Elke versie van Windows heeft een taakbalk, en elke taakbalk heeft een meldingsgebied dat de pictogrammen van actieve programmas – samen met systeempictogrammen – en alle meldingen die zij produceren, weergeeft. Onder de verschillende systeempictogrammen die het Taakbalk-meldingsgebied herbergt, zijn de pictogrammen Volume, Stroom, Netwerk en Actiecentrum, die elk als een soort snelkoppeling naar hun verschillende instellingen dienen. De systeemiconen die in het systeemvak staan, zijn dus uiterst belangrijk voor het dagelijkse computergebruik van de gemiddelde mens.

Deze systeemiconen – vooral de volume- en netwerkiconen – hebben echter de neiging om van hun plaats in de Notificatiezone te verdwijnen.Je kan Reimage downloaden door hier te klikken

Opmerking: Als u de TrayNotify submap niet ziet onder CurrentVersion in het rechterdeelvenster van de register-editor (wat een zeldzaam geval is), druk dan op Ctrl + F om een volledige register-zoekactie te starten. Laat alles in het zoekvenster zoals het is, typ IconStreams in het veld Find What en druk op Find Next . Laat uw register doorzoeken en, zodra het proces is voltooid, wordt u naar de locatie van de IconStreams registervermelding gebracht. De PastIconsStream registervermelding zal zich op dezelfde plaats bevinden, en u kunt dan verder gaan om beide te verwijderen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Verwijder Vosteran zoekopdracht

Sluit de Register-editor af .

Druk op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te starten .

Navigeer naar processen

Zoek, klik en selecteer het proces genaamd explorer.exe .

Klik op Proces beëindigen

Klik op Bestand in de werkbalk bovenaan.

Klik op Nieuwe taak (Uitvoeren…) .

Typ explorer in het dialoogvenster en druk op Enter .

Sluit Taakbeheer af . U zou nu de ontbrekende systeemiconen terug op hun juiste plaats moeten zien.

Oplossing 2: Gebruik een Microsoft Fix-It speciaal ontworpen om dit probleem op te lossen

Zoals hierboven vermeld, is het register een ongelooflijk kwetsbaar onderdeel van elke Windows computer. De meeste mensen willen echter niet aan hun register sleutelen en gebruiken liever geen oplossing voor een probleem waarbij het register handmatig moet worden bewerkt.Als u een van die mensen bent, vrees dan niet, want er is een veel veiliger oplossing voor dit probleem, een die u kunt gebruiken om dit probleem via de Register-editor op te lossen zonder dat u de Register-editor zelfs maar hoeft te openen! Hoe doe je dat, vraag je je af? Het enige wat je hoeft te doen is hier klikken, op Download klikken onder Fix it for me in het Microsoft-artikel om een Microsoft Fix-It te downloaden die speciaal is gemaakt om dit probleem op te lossen en, zodra de Fix-It is gedownload, erop te bladeren en te dubbelklikken om hem te starten.

Zodra de Microsoft Fix-It is gestart, volgt u de instructies op het scherm, het zal de nodige aanpassingen aan het register van uw computer voor u maken, zodat u niet hoeft te knoeien met uw register, waardoor het hele proces in principe zonder risicos is.

Oplossing 3: Voer een systeemherstel uit

Als u systeemherstelpunten hebt gemaakt voordat u dit probleem begon te ondervinden, kunt u het misschien verhelpen door een systeemherstel uit te voeren. Een systeemherstel zet de computer terug naar een eerder opgeslagen punt in de tijd, maar heeft geen invloed op de gegevens die op de computer zijn opgeslagen. Als u een systeemherstel uitvoert, worden alle programmas, toepassingen, stuurprogrammas en updates verwijderd die zijn geïnstalleerd nadat het geselecteerde systeemherstelpunt is gemaakt. Om een Systeemherstel uit te voeren, moet u:

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fixing: binkw32.dll is missing error

Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R. Typ rstrui.exe in het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK.

Wanneer het Systeemherstelprogramma start, klikt u op Kies een ander herstelpunt en klikt u op Volgende.

Klik en selecteer een Systeemherstelpunt dat is gemaakt voordat u dit probleem begon te ondervinden.

Klik op Volgende .

Zodra de Systeemherstel succesvol is, klik Voltooien .

Start uw computer opnieuw op, en als de oplossing heeft gewerkt, ziet u alle ontbrekende systeempictogrammen terug op hun plaats zodra uw computer is opgestart.

TIP: Als geen van de methodes het probleem voor je oploste, raden we je aan Reimage Repair Tool te gebruiken dat de opslagplaatsen kan scannen om de corrupte en ontbrekende bestanden te vervangen. Dit werkt in de meeste gevallen, wanneer het probleem voortkomt uit systeem corruptie. Reimage zal ook je systeem optimaliseren voor maximale prestaties. Je kan Reimage downloaden door hier te klikken