Wanneer u de “Msiexec.exe Access is Denied Error” tegenkomt, is het onmogelijk om een .msi-toepassing te installeren of het programma te verwijderen uit de sectie Programmas en onderdelen. Dit komt vaak voor op Windows XP, Vista en Windows 7 systemen.

Het probleem kan zich voordoen als de Windows Installer-bestanden op uw computer beschadigd zijn of ontbreken of als u een programma zoals Microsoft Office installeert of verwijdert dat gebruik maakt van het Windows Installer software-installatiepakket (MSI) bestand met de extensie .msi.

In deze gids zullen we proberen het probleem op te lossen door de Windows Installer opnieuw te registreren, de Windows Installer opnieuw te installeren en de Windows Installer service te starten, die mogelijk inactief is geweest. Als tijdelijke oplossing kunt u RevoUninstaller gebruiken om programmas te verwijderen totdat u eindelijk Windows Installer kunt gebruiken.

Methode 1: Windows Installer opnieuw registreren

Deze methode houdt in dat uw register wordt gewijzigd. Zorg ervoor dat u de stappen zorgvuldig volgt.

  1. Bepaal de locatie van Msiexec.exe op uw computer. Noteer de locatie, want die heb je straks nodig.
  2. Druk op de Windows-toets + R , typ ” %windir%system32 ” en klik dan op OK . Dit opent de map waar Msiexec.exe zich bevindt.
  3. Let op de adresbalk. De locatie van het Msiexec.exe bestand is een combinatie van de huidige locatie en het Msiexec.exe uitvoerbare bestand. In de meeste gevallen zou dit c:Windowssystem32Msiexec.exe moeten zijn.
  4. Druk op de Windows-toets + R , typ “regedit” en klik dan op OK . Dit zal de Windows Register-editor openen.