De Surface Pro 4 is ontworpen en wordt op de markt gebracht door Microsoft. Het is een afneembare 2-in-1 computer met touchscreen en toetsenbord. Het is een geweldig product dat vooral gemakkelijk toegankelijk is. Veel gebruikers meldden echter dat het aanraakscherm niet werkte zoals verwacht. Soms reageert het aanraakscherm tijdens het gebruik plotseling niet meer, wat enorme problemen veroorzaakt.

Het probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals het ontbreken van de laatste Windows-update, verouderde drivers of onjuiste kalibratie, enz. Wij hebben een aantal oplossingen op een rijtje gezet die u kunt proberen. Kijk eens naar hen.

Inhoud [Weergave]

 • 1Oplossing 1: Voer een harde reset uit
 • 2Oplossing 2: Controleer op systeemupdates
 • 3Oplossing 3: Het stuurprogramma voor het aanraakscherm bijwerken
 • 4Oplossing 4: Kalibreer het aanraakscherm
 • 5Oplossing 5: Herstart het apparaat

Oplossing 1: Voer een harde reset uit

De meeste gebruikers meldden dat een harde reset van het toestel het probleem van het niet werkende aanraakscherm oploste. Het is mogelijk dat de huidige instellingen van uw aanraakscherm niet juist zijn, wat de hoofdoorzaak van het probleem is. We kunnen proberen het apparaat met geweld uit te schakelen en kijken of dat verschil maakt.

 1. Houd de aan/uit-knop van het apparaat 30 seconden ingedrukt en laat hem dan los.
 2. Druk op de volume omhoog-knop en de aan/uit-knop en houd deze 15 seconden ingedrukt. (Laat ze niet los als je het logo voor je ziet verschijnen)
 3. Laat uw Surface Pro langer dan 15 seconden inactief.
 4. Start uw toestel normaal op en controleer of het probleem is opgelost.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: SEC_ERROR_OCSP_INVALID_SIGNING_CERT

Oplossing 2: Controleer op systeem updates

Als u uw Windows nog niet hebt gecontroleerd op mogelijke updates, moet u dat onmiddellijk doen. Elke update bestaat uit meer ondersteuning voor hardwarecomponenten, bugfixes en zelfs nieuwe functies. Het is mogelijk dat het probleem dat u ondervindt al in de update wordt aangepakt.

 1. Klik op Start en typ in het dialoogvenster “Instellingen”. Klik op de toepassing die in de zoekresultaten verschijnt. Klik op de knop “Updaten en beveiliging”.

 1. Hier vindt u “Controleren op updates” in het tabblad “Windows Update”. Windows zal nu controleren op beschikbare updates en deze na het downloaden installeren.

Oplossing 3: Touchscreen driver update

Het probleem kan ook te wijten zijn aan verouderde touch drivers.

 1. Druk op Windows + R om het programma Uitvoeren te starten Typ “devmgmt.msc” in het dialoogvenster en druk op Enter. Dit zal het apparaatbeheer van uw computer starten.
 2. Navigeer door alle hardware, en klik met de rechtermuisknop op het apparaat, en kies “Stuurprogramma bijwerken”.

 1. Windows zal nu een dialoogvenster openen waarin u gevraagd wordt hoe u het stuurprogramma wilt bijwerken. Kies de tweede optie ( Zoek op mijn computer naar stuurprogrammas ) en ga verder.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe YouTube error 400 herstellen

Kies het stuurprogrammabestand dat u gedownload hebt met de bladerknop als het verschijnt en werk het dienovereenkomstig bij.

 1. Start de computer na de update opnieuw op en kijk of het probleem opgelost is.

Oplossing 4: Kalibreer het aanraakscherm

Een andere oplossing voor dit probleem is het aanraakscherm correct te kalibreren. Elk aanraakscherm moet van tijd tot tijd gekalibreerd worden om naar behoren te werken. De kalibratie duurt enkele ogenblikken voordat u de computer weer kunt gebruiken.

 1. Druk op Windows + S om de zoekbalk te starten, typ “Calibrate” in het dialoogvenster en open de toepassing die het resultaat oplevert.
 2. Klik op de knop “Calibrate” en volg de instructies op het scherm om uw beeldscherm te kalibreren. Start de computer opnieuw op en controleer of het probleem opgelost is.

Oplossing 5: Herstart het toestel

Als alle bovenstaande methodes niet werken, kunnen we proberen het toestel opnieuw op te starten. U zult altijd de mogelijkheid hebben om uw bestanden en mappen te behouden wanneer u de reset uitvoert. In elk geval moet u altijd een back-up maken van de gegevens die op uw computer zijn opgeslagen, voordat u verder gaat met de oplossing.

 1. Druk op Windows + S , typ “Reset” en open de toepassing.

 1. Klik op “Get started” onder de rubriek “Reset this PC” om het proces te beginnen.

 1. Windows zal u nu vragen of u uw bestanden wilt behouden of alles wilt wissen. De keuze is aan u. Als u uw computer pas hebt gekocht en er zijn niet veel bestanden, dan kunt u gemakkelijk een back-up maken en kiezen voor “Alles wissen”. Anders kunt u de eerste optie kiezen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe kunt u zien of uw iPhone aan het opladen is

Verwante artikelen:

 • Fix: Touchscreen werkt niet met Windows 10
 • Fix: Lenovo touchscreen werkt niet
 • Fix: Surface Pro 3 blijft hangen op Lenovo touchscreen
 • Fix: Print scherm werkt niet
 • Fix: Het weergavescherm werkt niet
 • Fix: YouTube volledig scherm werkt niet