Er is gemeld dat sommige gebruikers de foutmelding Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f hebben ontvangen in Windows Mail en Windows Live Mail. In grote lijnen kan de Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0F fout worden onderverdeeld in drie hoofdoorzaken:

 • Onjuiste POP-configuratie – in de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een onjuiste SLL- of SMTP-configuratie.
 • Windows Mail of Windows Live Mail bug – beide e-mailclients worden geplaagd door een bug die het verzenden van berichten met 0x800CCC0F verbiedt.
 • De anti-virus firewall blokkeert een poort die door de e-mail client wordt gebruikt. De ingebouwde Windows firewall is geconfigureerd om de poort door te laten als deze niet handmatig is geconfigureerd om deze te blokkeren.

De foutcode gaat vergezeld van de volgende boodschap:

De verbinding met de server werd onderbroken. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met de serverbeheerder of uw Internet Service Provider (ISP).

Als u momenteel problemen ondervindt met Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0F , kunnen wij u misschien helpen. Na enig onderzoek zijn wij erin geslaagd een verzameling methoden te identificeren die gebruikers in een soortgelijke situatie hebben geholpen om dit specifieke probleem op te lossen. Volg elke mogelijke oplossing in volgorde tot u een oplossing vindt die het probleem oplost. Laten we beginnen!

Inhoud [tonen]

 • 1Vereisten
 • 2Scenario van een echte gebruiker:
 • 3Methode 1: Schakel server authenticatie in vanuit de account eigenschappen
 • 4Methode 2: Schakel de externe anti-virus suite uit
 • 5Methode 3: Opnieuw installerenbeveiliging: 80 zonder SSL

  Met deze instellingen werkte uw e-mail prima en kon u zonder problemen e-mails verzenden en ontvangen. Maar zodra hij een PDF-bestand aan zijn e-mail had gehecht, werkten de e-mails niet meer en gaf hij de foutmelding “Sending reported error (0x800CCC0F)”. De verbinding met de server werd onderbroken. Als dit probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw ISP”.

  Als u hetzelfde probleem hebt als hij, kijk dan of uw configuratie dezelfde is als de zijne. 110 voor POP3 en 80 voor SMTP. Zo ja, dan is dit het probleem. 80 is een HTTP-poort en GoDaddy staat niet toe dat PDF-bestanden via 80 worden verzonden, dus wat u zult moeten doen is de instellingen veranderen.

  Corrigeer de configuratie:

  De juiste GoDaddy SecureServer e-mailconfiguratie is:

  De inkomende pop.secureserver.net (POP3) poort: 995 SSL

  Uitgaand (SMTP) smtpout.secureserver.net poort: 465 SSL

  Met deze configuratie zult u geen problemen hebben om om het even welke e-mail met om het even welke bijlagen te verzenden. Wijzig uw Outlook-instellingen door de Rekeningeigenschappen te openen en naar het tabblad Geavanceerd te gaan.

  Als uw probleem hiermee niet opgelost is, dan kunt u misschien eens kijken naar Microsoft KB Artikel 813514, waarin de redenen en oplossingen voor dit probleem opgesomd staan.

  Methode 1: Schakel serverauthenticatie in via de eigenschappen van de rekening

  Sommige gebruikers die dit probleem met Windows Mail hadden ondervonden, hebben het weten op te lossen door één enkele instelling aan te passen. De foutmelding Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f treedt soms op omdat het e-mailprogramma niet weet dat uw e-mailserver verificatie vereist.

  Om dit recht te zetten, gaat u naar Instellingen> Rekeningen> Eigenschappen . Zodra u op de pagina Eigenschappen bent, gaat u naar het tabblad Servers, vinkt u het vakje aan dat hoort bij Mijn server vereist verificatie en klikt u op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

  Als deze methode niet hielp of niet van toepassing was, scroll dan naar beneden naar Methode 2.

  Methode 2: Schakel het externe antiviruspakket uit

  Tijdens de installatie van bepaalde antivirussoftware worden enkele van de standaard Windows-luisterpoorten voor POP en SMTP gewijzigd. Hierdoor kan uw antivirussoftware van derden de POP- en SMTP-poorten van Windows Mail of Windows Live Mail onderscheppen en verhinderen dat het e-mailprogramma e-mails kan verzenden of ontvangen. Van Avast is bekend dat het poorten blokkeert die door Windows Live Mail worden gebruikt.

  Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Kali Nethunter installeren op de Galaxy S8

  Opmerking: Als u geen antivirus of externe firewall gebruikt, ga dan verder met Methode 3.

  Als u Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f tegenkomt in Windows Mail of Window Live Mail, controleer dan of het probleem niet veroorzaakt wordt door een antiviruspakket of externe firewall. U kunt deze theorie verifiëren door de real-time bescherming van uw antivirus van derden tijdelijk uit te schakelen. Na het uitschakelen opent u het e-mailprogramma opnieuw en kijkt u of u e-mails kunt verzenden of ontvangen.

  Als u e-mails kunt ontvangen terwijl uw externe antivirus is uitgeschakeld, bent u er zojuist in geslaagd de boosdoener te identificeren. Op dit punt kunt u op zoek gaan naar een ander beveiligingspakket van derden of de ingebouwde oplossing gebruiken (Windows Defender).

  Opmerking: Sommige externe beveiligingssuites zijn zo geconfigureerd dat ze uw e-mailverbindingen niet kunnen scannen. Controleer de instellingen van uw externe antivirus en kijk of u een optie kunt vinden om dit beveiligingsprobleem uit te schakelen.Als uw antivirussuite van derden een configuratie als deze heeft, kunt u het probleem met Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0F oplossen en toch uw externe beveiligingsoplossing behouden.

  Als het uitschakelen van de externe antivirus (firewall) geen verschil maakt, kunt u deze weer inschakelen, aangezien deze niets te maken heeft met het probleem met Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0F. In dit geval, ga naar Methode 3.

  Methode 3: Opnieuw installeren

 • Zodra het proces voltooid is, start u uw computer opnieuw op en kijkt u of de Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f opgelost is.
 • Als dit de Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0F niet heeft opgelost, ga dan naar Methode 4.

  Methode 4: SSL 2.0 inschakelen (alleen Vista en vroeger)

  Sommige gebruikers die op oudere besturingssystemen zoals Vista en XP draaien, hebben het probleem weten op te lossen door SSL 2.0 (Secure Socket Layer 2.0) in te schakelen. Het blijkt dat SSL 2.0 configuratie een vereiste is voor Windows Live Mail op Vista en eerder.

  Om dit specifieke probleem op te lossen op Vista en vroeger, moet u SSL 2.0 inschakelen in uw standaardbrowser. De exacte locaties voor Google Chrome en Internet Explorer vindt u hieronder.

  • In Internet Explorer – Ga naar Extra> Opties> Geavanceerd> Beveiliging en vink het vakje aan dat bij SSL 2.0 gebruiken hoort. – Klik op Toepassen om uw wijzigingen te bevestigen.
  • In Google Chrome – Ga naar Menu (drie puntjes)> Instellingen> Geavanceerd> Netwerk> Proxy-instellingen wijzigen> Internet-eigenschappen . Klik in het scherm Internet-eigenschappen op Geavanceerd, kies het tabblad Beveiliging en vink het vakje aan dat hoort bij SLL 2.0 gebruiken. Klik op Toepassen om uw wijzigingen te bevestigen.

  Opmerking: Indien u een andere browser gebruikt, zoek dan online naar de specifieke stappen.

  Nadat u SSL 2.0 hebt ingeschakeld, start u Windows Live Mail opnieuw op en controleert u of de foutmelding Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f gewist is. U zou zonder problemen e-mails moeten kunnen verzenden en ontvangen.

  Als u nog steeds problemen heeft met de Windows Live Mail Error ID: 0x800ccccc0f fout, ga dan verder naar Methode 5.

  Methode 5: Verminder het aantal ontvangers

  Afhankelijk van uw e-mailprovider kan de fout heel goed veroorzaakt worden doordat de e-mailserver geconfigureerd is om e-mails te beperken die een bepaald aantal ontvangers voor een enkele e-mail overschrijden. Als u alleen de foutmelding Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f krijgt bij het verzenden van een e-mail, verklein dan uw distributielijst en kijk of dat helpt.

  De meeste e-mailproviders gebruiken dit soort beperking om te voorkomen dat e-mailaccounts als spambakens fungeren. Indien dit niet de oorzaak van uw probleem was, ga dan naar de laatste methode.

  Methode 6: Het formaat van de e-mail veranderen van HTML in platte tekst

  Als u dit probleem in Windows Mail tegenkomt, kunt u het misschien verhelpen door het afleveringsformaat van de mail te veranderen .

  Om dit te doen, opent u Windows Mail en gaat u naar Extra> Opties> Verzenden . Verander dan het mailingformaat van HTML in Plain Text en klik op de knop Opslaan. Start tenslotte Windows Mail opnieuw op en controleer of de fout Windows Live Mail Error ID: 0x800ccc0f is opgelost.