Om ongeoorloofd gebruik van of toegang tot uw Android toestel te voorkomen, wordt het Android besturingssysteem geleverd met ingebouwde beveiliging om uw telefoon of tablet veilig te houden. U kunt kiezen tussen middelhoge (Pattern) en hoge (Password) beveiliging, afhankelijk van uw voorkeur.

Er kan echter een moment komen dat u zelf uw wachtwoord of patroon vergeet en van uw toestel wordt afgesloten. In het geval dat dit gebeurt, is het eerste wat u moet doen, ophouden met in paniek te raken. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om weer toegang tot uw Android toestel te krijgen:

Patroonvergrendeling omzeilen

De patroonvergrendelingsfunctie biedt een gemiddelde bescherming voor uw Android toestel en is heel gemakkelijk te ontgrendelen. Het feit dat hij gemakkelijk te ontgrendelen is, betekent echter niet dat iedereen het kan, alleen de eigenaar van de telefoon kan het doen.

Als u uw patroonslot vergeten bent, voert u 5 onjuiste patronen in, waarbij u door minstens 4 stippen van het patroon gaat.

Wanneer u 5 onjuiste patronen hebt ingevoerd, zal uw toestel u zeggen dat u 30 seconden moet wachten voordat u een ander patroon kunt invoeren. Druk op “OK”.

Er zullen nu twee opties beschikbaar zijn “Patroon vergeten” en “Backup PIN”. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u nu uit de twee opties de methode kiezen die u wilt gebruiken om de patroonvergrendeling te omzeilen.

Als u zich de PIN-code nog herinnert die u hebt ingevoerd toen u Patroonvergrendeling voor het eerst instelde, tik dan op “Backup PIN” en voer de PIN-code in. U wordt dan naar de instellingen voor schermontgrendeling geleid, waar u een nieuwe beveiligingsoptie kunt instellen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe de Infinix Zero 5 x603 rooten

Als u de PIN-code niet meer weet, tik dan op “Patroon vergeten” om het patroon te ontgrendelen met uw Google-account.Voer uw e-mailadres en Google-wachtwoord in om uw telefoon te ontgrendelen. U wordt dan doorverwezen naar de instellingenpagina voor schermontgrendeling, waar u een nieuw beschermingsplan kunt aanmaken.

Fabrieks reset van uw telefoon

De eenvoudigste methode is om gewoon een fabrieksreset van uw Android toestel uit te voeren. Deze optie zal echter al uw gegevens wissen en uw telefoon terugzetten naar de fabrieksstatus. Kortom, als u geen back-up van uw gegevens hebt gemaakt, wordt alles gewist en kunt u er nu niets meer aan doen. Kortom, maak van tijd tot tijd een back-up van uw gegevens, want u weet nooit wanneer u uw toestel opnieuw moet instellen.

Aangezien uw Android toestel vergrendeld is, zult u uiteraard niet in staat zijn om toegang te krijgen tot de Instellingen optie om een fabrieksreset uit te voeren.

Om dit te doen, moeten we gebruik maken van Androids “herstel modus”. Om naar de herstelmodus te gaan, schakelt u het apparaat uit door op de aan/uit-knop te drukken en vervolgens “Uitschakelen” te kiezen.

Houd vervolgens de aan/uit-knop, de thuisknop en de volume-omhoog-knop tegelijkertijd ingedrukt totdat het toestel opnieuw opstart. Deze knoppencombinatie verschilt van telefoon tot telefoon, dus u kunt het beste deze GUIDE raadplegen om de juiste combinatie voor uw toestel te vinden.

Als het goed is, ziet u een nieuw scherm met een aantal menus en opties. Als de telefoon normaal opstart, zet hem dan weer uit en probeer het proces opnieuw.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Er ging iets mis en uw zoekopdracht kon niet worden voltooid

Eenmaal in de herstel modus, navigeer door de opties met de volume omhoog en volume omlaag toetsen. Om een optie te selecteren, drukt u op de aan/uit-knop. In dit geval, willen we naar de “wis gegevens” optie gaan.