Gebruikers ervaren foutmelding Error UI-122 bij het streamen van videos op Netflix op een groot aantal apparaten en platforms, zoals PS3, PS4, Roku, Nintendo WI, Smart TV, Xbox 360, Xbox One, Amazon Firestick enz. Kortom, u kunt deze bug op consoles ervaren in vergelijking met PCs.

Netflix fout UI-122

Deze fout wijst er hoofdzakelijk op dat er een probleem is met uw netwerkverbinding of DNS-instellingen. Dit probleem doet zich voor wanneer Netflix niet “goed” verbinding maakt met het Internet. “Behoorlijk” betekent dat u een beperkt netwerk gebruikt, dat DNS-servers onbereikbaar zijn, of dat er problemen zijn met de gegevensoverdracht van uw router.

Inhoud [Weergave]

 • 1Wat veroorzaakt de Netflix-fout UI-122
  • 1.1Oplossing 1: Controleer de Internetverbinding
  • 1.2Oplossing 2: Start het thuisnetwerk opnieuw op en controleer de signaalsterkte
  • 1.3Oplossing 3: Wijzig de DNS instellingen
  • 1.4Oplossing 4: Installeer de toepassing opnieuw

Wat veroorzaakt de fout Netflix UI-122?

Netflix heeft deze foutmelding officieel erkend op zijn website en heeft zelfs documentatie gepubliceerd waarin oplossingen worden voorgesteld om dit probleem op te lossen. De redenen waarom u dit probleem op uw console zou kunnen ondervinden zijn:

 • U gebruikt een beperkte Internetverbinding. Dergelijke netwerken vindt men meestal in kantoren, scholen en ziekenhuizen.
 • DNS-servers zijn onbereikbaar en Netflix kan er niet bij. Dit komt in veel gevallen voor en de DNS-instellingen van Google lossen het probleem meestal op.
 • Het Wi-Fi-signaal waarmee de console met de router verbonden is, is zwak.
 • Het kan zijn dat uw router in een fouttoestand verkeert en de verzoeken van uw console niet correct verwerkt.
 • Het kan zijn dat de Netflix-toepassing van uw console corrupt is of dat er bestanden ontbreken.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Microsoft Store “Test uw verbinding

Wij zullen de oplossing van deze foutmelding beginnen met de gemakkelijkste en meest waarschijnlijke oplossing, en overgaan naar meer ingewikkelde oplossingen.

Oplossing 1: Controleer de Internetverbinding

De eerste stap om het probleem te verhelpen is uw Internetverbinding te controleren. Om Netflix goed te laten werken, moet u een open Internetverbinding hebben, waarop geen firewalls of proxys staan die de verbinding beperken. Over het algemeen hebben open netwerken in werkplaatsen, ziekenhuizen en scholen een beperkt internetbereik en bieden ze geen ondersteuning voor streaming video.

PS4 verbindingstest

Om zeker te zijn dat uw netwerk open is en streaming ondersteunt, moet u Netflix openen vanaf een andere console.Dit zal ervoor zorgen dat alle tijdelijke instellingen (inclusief Internet) worden verwijderd.

 • Haal nu de stekker van uw router voor ongeveer 2-3 minuten uit het stopcontact.
 • Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Netflix-fout F7111-1957-205040 herstellen

  Elektrische fietsrouter en console

  1. Sluit nu uw router weer aan en wacht tot de controlelampjes gaan branden en groen worden (afhankelijk van de fabrikant), wat betekent dat de verbinding geslaagd is.
  2. Zet uw console aan en probeer opnieuw toegang te krijgen tot Netflix. Controleer of de fout is opgelost.

  Opnieuw opstarten van de router en console

  Oplossing 3: Wijzig de DNS-configuratie

  Domeinnaamsystemen worden door bijna alle TV-toepassingen, waaronder Netflix, gebruikt om op uw console te werken en te spelen. Als de DNS niet oplost of uw console bereikt hem niet, kan Netflix de UI-122 foutmelding geven en u de toegang tot inhoud ontzeggen.

  We kunnen proberen de DNS-instellingen van uw computer te veranderen in Google DNS en kijken of dat het probleem oplost. Normaal gesproken crashen DNS-servers niet vaak, maar er zijn unieke gevallen waarin dit wel kan gebeuren. U gaat wijzigingen aanbrengen in deze configuratie:

  DNS-instellingen: Handmatig

  Primaire DNS-server: 8.8.8.8.8

  Secundaire DNS-server: 8.8.4.4

  De DNS op Xbox veranderen

  U kunt ons artikel over WW2 foutcode 103295 lezen en oplossing 2 bekijken om te weten te komen hoe u de DNS handmatig in deze instellingen kunt veranderen op Xbox en PS.

  Nadat u de DNS-instellingen hebt veranderd, slaat u alle wijzigingen op en herstart u de router voordat u weer toegang krijgt tot Netflix.

  Oplossing 4: Installeer de toepassing opnieuw

  Indien alle bovenstaande methodes niet werken, is het mogelijk dat uw toepassing kapot is of dat er verscheidene ontbrekende of corrupte modules zijn. We kunnen proberen de Netflix app opnieuw te installeren en kijken of dat werkt. Zorg ervoor dat u uw inloggegevens bij de hand hebt, want als u opnieuw installeert, zal u gevraagd worden ze opnieuw in te voeren.

  Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Corrupte SD kaart via Chkdsk

  Netflix verwijderen

  Omdat deze foutmelding op zoveel consoles kan voorkomen, is het bijna onmogelijk om elke methode op te sommen volgens elke console over hoe Netflix opnieuw geïnstalleerd moet worden. Daarom kunt u online handleidingen raadplegen over hoe u het programma kunt verwijderen en het dan, na het downloaden, opnieuw installeren. Normaal gesproken navigeert u naar de bibliotheek van de toepassing en nadat u op de toepassingsopties hebt gedrukt, kunt u de knop Uninstall kiezen.

  Later kunt u naar de winkel navigeren en van daaruit de nieuwste toepassing installeren.

  Verwante artikelen:

  • Correctie: Netflix bug 1.1
  • Fix: Netflix UI-800-3 bug
  • Fix: Netflix foutcode b33-s6
  • Fix: Netflix foutcode NW-3-6
  • Fix: Netflix foutcode UI-113
  • Fix: Netflix foutcode U7353 op Windows