Een back-up maken van uw systeem is een goede manier om uw gegevens te beveiligen. Maar soms kunt u te maken krijgen met fouten zoals 0x807800A1 en 0X800423F3 tijdens het maken van een back-up van uw systeemimage. Fout 0x807800A1 wordt weergegeven met de boodschap “A Volume Shadow Copy Service failed”. Kijk in de event logs van de “VSS” en “SPP” toepassingen voor meer informatie”. U kunt ook de boodschap “The writer experienced a transient error” zien met foutcode 0X800423F3.

Deze fouten kunnen om een paar redenen worden aangetoond. De Volume Shadow Copy Service zou gestopt kunnen zijn, de antivirus of Windows firewall zou het probleem kunnen veroorzaken, en harde schijf prioriteiten kunnen het maken van een backup verhinderen, wat ook achter dit probleem kan zitten. Als u eenmaal weet wat de oorzaak van dit probleem is, dan kan het probleem gemakkelijk opgelost worden.

Als u onlangs een nieuwe SSD in uw computer hebt geïnstalleerd, probeer dan eerst methode 3, want het probleem kan te wijten zijn aan HDD-prioriteiten. Zo niet, begin dan met methode 1 en ga verder met de volgende methode tot het probleem opgelost is.

Inhoud [Weergave]

 • 1Methode 1: Controleer de Volume Shadow Copy Service
 • 2Methode 2: Start de werkstationdienst
 • 3Methode 2: Windows anti-virus en firewall uitschakelen
 • 4Voor Antivirus:
 • 5Voor Windows Firewall:
 • 6Methode 3: Controleer de prioriteiten van de harde schijf
 • 7Methode 4: Microsoft Office Starter 2010 verwijderen
 • 8Methode 5: De opstartprioriteit controleren

Methode 1: Controleer de Volume Shadow Copy Service

 1. Houd Windows Type ingedrukt en druk op R
 2. Typ services. msc en druk op Enter
 3. Zoek Volume Shadow Copy Service op en dubbelklik erop
 4. Kies Automatisch in het uitklapmenu onder Opstarttype (als het nog niet op automatisch staat)

  Klik op Start indien Service Status gestopt of gepauzeerd is

 5. Klik op het tabblad Afhankelijkheden
 6. Kijk op het tabblad Deze dienst hangt af van de volgende componenten Als u een dienst ziet, klik dan op het tabblad Algemeen> Klik op Toepassen> Klik op Ok sluit dan dit venster en zoek die dienst op in de lijst van diensten. Dubbelklik op die dienst en herhaal de stappen 4 en 5 om er zeker van te zijn dat hij werkt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe krijgt u het knipgereedschap in Windows 10

Controleer nu of het probleem aanhoudt.

Methode 2: Start de werkstationdienst

 1. Houd Windows Type ingedrukt en druk op R.
 2. Typ ” services. msc” en druk op Enter.
 3. Zoek Workstation Services en dubbelklik erop.
 4. Kies Automatisch in het uitklapmenu onder Opstarttype (als het nog niet op automatisch staat).
 5. Klik op Start als de Service Status gestopt of gepauzeerd is.

Methode 2: Windows antivirus en firewall uitschakelen

Voor Antivirus:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het antivirusicoontje (rechts onderaan op het scherm). Als u geen icoontjes ziet, klik dan op de “pijl” om de verborgen icoontjes te tonen
 2. Klik op Deactiveren . Als er geen optie Uitschakelen is, dubbelklikt u op het antivirusicoon. Het antivirusvenster wordt geopend en u zou het van daaruit moeten kunnen uitschakelen.

Voor Windows Firewall:

 1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op X.
 2. Klik op Configuratiescherm
 3. Klik Systeem en Veiligheid

 4. Klik op Windows Firewall
 5. Klik op Windows Firewall in- of uitschakelen
 6. Selecteer Windows-firewall uitschakelen (niet aanbevolen) in de instellingen voor privé- en openbare netwerken

 7. Klik op Ok

Dit zou het probleem moeten oplossen als het probleem te wijten is aan antivirus of firewall storing.

Opmerking: Vergeet niet de Windows firewall te activeren en uw antivirus in te schakelen. Deze programmas zijn essentieel voor de veiligheid van uw systeem. Zodra uw probleem is opgelost, activeert u deze programmas

Methode 3: Controleer de harde schijf prioriteiten

Zorg er eerst voor dat uw nieuwe SSD op de eerste SATA-poort zit (0 of 1, afhankelijk van uw moederbord). U kunt de kabels van de nieuwe SSD verwisselen met die van de oude HDD om er zeker van te zijn dat de SSD op de eerste poort zit.

 1. Start uw computer opnieuw op
 2. Druk op F2 wanneer het logo van de fabrikant verschijnt. De toets kan per fabrikant verschillen, maar meestal is het F2 of F10 of Del. U zult ook instructies zien in de hoek van het scherm, zoals “Druk op F2 om het BIOS-menu te openen” wanneer het logo van de fabrikant verschijnt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe 404-fout niet gevonden in browsers te herstellen

Gebruik nu de pijltjestoetsen en zoek naar de prioriteitsinstellingen voor de harde schijf. Onthoud dat dit iets anders is dan de prioriteitsinstellingen voor het opstarten. Als je daar eenmaal bent, zorg er dan voor dat je nieuwe SSD schijf de eerste is.

Als u een harde schijf gebruikt voor back-up, zorg er dan voor dat deze is aangesloten als de eerste SATA-schijf op het moederbord. Ook kan het systeem na het installeren van een andere HDD automatisch de opstartvolgorde wijzigen, vooral als u HDDs met verschillende besturingssystemen hebt. Zorg ervoor dat de juiste HDD bovenaan staat in de opstartvolgorde door naar de BIOS setup te gaan.

Methode 4: Microsoft Office Starter 2010 verwijderen

Het probleem van het maken van back-ups van uw systeem kan zich ook voordoen als u Microsoft Office Starter 2010 hebt geïnstalleerd met “click 2 run” instellingen. Dus, als u Microsoft Office Starter 2010 heeft, kan dat de reden zijn. Zelfs als u niet zeker bent, kunt u het probleem oplossen door Microsoft Office Starter 2010 te verwijderen en opnieuw te installeren zonder de “click 2 run” instellingen.

 1. Houd Windows Type ingedrukt en druk op R
 2. Type appwiz. cpl en druk op Enter
 3. Zoek nu naar Microsoft Office Starter 2010 . Eenmaal gevonden, selecteer het en klik op verwijderen .

Volg de instructies op het scherm om Microsoft Office Starter 2010 te verwijderen. Controleer na het verwijderen van de software of de systeemback-up nog steeds het probleem veroorzaakt of niet.Als het probleem opgelost is, kunt u Microsoft Office Starter 2010 opnieuw installeren zonder de optie “click 2 run”.

Methode 5: De opstartprioriteit controleren

Dual boot zou ook de oorzaak van de fout zijn. Bij dual-boot wordt een ander besturingssysteem op de harde schijf geïnstalleerd na initialisatie van een nieuwe partitie en swap-grootte. Hierdoor kunt u twee besturingssystemen op één computer gebruiken, afhankelijk van de BIOS opstartvolgorde.

De opstartvolgorde bepaalt welk besturingssysteem zal opstarten. Als u bijvoorbeeld Ubuntu als bootsequentie 1 hebt, en Windows als tweede, dan zal het BIOS altijd Ubuntu opstarten. In de opstartvolgorde zal hij niet “Ubuntu” of “Windows” schrijven. In plaats daarvan zal het “Station 0” of “Station 1” zijn, enz.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Wat is: tv_w32.exe en moet ik het verwijderen?

Verander de opstartvolgorde en verplaats de vensters naar de top van de lijst. Normaal gesproken kunt u opstartopties invoeren door op Esc of Del te drukken.