Foutcode 8015d002 komt voor bij Xbox 360 gebruikers onmiddellijk nadat zij proberen in te loggen met hun account. De meeste gebruikers die het probleem tegenkomen melden dat zij een actief Xbox Live abonnement hebben.

Foutcode 8015d002

Inhoud [Weergave]

 • 1Wat is de oorzaak van foutcode 8015d002 op de Xbox One?
 • 2Methode 1: Gebruik de wachtwoord-resetfunctie
 • 3Methode 2: Verplaats het profiel naar een andere opslageenheid
 • 4Methode 3: De tweestapsverificatie uitschakelen
 • 5Methode 4: Gebruik een applicatiewachtwoord om in te loggen op Xbox Live
 • 6Methode 5: Systeemcache opschonen

Wat is de oorzaak van foutcode 8015d002 op de Xbox One?

 • Het wachtwoord is onjuist – Voordat u iets anders probeert, is het belangrijk om te controleren of het wachtwoord waarmee u probeert in te loggen juist is. In de meeste gevallen beseffen de getroffen gebruikers dat zij probeerden in te loggen met het verkeerde Microsoft-accountwachtwoord. Een snelle manier om deze theorie te testen is om snel uw wachtwoord opnieuw in te stellen via de herstel link.
 • Xbox profiel heeft een gedeeltelijke storing – Verscheidene gebruikers hebben geconstateerd dat deze bepaalde foutcode kan verschijnen als gevolg van een fout in het profiel, die uiteindelijk de registratieprocedure beïnvloedt. Als dit scenario van toepassing is, kunt u het probleem oplossen door het mislukte profiel naar een ander opslagtype te verplaatsen voordat u het opnieuw laadt.
 • 2-Step Verification is ingeschakeld – Als u actief 2-Step Verification gebruikt op uw Microsoft-account die u ook met uw console gebruikt, let er dan op dat uw console niet up-to-date is met de laatste beveiligingsupdate. De snelste manier om dit probleem te omzeilen is gewoon de tweestapsverificatie uit te schakelen. Maar als u de beste aanpak zoekt, moet u een toepassingswachtwoord genereren dat gebruikt zal worden om in te loggen met uw Xbox 360 Live account.
 • Corrupte systeemcache – Corrupte systeembestanden kunnen ook verantwoordelijk zijn voor dit probleem, vooral als ze zich in de tijdelijke map bevinden. Om dit specifieke probleem op te lossen, moet u naar de systeeminstellingen gaan en de systeemcache wissen van de hoofdschijf waarop het besturingssysteem van uw console geïnstalleerd is.

Methode 1: Gebruik de wachtwoord reset functie

Mocht u dit probleem tegenkomen op een Xbox 360 console wanneer u zich probeert aan te melden met een Microsoft account en u hebt geen tweestapsverificatie ingeschakeld, dan moet u rekening houden met de mogelijkheid dat u een verkeerd wachtwoord hebt ingetypt (of dat er op een eerder moment een verkeerd wachtwoord is opgeslagen).

Als dit scenario van toepassing is, kunt u het probleem gemakkelijk verhelpen met de link Herstel uw account. Maar om het te laten werken, moet u het vanuit een desktop browser doen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Waarom het scherm van uw iOS-apparaat niet draait en hoe u dat kunt verhelpen.

Dit is wat u moet doen om het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in te stellen via de herstelkoppeling:

 1. Ga vanaf een desktop browser naar de volgende link ( hier ) en voer de Microsoft account, het telefoonnummer of de Skype naam in die gekoppeld is aan de account die u gebruikt om uw Xbox 36 console te verbinden met de servers van Microsoft. Klik dan op Volgende. Herstel het wachtwoord van uw Microsoft-account
 2. Afhankelijk van de aangesloten apparaten krijgt u de mogelijkheid om te kiezen uit een of meer herstelopties waarbij u de beveiligingscode ontvangt. Zodra u dat hebt gedaan, klikt u op Get Code om de beveiligingscode te verzenden. Beveiligingscode ophalen
 3. Controleer uw inbox of telefoonnummer voor de verificatiecode die u nodig hebt. Typ het vervolgens in het vak dat hoort bij het venster Verifieer uw identiteit. Verificatie van uw identiteit voor het wachtwoord herstel proces
 4. Voer daarna tweemaal het nieuwe wachtwoord in dat u wilt gebruiken voor uw Microsoft-account (bij Nieuw wachtwoord en Wachtwoord opnieuw invoeren). Resetten van het nieuwe wachtwoord
 5. Zodra je erin geslaagd bent je wachtwoord te veranderen, ga je terug naar je Xbox 360 console en gebruik je je nieuwe wachtwoord om in te loggen.

Als u er zeker van bent dat het wachtwoord dat u gebruikt correct is, scrollt u naar beneden naar de volgende methode.

Methode 2: Verplaats profiel naar een andere opslageenheid

Als u op zoek bent naar een snelle oplossing die waarschijnlijk werkt, ongeacht de firmwareversie van uw Xbox, kunt u het beste beginnen met het verplaatsen van uw Xbox-profiel naar een andere opslagunit. Deze oplossing werd bevestigd door veel getroffen gebruikers die de 8015d002 fout willekeurig tegenkwamen op de Xbox 360.

Maar let op: dit is geen echte oplossing (eerder een workaround), en het is waarschijnlijk dat de fout na enige tijd zal terugkeren. Als dit gebeurt, moet u de onderstaande instructies opnieuw doorlopen, of u moet een van de duurzamere oplossingen hieronder volgen.

Hier is hoe je je Xbox One profiel kunt verplaatsen naar een andere opslagunit om fout 8015d002 op te lossen:

 1. Wanneer u de foutmelding 8015d002 ziet, druk dan lang op de knop guide om het power menu te openen en kies Turn off console .
 2. Wacht tot de console volledig is afgesloten, herstart de console dan nogmaals en wacht tot u het beginmenu bereikt.
 3. Zodra de opstartprocedure is voltooid, gaat u naar Instellingen> Opslag . Ga naar het Xbox 360 opslag menu
 4. Zodra je in de Storage sectie bent, ga je naar de opslagruimte waar je momenteel je profiel opslaat. Eenmaal in het Profiel-menu, druk op de Y-toets om de inhoud over te brengen, en selecteer dan een andere schijf om het naar te verplaatsen.

 5. Bevestig de profielverplaatsing door Ja te kiezen, en wacht dan tot de bewerking voltooid is.
 6. Zodra het proces is voltooid, start u uw console opnieuw op. Op het volgende inlogscherm wordt u gevraagd uw profiel te selecteren. Als je het ziet, navigeer dan naar de plaats waarheen je het hebt verplaatst en laat het laden. Uploaden van het verplaatste profiel
 7. Hierna zou de fout 8015d002 niet meer mogen verschijnen.

Als deze methode niet van toepassing is of als u op zoek bent naar een permanente oplossing die fout 8015d002 oplost, ga dan naar de volgende methode.

Methode 3: Verificatie in 2 stappen uitschakelen

Als u onlangs 2-staps verificatie hebt ingeschakeld op het account dat u met uw Xbox 360 console gebruikt, dan komt dat waarschijnlijk omdat uw console niet up-to-date is met de recente beveiligingswijziging. Dit komt omdat sommige toestellen (waaronder de Xbox 360) niet in staat zijn om gebruikers te vragen een bewijs van beveiliging in te voeren dat bij tweestapsverificatie hoort.

Als dit scenario van toepassing is, is de snelste manier om dit ongemak te vermijden: inloggen op uw Microsoft-account via een webbrowser en de 2-staps-verificatie uitschakelen. Hier is een beknopte gids over hoe u dat moet doen:

 1. Meld u aan met uw Microsoft-account via deze link ( hier ). Aanmelden met Microsoft-account
 2. Zodra u met succes bent ingelogd, gaat u naar Instellingen en gaat u naar het tabblad Beveiliging & Privacy. Wanneer u in het rechtermenu komt, klikt u op Geavanceerde beveiliging beheren . Geavanceerde beveiliging beheren
 3. Als u in het menu “Beheren” bent, scrollt u naar beneden in de lijst met configuratie-opties tot u bij de categorie “Twee-voudige verificatie” komt. Kijk dan onderaan en klik op Twee-staps-verificatie uitschakelen . Schakel tweestapsverificatie op Microsoft-account uit
 4. Wanneer u bij het bevestigingsbericht komt, klikt u op Ja om de wijziging te bevestigen.
 5. Nadat u dit gedaan hebt, start u uw Xbox 360 console opnieuw op en kijkt u of u kunt inloggen zonder fout 8015d002 tegen te komen.

Als hetzelfde probleem zich nog steeds voordoet, scroll dan naar beneden naar de volgende mogelijke oplossing hieronder.

Methode 4: Gebruik een applicatiewachtwoord om in te loggen op Xbox Live

Als u tweestapsverificatie gebruikt en niet staat te popelen om die uit te schakelen, kunt u ook error 8015d002 vermijden door een applicatiewachtwoord te gebruiken om automatisch in te loggen op Xbox Live. Daarvoor moet u met een desktop webbrowser een nieuw app-wachtwoord aanmaken, dat u dan op uw Xbox 360 console gebruikt.

Verscheidene getroffen gebruikers hebben bevestigd dat deze bewerking hen in staat heeft gesteld de fout 8015d002 te omzeilen zonder dat zij tweestapsverificatie hoefden uit te schakelen.

Hier is een beknopte gids over hoe u dat moet doen:

 1. Bezoek deze link ( hier ) met een desktop browser en meld u aan met de Microsoft account die u gebruikt voor uw Xbox 360 console. Klik daarvoor op Sign in (rechterbovenhoek) en voer dan uw accountgegevens in om in te loggen. Aanmelden met Microsoft-account
 2. Ga naar Instellingen, ga dan naar het menu Beveiliging & Privacy en klik op Geavanceerde beveiliging beheren. Geavanceerde beveiliging beheren

  Opmerking: Als u al een beveiligingscode hebt, zal u gevraagd worden die in te voeren.

 3. Scroll vervolgens naar beneden naar het tabblad Applicatiewachtwoorden en klik op de hyperlink Een nieuw wachtwoord maken. Creëer nieuw applicatie wachtwoord

 4. Zodra u op die hyperlink klikt, komt u in een nieuw venster waar het aanvraagwachtwoord wordt gegenereerd. Kopieer het ergens heen en klik op Klaar. Een nieuw wachtwoord voor de Xbox 360 applicatie maken
 5. Open je Xbox360 console, meld je aan bij Xbox Live met je Microsoft account e-mail (dezelfde die je zojuist hebt geopend via de web browser). Maar in plaats van het normale wachtwoord, gebruik je het applicatiewachtwoord dat je net in stap 4 hebt gegenereerd.

  Opmerking: Als u het uzelf in de toekomst gemakkelijker wilt maken, zorg er dan voor dat het vinkje bij Wachtwoord onthouden is aangevinkt, zodat u bij de volgende aanmelding niet opnieuw wordt gevraagd.

 6. Controleer of u kunt inloggen met uw account zonder foutcode 8015d002 tegen te komen.

Als hetzelfde probleem zich nog steeds voordoet, ga dan verder met de volgende methode die hieronder wordt beschreven.

Methode 5: Systeem cache opschonen

Het blijkt dat dit probleem ook kan ontstaan door een beschadiging van de systeembestanden die in de tijdelijke console-firmware-map terechtkomen. Zoals gemeld door verschillende getroffen gebruikers, kan het probleem worden veroorzaakt door beschadigde bestanden die de verbinding met de server verhinderen.

Als dit scenario van toepassing is, kunt u het probleem oplossen door naar het menu Instellingen te gaan en de systeemcache te wissen via het menu Drive-opties. Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe de systeem cache te wissen:

 1. Druk eenmaal op de gidsknop van je controller. Zodra het begeleidingsmenu verschijnt, selecteert u het menu Instellingen en kiest u vervolgens Systeeminstellingen uit de lijst met sub-items.
 2. Zodra u in het menu Systeeminstellingen bent, selecteert u Opslag en drukt u op de knop A om het te openen. Toegang tot het menu Opslag
 3. Selecteer vervolgens met de joystick het geheugen waarvan u de cache wilt wissen, en druk vervolgens op de Y-knop om het wissen te starten.
 4. Wanneer u in het menu Apparaatopties bent, kiest u Systeemcache wissen en drukt u op de toets A om het proces te starten. Systeem Cache opruimen
 5. Zodra het proces is voltooid, herstart u uw console en kijkt u of de foutcode 8015d002 is opgelost.