LG heeft een lange en pijnlijke geschiedenis met het bootloop-probleem. Ik kan geen andere fabrikant bedenken die heeft toegegeven dat dit probleem zich bij zoveel verschillende modellen voordoet. In 2016 gaf het bedrijf toe dat er een probleem is met de LG G4 en begon het fixes en vervangingen aan te bieden na een hoog retourpercentage.

Er is zelfs een class action lawsuit geopend tegen de Zuid-Koreaanse reus door LG G4 en LG V10 bezitters. Het probleem is dat de architectuur van de LG V10 griezelig veel lijkt op die van de defecte G4, wat leidt tot dezelfde oververhittingsproblemen die LGs oudere modellen teisterden. Het “goede nieuws” is dat bootloops of willekeurige reboots veroorzaakt kunnen worden door een software- of firmware-fout, die veel gemakkelijker te verhelpen is dan hardwaredefecten.

Ik ga het niet mooier maken dan het is, er is een grote kans dat uw LG V10 last heeft van een hittegerelateerd probleem. Er is een ontwerpfout in zowel de LG V10 als de G4, waardoor het moederbord de hitte die door de CPU wordt gegenereerd niet aankan. Dit gebeurt omdat de processor in beide modellen niet goed op het moederbord gesoldeerd is.

Veel voorkomende tekenen dat uw telefoon last heeft van oververhitting zijn bevriezingen, vertragingen en willekeurige herstarts. De meeste gebruikers hebben gemeld dat hun toestel steeds heter aanvoelde en dat de willekeurige reboots in frequentie toenamen, tot het uiteindelijk in een boot loop vastliep.

Of uw toestel deze symptomen nu heeft of niet, er zijn oplossingen die u kunt proberen voordat u uw toestel naar een erkende technicus stuurt. Als u wanhopig genoeg bent, zijn er enkele vreemde workarounds waarmee u uw telefoon in leven kunt houden tot u erin slaagt een back-up te maken.

Met dit in gedachten, heb ik een mastergids gemaakt van fixes die uw LG V10 boot loop probleem zouden kunnen verhelpen. Afhankelijk van de ernst van het probleem zijn sommige van de onderstaande methoden misschien niet op uw toestel van toepassing. Ik raad u echter aan met de eerste methode te beginnen en naar beneden te werken tot u een methode vindt die uw probleem oplost.

Inhoud [tonen]

 • 1Methode 1: Ontlading van condensatoren
 • 2Methode 2: Zachte reset met hardwaretoetsen
 • 3Methode 3: Opstarten in veilige modus
 • 4Methode 4: Conflictsoftware verwijderen
 • 5Methode 5: Master reset via hardwaresleutels
 • 6Methode 6: Installeer een paar koellichamen
 • 7Dingen die zouden kunnen (waarschijnlijk niet zullen) werken

Methode 1: Ontlaad de condensatoren

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het ontladen van de vermogenscondensatoren voldoende was om uit de bootloop te komen. Merk op dat als uw telefoon last heeft van een verwarmingsprobleem, dit meestal niet zal werken. Maar het is toch het proberen waard:

 1. Zorg ervoor dat uw LG V10 helemaal is uitgeschakeld.
 2. Steek uw duim net onder de micro-USB poort om de achterkant te openen.
 3. Verwijder de batterij uit het toestel.
 4. Houd de aan/uit-knop goed 30 – 40 seconden ingedrukt om de resterende elektriciteit uit de interne onderdelen te laten wegvloeien.
 5. Plaats de batterij weer terug en zet de achterbak er weer op.
 6. Zet uw toestel aan en kijk of het door de boot loop komt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus opnieuw opstarten

Methode 2: Zachte reset met hardwaretoetsen

Als de eerste methode niet werkte, laten we dan een gesimuleerde verwijdering van de batterij proberen. Als uw toestel bevroren is of niet reageert, kan dit werken. Dit is wat u moet doen:

 1. Zorg ervoor dat uw toestel aan staat.
 2. Houd de volume omlaag-toets + aan/uit-knop ingedrukt.

 3. Laat beide knoppen los wanneer uw toestel opnieuw opstart. Het kan tot 45 seconden duren.
 4. Als je niet voorbij het beginscherm komt, ga dan naar Methode 3.

Methode 3: Opstarten in veilige modus

In de veilige modus wordt uw toestel opgestart en worden toepassingen van derden uitgeschakeld. Zo kunnen we zien of toepassingen die u onlangs hebt geïnstalleerd een softwareconflict veroorzaken.

Zelfs in het geval dat de telefoon last heeft van een verwarmingsprobleem, zal hij minder bronnen gebruiken dan in de normale modus. Dit geeft u misschien genoeg tijd om een back-up van uw persoonlijke gegevens te maken, zodat u niets verliest als u besluit een Master Reset uit te voeren. Hier is hoe op te starten in veilige modus op LG V10 :

 1. Zorg ervoor dat uw toestel volledig is uitgeschakeld.
 2. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt.
 3. Zodra u het LG logo “Life is good” ziet, laat u de aan/uit knop los.
 4. , laat de aan/uit-knop los.

 5. Onmiddellijk na het loslaten van de aan/uit-knop, houdt u de volume omlaag-toets ingedrukt.
 6. Wanneer de telefoon klaar is met herstarten, kunt u de toets Volume omlaag veilig loslaten.
 7. U kunt bevestigen dat uw telefoon zich in de veilige modus bevindt door te controleren of het pictogram Veilige modus linksonder op het scherm aanwezig is.

 8. Als het je gelukt is om voorbij de opstartlus te komen, ga dan direct naar Apps> Instellingen en klik op Lijstweergave .

 9. Scroll naar beneden naar het tabblad Persoonlijk en klik op Backup & reset .
 10. Van daaruit, klik op Back-up gegevens.

Als u erin geslaagd bent om de back-up te maken, blijf dan in de veilige modus op uw telefoon browsen om te zien of hij opnieuw opstart in de opstartlus. Als het niet herstart, ga verder met Methode 4 . Als het teruggaat naar de opstartlus, ga dan direct naar Methode 5 .

Om de veilige modus te verlaten, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt. Wanneer de prompt verschijnt, drukt u op Restart. De telefoon zou opnieuw moeten opstarten in de normale modus.

Methode 4: Verwijder de Conflict software

Als de telefoon normaal werkt in de veilige modus, is het zeer waarschijnlijk dat er een softwareconflict is. Het is niet ongewoon dat sommige applicaties achtergrondprocessen hebben die de bronnen van uw toestel verzadigen, waardoor het bevriest of opnieuw opstart. We kunnen de mogelijke boosdoeners elimineren door op te starten in de veilige modus en systematisch recente apps te verwijderen. Hier is hoe je het moet doen:

 1. Zorg ervoor dat uw telefoon is opgestart in de veilige modus. Als je nog niet in Veilige modus bent, volg dan Methode 3.
 2. Ga in het tabblad Apps naar Instellingen en tik op BewerkenAls uw probleem geen verband houdt met overmatige verhitting, zal het uw bootloop-probleem meestal oplossen. Maar voordat u het hele proces doorloopt, moet u weten dat een master reset uw telefoon terugzet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

  Dit leidt tot het verlies van al uw persoonlijke gegevens die in het interne geheugen aanwezig zijn. Dit omvat fotos, videos, contacten, toepassingen en audiobestanden. Als u uw persoonlijke bestanden op de SD-kaart hebt staan, zijn uw gegevens veilig tegen wissen. Hier ziet u hoe u uw LG V10 een master reset kunt geven:

  1. Zorg ervoor dat u een back-up hebt. Als u er geen hebt, volg dan methode 3 .
  2. Zet uw toestel helemaal uit.
  3. Houd de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop ingedrukt. Druk ze in en houd ze ingedrukt.
  4. Wanneer u het LG-logo ziet, laat u de aan/uit-knop even los en houdt u hem weer ingedrukt terwijl u de volume omlaag-knop ingedrukt blijft houden .
  5. Wanneer u het scherm Fabrieksgegevens resetten ziet, laat u beide knoppen los.
  6. Gebruik de volumetoetsen om Ja te markeren .

  7. Druk op de aan/uit-knop om te bevestigen.
  8. Gebruik de Volume Down knop om Ja te markeren wanneer u gevraagd wordt om “Alle gebruikersgegevens wissen en de standaardinstellingen herstellen”.

  9. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om de master reset te starten.
  10. Het hele proces kan tot 10 minuten duren. Uw toestel zal automatisch herstarten aan het einde ervan.

  Methode 6: Installeer een paar koellichamen

  Als uw telefoon na het volgen van alle bovenstaande methoden nog steeds in de opstartlus zit, wordt het probleem vrijwel zeker veroorzaakt door oververhitting van enkele belangrijke onderdelen. Er zijn een paar manieren om vanaf hier verder te gaan. U stuurt hem op voor vervanging als u een geldige garantie hebt, u stuurt hem naar een gecertificeerde technicus voor reparatie, of u probeert hem zelf te repareren.

  Als u voor de laatste optie kiest, hebt u misschien geluk. Veel gebruikers die met dit probleem te kampen hebben, zijn erin geslaagd van de boot-loop af te komen door een reeks koellichamen te installeren die zijn ontworpen om de processor koeler te laten werken.

  Het hele proces is vrij lang en vervelend en omvat het volledig verwijderen van het moederbord uit het structurele frame om de koellichamen aan te brengen. En dan heb ik het nog niet eens over de aanschaf van het benodigde gereedschap en materiaal, die allemaal minder dan 50 dollar kosten. Als u besluit het te doen, is hier een nuttige video met alle stappen die u moet nemen.

  Dingen die zouden kunnen werken (waarschijnlijk niet)

  Ik heb er veel over nagedacht of ik dit wel moet zeggen. Ik besloot erover te schrijven omdat ik veel berichten heb gelezen van gebruikers die erin slaagden tijdelijk een paar uur voorbij de opstartlus te geraken.

  Attentie! Als u onder garantie valt, probeer dan niet de volgende reparaties uit te voeren. Ze zijn bedoeld voor mensen die geen vervangend apparaat kunnen bestellen of het apparaat niet hard genoeg nodig hebben om voor een reparatie te betalen. U kunt hooguit hopen dat uw apparaat lang genoeg in leven blijft om een back-up te maken en uw persoonlijke bestanden te bewaren.

  Verreweg de meest voorkomende oplossing die ik heb gevonden om de LG V10 over de boot loop te krijgen is om het in een vriezer te leggen voor 15-20 minuten. Ik weet dat het gek klinkt, maar sommige gebruikers slaagden erin voorbij de opstartlus te komen en hun persoonlijke gegevens op te slaan voordat het weer begon te werken. Als u het zelf wilt proberen, moet u de batterij verwijderen en de telefoon in een bakje leggen om te voorkomen dat hij nat wordt.

  De volgende eigenaardige oplossing in termen van populariteit is om de telefoon een paar minuten in een oven te laten rusten. Ik weet dat het gek klinkt, maar er zit een wetenschappelijke verklaring achter. Hitte doet dingen uitzetten, en de meeste problemen met LGs bootloop worden veroorzaakt door los contact tussen onderdelen. Als het heet genoeg wordt, kan het blijven hangen tot je een back-up hebt. Hier is nog wat onderzoeksmateriaal.