Het ontbreken van een Windows 10 zoekbalk in de taakbalk is een veel voorkomend probleem dat zich voordoet wanneer gebruikers een upgrade uitvoeren van Windows 7 of 8 (of 8.1) naar Windows 10. Het doet zich ook voor als gebruikers de Creators Update of Anniversary Update toepassen op een oudere versie van Windows 10. Het probleem is te wijten aan de nieuwe Cortana-functie die het klassieke zoekvakgedrag dat in Windows 7 en Windows 8 werd gebruikt, overruled.

Er zijn ingebouwde manieren om de Cortana-equivalente zoekvakfunctie te krijgen, maar als u de oude functie wilt, hebt u geen andere keuze dan een app van derden te gebruiken.

Zoekbalk in Windows 10

Bijwerking: Vóór de Anniversary Update kon u Cortana uitschakelen en het klassieke zoekvak terugkrijgen. Dit is echter niet langer een optie, omdat Microsoft de toggle heeft verwijderd die vroeger gebruikt werd om Cortana op de conventionele manier uit te schakelen.

Als u moeite hebt om het conventionele zoekvak terug te krijgen, zijn er enkele methoden die andere gebruikers in een soortgelijke situatie hebben gebruikt om het probleem op te lossen. Volg de onderstaande methodes in volgorde tot u een bevredigende oplossing vindt om u te helpen het zoekvak te herstellen.

Maar voordat u met de oplossingen aan de gang gaat, moet u ervoor zorgen dat uw taakbalk onderaan op het scherm staat.

Inhoud [tonen]

 • 1Methode 1: Schakel de zoekbalk in vanuit de Cortana instellingen
 • 2Methode 2: Tabletmodus uitschakelen
 • 3Methode 3: Het gebruik van kleine taakbalkknoppen uitschakelen
 • 4Methode 4: Een lokale gebruiker aanmaken
 • 5Methode 5: Schakel het zoekvak in via de register-editor
 • 6Methode 6: Cortana uitschakelen via Register-editor
 • 7Methode 7: Zet de taakbalk aan voor alle schermen
 • 8Methode 7: Gebruik Start Is Back of Klassieke Shell

Methode 1: Schakel de zoekbalk in vanuit de instellingen van Cortana

Als het probleem is opgedoken na een upgrade naar Windows 10 of na het installeren van een grote update, dan is het zeer waarschijnlijk dat de Startbalk verborgen werd door een wijziging in de instellingen van Cortana. Dit komt meestal voor bij gebruikers die de bureaubladmodus gebruiken, en komt vrij vaak voor na het toepassen van de Anniversary Update.

Als dit de oorzaak van het probleem is, kunt u de zoekbalk herstellen door met de rechtermuisknop op uw taakbalk te klikken, het menu Cortana uit te vouwen en op de knop Zoekbalk weergeven te klikken.

Toon zoekbalk

Let op: als u de tabletmodus gebruikt, zal de zoekbalk niet verschijnen, zelfs niet als het Cortana-menu is ingesteld op Zoekbalk tonen .

Als u met deze methode uw zoekvak niet kon terugvinden, ga dan verder met Methode 2 .

Methode 2: Tabletmodus uitschakelen

Het zoekvak van de taakbalk wordt misschien niet weergegeven omdat u de Tabletmodus gebruikt. De tabletmodus is een nieuwe functie in Windows 10 die automatisch wordt geactiveerd wanneer u een tafel van zijn voetstuk losmaakt.

De Tabletmodus is echter ontworpen om gebruikt te worden met een aanraakscherm. Het zal u alleen toestaan toepassingen in volledig scherm te draaien en zal bepaalde beperkingen hebben. Naast andere beperkingen is het zoekvak niet beschikbaar in de tabletmodus.

Tabletmodus uitschakelen

Als u uw zoekvak wilt herstellen, zorg er dan voor dat Tablet modus is uitgeschakeld. De snelste manier om dit te doen is door het notificatie tray menu te openen en te klikken op Tablet mode om deze uit te schakelen.

Schakel bureaubladmodus in bij inloggen

Opmerking: Als u merkt dat de tabelmodus automatisch opnieuw wordt ingeschakeld zonder uw invoer, kunt u instellen dat deze uitgeschakeld blijft. Om dit te doen,

 1. Open een run box ( Windows toets + R ), type ms-settings:tablet mode

  en druk op Enter om het tabblad Tabletmodus van de Instellingenapplicatie te openen.

 2. Op het tabblad Tabletmodus gebruikt u het vervolgkeuzemenu bij Wanneer ingelogd om het standaardgedrag te wijzigen in Bureaubladmodus gebruiken. Met deze instelling actief, hebt u er zojuist voor gezorgd dat de bureaubladmodus zichzelf niet opnieuw inschakelt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: 1

Zodra u de Tabellenmodus hebt gedeactiveerd, zou u de zoekvakfunctie in uw taakbalk moeten terugkrijgen. Als het zoekvak nog steeds niet zichtbaar is, ga dan verder met Methode 3 .

Methode 3: Het gebruik van kleine taakbalk knoppen uitschakelen

Een andere veel voorkomende reden waarom uw taakbalk de zoekbalk niet meer weergeeft, is omdat Gebruik kleine taakbalkknoppen is ingeschakeld. Merk op dat als het vakje Kleine knoppen op de taakbalk gebruiken is ingeschakeld, het zoekvak niet zichtbaar is als u het specifiek inschakelt vanuit de instellingen van Cortana.

Hier is een korte handleiding over hoe u ervoor kunt zorgen dat u de kleine taakbalkknoppen niet gebruikt:

 1. Klik met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk en kies Taakbalkinstellingen . Open Taakbalk Instellingen
 2. Zorg ervoor dat op het tabblad Taakbalk van het programma Windows-instellingen het schakeloptievakje Kleine taakbalkknoppen gebruiken is ingesteld op Uitgeschakeld .

  Opmerking: U kunt op dezelfde plaats komen door een run box te openen ( Windows toets + R ), en in te typen

  montrol.exejpg”>Uitvoeren van ms-settings:otherusers Commando

 3. Klik in het tabblad Familie & anderen op Nog een persoon aan deze PC toevoegen ( onder Andere personen ) Nog een persoon aan deze PC toevoegen

 4. Op het volgende scherm klikt u op I dont have this persons login information. Klik vervolgens op Een gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen . Een gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen
 5. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in (optioneel), en klik dan op Volgende om het aanmaken van de nieuwe gebruikersrekening te voltooien.
 6. Klik vervolgens op de nieuw aangemaakte rekening in de rubriek Familie en anderen en kies Rekeningtype wijzigen. Rekeningtype veranderen
 7. In het volgende scherm gebruikt u het drop-down menu om het Account Type te veranderen van Standaardgebruiker in Administrator en drukt u op Ok om de wijzigingen op te slaan. Rekeningtype wijzigen in Beheerder
 8. Log vervolgens uit bij uw huidige gebruiker en log in met de nieuw aangemaakte lokale account. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm om de nieuwe rekening te initialiseren.
 9. U zult merken dat Cortana is uitgeschakeld. Bovendien is er een zoekvak geïntegreerd in het startmenu. De zoekbalk wordt weergegeven
 10. Als u een zichtbaar zoekvak op de taakbalk wilt opnemen, klik dan met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk en ga naar Zoeken> Zoekvak tonen . Kies Toon zoekvak

Als deze methode niet op uw situatie van toepassing is of als u een Microsoft-account wilt blijven gebruiken, ga dan verder met de volgende methode hieronder.

Methode 5: Schakel het zoekvak in via de register-editor

U kunt het oude zoekvak ook dwingen in uw Taakbalk te verschijnen door enkele veranderingen aan te brengen met de Register-editor. Door de waarde SearchboxTaskbarMode te maken en de juiste waarde in te stellen, kunt u het zoekvak verbergen, onverbergen of vervangen door het Cortana-icoontje.

Hier is een korte handleiding over hoe u het zoekvak kunt inschakelen via de Register-editor:

 1. Druk op de Windows-toets + R om een uitvoervak te openen. Typ dan “Regedit” en druk op Enter . Druk vervolgens op Ja in het UAC (User Account Control) scherm om de Register-editor met beheerdersrechten te openen. Voer het commando Regedit uit
 2. Gebruik in de Register-editor het rechterdeelvenster om naar de volgende locatie te navigeren:HKEY_CURRENT_USER N- SOFTWARE N-Microsoft N- WindowsN-Current Version N-Search.

  Opmerking: Als de zoeksleutel niet is aangemaakt, klik dan met de rechtermuisknop op CurrentVersion en kies New> Key en geef het de naam Search .

 3. Met de zoeksleutel geselecteerd, klik met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en kies Nieuw> Dword (32-bit) waarde . Geef het nieuw aangemaakte D-Word vervolgens de naam SearchboxTaskbarMode.

 4. Dubbelklik op SearchboxTaskbarMode, stel de Base in op Hexadecimal en de Value data op 2 . Wijzig Registerwaarde naar 2

  Opmerking: U kunt met deze waarde spelen om verschillende gedragingen te krijgen: 0 = verborgen zoekbalk, 1 = Cortana-pictogram in plaats van zoekbalk.

 5. Zodra de wijziging is uitgevoerd, sluit u de Register-editor en start u de computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Bij de volgende opstart zou u moeten zien dat de opstart terug is bij de oorspronkelijke opstart.

Als deze methode niet doeltreffend was of als u op zoek bent naar een andere aanpak, ga dan hieronder verder met Methode 6 .

Methode 6: Cortana uitschakelen via Register-editor

Als u uw Microsoft-account wilt blijven gebruiken, is een andere oplossing waarmee u het zoekvak terug op uw taakbalk kunt krijgen, het uitvoeren van een kleine registerwijziging die Cortana uitschakelt.

Merk op dat met Cortana uitgeschakeld, het oude zoekbalk gedrag zal worden toegepast zodra u uw computer opnieuw opstart. Hier is een korte handleiding over hoe Cortana uit te schakelen via de Register-editor:

 1. Druk op de Windows-toets + R om een run box te openen. Typ dan “Regedit” en druk op Enter, kies dan Ja in de UAC (User Account Control) om de Register-editor te openen met beheerdersrechten. Voer Regedit-commando uit
 2. Navigeer in de Register-editor in het rechterdeelvenster naar de volgende locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE N – Beleidslijnen N – Microsoft N – Windows N – Windows Zoeken.
 3. Met de Windows-zoeksleutel geselecteerd, klik met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en kies Nieuw> Dword (32-bit) Waarde . Geef het nieuw aangemaakte D-woord vervolgens de naam AllowCortana . Maak de register ingang AllowCortana
 4. Dubbelklik op de waarde AllowCortana en stel de Base in op Hexadecimal en de waarde data op 0 . Druk vervolgens op Ok om de nieuwe waarde op te slaan.
 5. Sluit de Register-editor en start de computer opnieuw op om de wijzigingen van kracht te laten worden. Bij het volgende opstarten zult u merken dat Cortana is uitgeschakeld. Indien de oude zoekbalk niet onmiddellijk zichtbaar is, klik dan met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Search> Show Search box.

Opmerking: Als u Cortana ooit weer wilt inschakelen, gaat u gewoon terug naar de locatie van de waarde AllowCortana in de Register-editor en wijzigt u de waarde in 1 of verwijdert u deze helemaal.

Als u op zoek bent naar een andere manier om het oude zoekvak gedrag weer in te schakelen, scroll dan naar beneden naar methode 6.

Methode 7: Schakel de taakbalk in voor alle schermen

Als u meer dan één scherm gebruikt met uw systeem, dan wordt de taakbalk standaard niet weergegeven voor meerdere schermen. In dat geval zal, door de taakbalk voor meerdere beeldschermen in te schakelen, het zoekvak op alle beeldschermen verschijnen en zal het probleem zijn opgelost.

 1. Druk op de Windows-toets en typ Taakbalk in het hoofdvenster waar de zoekbalk zich bevindt. Klik vervolgens in de resulterende lijst op Taakbalkinstellingen . Open Taakbalk Instellingen
 2. Scroll in het venster Taakbalkinstellingen omlaag tot u de optie Meerdere schermen vindt.
 3. Zet nu de schakelaar Taakbalk tonen op alle schermen op Inschakelen en controleer of het probleem is opgelost. Als dit geen effect heeft, start u de computer opnieuw op of koppelt u alle meervoudige beeldschermen los en sluit u ze opnieuw aan. Taakbalk op alle schermen tonen

Methode 7: Gebruik Start Is Back of Klassieke Shell

Het is een feit dat de enige manier om een zoekvak te herstellen dat identiek is aan het oude, het gebruik van een oplossing van derden is.Classic Shell of Start Is Back zijn beide geweldige kandidaten waarmee u kunt terugkeren naar de stijl van het startmenu zoals dat in XP, Windows 7 en Windows 8 werd gebruikt.

Naast het esthetische aspect, zullen deze programmas ook de geavanceerde zoekfunctie implementeren in een taakbalk naast (maar niet op) het startmenu.

De meeste gebruikers zijn het erover eens dat Start Is Back stabieler en efficiënter is dan Classic Shell, maar het nadeel is dat het alleen beschikbaar is voor een gratis proefversie en dat je na een korte tijd moet betalen. Hier is een korte handleiding voor het installeren van Start Is Back:

 1. Bezoek deze link ( hier ) en download de laatste versie van StartIsBack . Download StartIsBack
 2. Open het StartIsBack-installatieprogramma en klik op Install for all of “Install for me”, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Selecteer het type installatie
 3. Kies de locatie waar u de software wilt installeren en klik dan op de knop Installeren om het installatieproces te starten.
 4. Zodra de software is geïnstalleerd, zult u zien dat het startmenu samen met de zoekfunctie snel is veranderd in het oude formaat. Oude zoekopdracht wordt getoond
 5. Als u ooit besluit het te verwijderen, kunt u dat op de gebruikelijke manier doen vanuit Programmas en onderdelen .

Als u geen geld wilt betalen, kunt u in plaats daarvan Classic Shell gebruiken, maar zorg ervoor dat u de nieuwste beschikbare versie downloadt om eventuele incompatibiliteit met de nieuwste Windows 10-updates te voorkomen. Hier is een korte handleiding over hoe u Classic Shell installeert:

 1. Bezoek deze link ( hier ) en klik op de Download Nu knop. Download dan de laatste stabiele versie van Classic Shell. Download Klassieke Shell
 2. Zodra de download is voltooid, opent u het installatieprogramma en volgt u de instructies om Classic Shell op uw computer te installeren. Installeer Klassieke Shell
 3. Klik op Ja bij de UAC (User Account Control) prompt om de wijzigingen te accepteren.
 4. Klik op het opstart icoon om de Classic Shell initiële configuratievoorkeuren te openen en de stijl van het opstartmenu te kiezen. Klassieke Shell-instellingen

  Als niets heeft gewerkt voor u, dan kunt u de SFC scan proberen om corruptie van de systeembestanden uit te sluiten.