Met de Windows 10 Anniversary Update heeft Microsoft het voor zijn gebruikers gemakkelijker gemaakt om de achtergrond op het vergrendelscherm weer te geven.Maar de meeste gebruikers zijn op een bug gestuit die hen niet in staat stelt de achtergrond op het vergrendelscherm te tonen, maar in plaats daarvan het zwarte scherm weergeeft, en wanneer een toets wordt ingedrukt om naar het inlogscherm te gaan, het gekozen achtergrondbeeld weergeeft.

Wat veroorzaakt dat het vergrendelscherm een zwarte achtergrond weergeeft?

Aangezien dit een bug in Windows 10 is, is er een oplossing die wij in dit scenario doeltreffend hebben gevonden. Dit probleem doet zich voor wanneer de Windows-instelling “Vensters animeren bij minimaliseren en maximaliseren” in de Geavanceerde systeemeigenschappen is uitgeschakeld. Anderzijds kan het ook voorkomen door de ingeschakelde toestand van de optie ” Toon achtergrondbeeld van vergrendelscherm op inlogscherm ” binnen de ” instellingen. Om deze instellingen te veranderen, volgt u dus de onderstaande stappen.

Stap 1: Schakel “Vensters animeren bij minimaliseren en maximaliseren” in

Als u deze instelling hebt uitgeschakeld, dan moet u ze weer inschakelen, als u van dit probleem af wilt komen.

  1. Open het dialoogvenster door op Win + R op uw toetsenbord te drukken.
  2. Typ daarbinnen cpl en druk op de Enter-toets van uw toetsenbord. Dit zal Systeemeigenschappen openen .

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Helaas, contacten geven geen fouten meer

3. Klik onder Systeemeigenschappen op het tabblad Geavanceerd, gevolgd door Instellingen. Het venster Prestatie-opties verschijnt. Schakel de instelling “Vensters animeren bij minimaliseren en maximaliseren” in, zoals te zien is in de afbeelding hieronder. Druk respectievelijk op Toepassen en OK om de wijzigingen in de instellingen op te slaan.

Stap 2: “Achtergrondfoto van vergrendelscherm op inlogscherm tonen” uitschakelen

Na het uitvoeren van Stap