Verscheidene gebruikers maken melding van XML-parsingsfouten wanneer zij een Microsoft Word-document proberen te openen dat zij eerder hebben geëxporteerd. Het probleem doet zich meestal voor nadat de gebruiker een upgrade naar een nieuwere versie van Office heeft uitgevoerd of nadat het Word-document eerder vanuit een ander programma is geëxporteerd. Het probleem doet zich meestal voor op Windows 7- en Windows 9-computers.

Word XML parsing fout

Wat veroorzaakt de XML parsing fout met Microsoft Word?

Zoals u in de foutmelding kunt zien, is de foutcode algemeen en wijst niet op een specifiek probleem. Hoewel er geen snelle oplossing is die het probleem zal doen verdwijnen, is de locatie een indicator van waar te kijken om het probleem op te lossen.

We hebben het probleem onderzocht door verschillende gebruikersrapporten te bekijken en geprobeerd het probleem te repliceren. Het blijkt dat er een paar boosdoeners zijn die dit specifieke probleem kunnen veroorzaken:

 • De voor de analyse gebruikte Windows-update is niet geïnstalleerd – Dit is veruit het meest voorkomende probleem. Deze specifieke update zou in WSUS moeten zitten, maar om de een of andere reden installeert Windows Update hem niet op alle computers, wat resulteert in de XML Parsing Error.
 • Een SVG-afbeelding in het document wordt niet correct geparseerd – Dit probleem kan ook optreden door XMLlite, dat tijdens het parsen van een SVG-afbeelding onverwacht een out-of-memory error code terugstuurt.
 • Codeerfouten in de XML-code die bij het document hoort – Waarschijnlijk bevat het XML-bestand codeerfouten die de Word-editor niet kan begrijpen.

Als u momenteel problemen hebt met het oplossen van de XML parsing error, zal dit artikel u een lijst geven met geverifieerde stappen om problemen op te lossen. Hieronder vindt u een lijst van methoden die andere gebruikers in een soortgelijke situatie hebben gebruikt om het probleem op te lossen.

Voor de beste resultaten volgt u de onderstaande methodes in volgorde tot u een oplossing vindt die het probleem doeltreffend oplost. Laten we beginnen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe krijg ik toegang tot de screenshots map in Steam

Methode 1: Windows Update SVG-afbeeldingen installeren

Deze methode wordt meestal als succesvol gemeld op Windows 7 en Windows 8, maar we hebben de stappen met succes opnieuw uitgevoerd voor Windows 10. Dit probleem is te wijten aan een fout die door WU (Windows Update) wordt gemaakt bij het installeren van bepaalde updates.

Het blijkt dat deze specifieke update (degene die het probleem veroorzaakt) automatisch zou moeten worden geïnstalleerd door de update-component, aangezien deze is opgenomen onder de goedgekeurde updates WSUS (Windows Server Update Services) .

Gelukkig kunt u de ontbrekende update (KB2563227) ook installeren via een online webpagina van Microsoft. Hier is een korte gids over hoe het te doen:

 1. Ga naar deze link (hier) en scroll naar beneden naar het gedeelte met de update-informatie. Download vervolgens de juiste update op basis van uw Windows-versie en de architectuur van uw besturingssysteem. Het downloaden van de Windows Update-scan
 2. Selecteer op het volgende scherm uw taal en klik op de knop Downloaden. Download de KB2563227 update
 3. Wacht tot het downloaden is voltooid, open dan het updateprogramma en volg de aanwijzingen op het scherm om het op uw systeem te installeren.
 4. Zodra de update is geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op.Open bij de volgende keer opstarten hetzelfde Word-document dat eerder de XML Parsing Error vertoonde en kijk of het probleem verholpen is.

Indien u nog steeds de XML Parsing Error tegenkomt, ga dan verder met de volgende methode hieronder.

Methode 2: De fout oplossen via Notepad++ en Winrar of Winzip

Als de eerste methode het probleem niet heeft kunnen oplossen, is het zeer waarschijnlijk dat de XML-code bij uw Word-document niet overeenstemt met de XML-specificatie. Hoogstwaarschijnlijk bevat de XML-code bij de tekst coderingsfouten.

Gelukkig geeft het foutvenster aanvullende nuttige details die ons zullen helpen het probleem nauwkeuriger te lokaliseren. Om precies te zijn, het Location attribuut dat net onder de XML parsing foutmelding verschijnt, zal u de regel en kolom vertellen waar de foutieve code zich bevindt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe Amazon Prime videos bekijken met Firefox op Ubuntu

U zult misschien merken dat het Location attribuut naar een .xml bestand wijst, terwijl u een Word bestand probeert te openen. Vraagt u zich af waarom dat is Omdat het .doc bestand eigenlijk een .zip bestand is dat een verzameling .xml bestanden bevat.

Volg de onderstaande instructies om met Notepad++ en WinRar het probleem op te lossen en het Word document te openen zonder de XML parsing fout:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het document dat de fout veroorzaakt en verander de extensie van .doc in . zip . Wanneer u gevraagd wordt om het hernoemen van de extensie te bevestigen, klikt u op Ja om te bevestigen. De extensie veranderen van .doc in .zip

  Opmerking: Als u de bestandsextensie niet kunt zien, ga dan naar het tabblad Beeld in Bestandsbeheer en controleer of het vakje dat hoort bij Bestandsnaamextensies aangevinkt is.

  Zorg ervoor dat de optie Bestandsnaamextensies aangevinkt is

 2. Als het .DOC of .DOCX bestand niet veilig in een .ZIP bestand is omgezet, kunt u dubbelklikken om het te openen. U zult een verzameling bestanden zien waarvan u het bestaan nog niet wist. Het Word document openen via Winzip of WinRar

  Opmerking: Als u het .zip document niet kunt openen, download dan Winzip van deze link ( hier ).

 3. Laten we nu eens naar de foutmelding kijken en zien welk XML document de fout veroorzaakt.In ons geval was het verantwoordelijke document document.xml. Met dit in gedachten, ga je gang en pak het XML-bestand uit het ZIP-archief, zodat we kunnen beginnen met bewerken.

 4. Je kunt het XML-bestand met veel tekstverwerkers openen, maar wij raden Notepad++ aan omdat het betrouwbaar is en een functie voor het markeren van codes heeft die de dingen veel gemakkelijker zal maken. Als je Notepad++ niet op je systeem hebt geïnstalleerd, kun je het downloaden van deze link ( hier ). Downloaden van NotePad++
 5. Zodra Notepad++ op uw systeem is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op het XML-bestand dat u in stap 3 hebt uitgepakt en kiest u Bewerken met NotePad++ . Open het XML-bestand met Notepad++
 6. Vervolgens moeten we een plugin installeren, XML Tools genaamd, om de juiste rijen en kolommen te zien. Dit zal ons helpen de fout veel gemakkelijker te identificeren. Om dit te doen, ga naar Plugins (via het lint bovenaan) en ga dan naar Plugin Manager> Toon Plugin Manager . Open Plugin Manager
 7. Ga vervolgens naar het tabblad Beschikbaar, zoek de XML Tools plugin uit de lijst, selecteer deze en klik op de knop Installeren. Herstart dan NotePad++ om de plugin te laten werken. Installeer de XML Tools plugin
 8. Zodra de XML Tools geïnstalleerd zijn in NotePad++, ga naar Plugins> XML Tools en klik op Pretty print (alleen XML – met regelafbrekingen) . Inschakelen van Prettyprint (alleen XML – met regeleinden)
 9. Zodra het bestand is geformatteerd, gaat u naar de regel die in de fout wordt genoemd, rekening houdend met de kolom. Nu kan de fout in elke situatie anders zijn, maar kijk uit naar links die vreemd zijn opgemaakt of code en speciale tekens die niet in een codeblok zijn ingesloten. In het algemeen, inconsistenties zoals deze hebben een uitroepteken naast de regel. Oplossen XML-fout
 10. Zodra de fout is opgelost, slaat u het XML-bestand op en plakt u het terug in het .ZIP-bestand. Het XML-bestand terug in het ZIP-bestand plakken
 11. Zodra het XML-bestand is teruggestuurd, hernoem het bestand naar wat het was (.doc of .docx) en open het opnieuw. Als de fout correct is opgelost, zou u nu geen probleem moeten hebben om het document te openen.