompt (ga verder vanaf stap 10).
  3. Als u niet in de Veilige Modus kunt opstarten en de Geavanceerde Herstelopties niet kunt gebruiken, maak dan een Windows installatiemedium.
  4. Sluit het Windows installatiemedium aan, start het systeem op en boot vanaf het Windows installatiemedium (Vergeet niet het BIOS te veranderen in Boot from Windows Installation Media).
  5. In het Windows installatiescherm, klik op Volgende . Klik op Volgende in het Windows installatiescherm
  6. Klik op de link Repareer uw computer op het volgende scherm in hetzelfde venster. Klik op Herstel uw computer op het Windows-scherm
  7. Klik nu op Problemen oplossen op het volgende scherm. Problemen oplossen met Windows RE
  8. Klik vervolgens op Geavanceerde opties in het venster Probleemoplossing: Geavanceerde opties in het scherm Problemen oplossen
  9. Klik nu onder Geavanceerde herstelopties op de opdrachtprompt

   Klik op Opdrachtprompt

  10. Typ in de opdrachtprompt chkdskWindows heeft een ingebouwd hulpprogramma, Driver Verifier, om te controleren of er drivers niet goed werken en als de Driver Verifier een fout detecteert, dan kunnen we die herstellen door te upgraden naar de nieuwste versie.

   1. Klik op de Windows-knop en typ “opdrachtprompt”, en klik in de lijst die verschijnt met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” en klik op Als administrator uitvoeren. Voer Opdrachtprompt uit als Administrator
   2. Typ nu in de verhoogde opdrachtprompt het volgende commando: verifier

    En druk op Enter .

    Start de stuurprogrammaverificator met de opdrachtprompt van de beheerder

   3. Selecteer nu in de Driver Verifier Manager “Standaardinstellingen maken” en klik op “Volgende” om verder te gaan. Standaardinstellingen maken in Driver Verifier Manager
   4. Selecteer de optie “Automatisch alle stuurprogrammas selecteren die op deze computer zijn geïnstalleerd” en klik dan op de knop “Voltooien”.Automatisch alle stuurprogrammas selecteren die op deze computer geïnstalleerd zijn
   5. Windows zal nu controleren op fouten. Nadat u gevraagd is uw computer opnieuw op te starten, doet u dat.
   6. Wanneer Windows de volgende keer opnieuw opstart, zal het alle op uw computer geïnstalleerde stuurprogrammas scannen op problemen. Als het problemen vindt, zal het u daarvan op de hoogte brengen. Dit kan enige tijd duren, dus wees geduldig en laat het proces afmaken.

   Als er kapotte stuurprogrammas worden gevonden, werk ze dan bij.

   Controleer na het bijwerken van de stuurprogrammas of u het systeem kunt opstarten zonder een FAT bestandssysteemfout in Windows 10 te krijgen.

   Oplossing 4: Verwijder de mapbeveiligingstoepassingen