Sommige gebruikers melden dat hun PCs regelmatig crashen met een BSOD (Blue Screen of Death) met de volgende foutcode: NMI hardware failure (of NMI_hardware_failure). De waarde van de foutcode die met deze fout overeenkomt is 0x00000080 .

Zoals de foutcode aangeeft, wordt deze fout typisch geretourneerd wanneer een hardwarestoring de oorzaak is van de crash. Het komt echter ook voor na veranderingen in het stuurprogramma of na recente veranderingen in de hardware.

Zoals u zich kunt voorstellen, zullen heel wat hardwarestoringen uiteindelijk een NMI BSOD crash veroorzaken. De precieze oorzaak van de crash is onmogelijk vast te stellen, tenzij u bereid bent alle hardware of stuurprogrammas te verwijderen die onlangs geïnstalleerd kunnen zijn. Als u geen recente wijzigingen in de configuratie van uw PC hebt aangebracht, moet u systematisch de hardware vervangen die problemen op uw PC kan veroorzaken en verschillende configuraties uitproberen.

Als u momenteel worstelt met frequente crashes van BSOD NMI Hardware Failure , dan kan dit artikel u misschien wat hulp bieden. Hieronder vindt u een verzameling van methoden die andere gebruikers hebben gebruikt om de bron van het probleem op te sporen en het op te lossen. De onderstaande methodes zijn gerangschikt volgens frequentie en ernst, dus volg elke gids in volgorde tot u een reparatiestrategie vindt die het probleem verhelpt. Laten we beginnen!

Methode 1: De BIOS-versie bijwerken tot de nieuwste versie

Ervan uitgaande dat uw hardware niet defect is, is de meest waarschijnlijke boosdoener die het probleem zou kunnen veroorzaken het stuurprogramma van de Intel processor. Dit komt vrij vaak voor bij computers waarop processoren van de nieuwste generatie draaien op machines met sterk verouderde BIOS-versies.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe fout verbindingsduur in Google Chrome oplossen

Sommige gebruikers zijn erin geslaagd NMI BSOD hardwarestoringen volledig te stoppen door hun BIOS-versie bij te werken tot de nieuwste versie. Maar let wel, deze procedure verschilt van fabrikant tot fabrikant en zal een zekere mate van techniciteit vereisen.

Als u niet zeker weet of u een BIOS update kunt uitvoeren, kunt u uw computer het beste naar een vakman brengen. Als u besluit het zelf te doen, raadpleeg dan zeker de officiële documentatie voor de precieze stappen en download de BIOS firmware versie alleen van de officiële downloadpagina.

Als u al de nieuwste BIOS-versie hebt en nog steeds regelmatig BSOD-crashes hebt, ga dan verder met Methode 2.

Methode 2: Zorg ervoor dat de RAM modules van hetzelfde type zijn

NMI hardware storing BSOD storingen zijn bekend bij het gebruik van twee verschillende RAM modules die niet van hetzelfde type zijn. Normaal gesproken kunnen meerdere RAM-modules van verschillende fabrikanten gebruikt worden, zolang ze maar dezelfde MHz-frequentie hebben.

PRO TIP: Als het probleem met uw computer of een laptop isDit werkt in de meeste gevallen, wanneer het probleem zijn oorsprong vindt in systeemcorruptie. Je kan Reimage downloaden door hier te klikken

Als u bijvoorbeeld een 4 GB 800 Mhz RAM-module hebt en u koopt een andere 4 GB 1600 Mhz RAM-module, zal uw systeem waarschijnlijk instabiel worden en regelmatig crashen met verschillende BSOD-foutcodes, waaronder NMI Hardware Failure.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Dropbox verwijderen

Als u onlangs een extra RAM-module hebt toegevoegd, verwijder deze dan en kijk of het probleem zich opnieuw voordoet. Het kan ook een goed idee zijn om de integriteit van uw RAM modules te controleren met een tool als memtest86. Als u toch bezig bent, is het ook een goed idee om te kijken of uw processor de crash veroorzaakt met een tool zoals Intel Processor Diagnostic Tool .

Methode 3: Verwijder recent geïnstalleerde drivers en hardware

Zoals Microsoft in zijn officiële documentatie vermeldt, wordt dit probleem vaak veroorzaakt door recente hardwarewijzigingen en stuurprogramma-installaties. Als u onlangs uw GPU of een ander onderdeel hebt vervangen, is het zeer onwaarschijnlijk dat de fout wordt veroorzaakt door een of andere incompatibiliteit.

Meestal worden dergelijke onverenigbaarheden veroorzaakt door GPUs. Als u onlangs een upgrade van uw videokaart hebt uitgevoerd, moet u ervoor zorgen dat de hardware de juiste drivers heeft om te werken.

Als u een speciale GPU kaart gebruikt, zorg er dan voor dat u de laatste grafische drivers heeft door de officiële download pagina van de fabrikant te bezoeken ( ATI of NVIDIA ) en download de laatste driver die beschikbaar is voor uw GPU en uw versie van Windows.

Als u een geïntegreerde GPU hebt, kunt u het beste WU ( Windows Update ) de laatste update laten installeren. Om dit te doen, open een run box ( Windows toets + R ), type ” devmgmt.msc ” en druk op Enter om Apparaatbeheer te openen . Open in Apparaatbeheer het uitklapmenu voor Beeldschermadapters, klik met de rechtermuisknop op uw geïntegreerde grafische kaart en kies Stuurprogramma bijwerken. Klik vervolgens op Automatisch controleren op bijgewerkte stuurprogrammas en laat WU de laatste beschikbare versie installeren, start vervolgens uw computer opnieuw op.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe 0x80073712 fout te herstellen op Lumia 950

TIP: Als geen van de methodes het probleem oploste, raden we het gebruik van Reimage Repair Tool aan dat de opslagplaatsen kan scannen om de corrupte en ontbrekende bestanden te vervangen. Dit werkt in de meeste gevallen, wanneer het probleem voortkomt uit systeem corruptie. Reimage zal ook je systeem optimaliseren voor maximale prestaties. Je kan Reimage downloaden door hier te klikken

Verwante artikelen:

  • (Fix: Kan de controller niet laden van de…
  • FIX: BSOD beveiligingsfout in Windows 10
  • FIX: Verzoek mislukt door een fatale fout…
  • Fix: ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC (BSOD)
  • Fix: HAL_INITIALIZATION_FAILED BSOD
  • Fix: HAL_INEXPECTIVE_STRAP_MODE_TRAP BSOD