Ik heb één ding geleerd van mijn ervaring met mobiele technologie: geen enkel bedrijf is immuun voor technische storingen, hoe hard ze ook hun best doen. LG heeft veel moeite gedaan om zijn telefoons zo betrouwbaar te maken als de technologie toelaat, maar dat betekent niet dat ze niet stuk gaan wanneer je het het minst verwacht.

De G4 is misschien wel een van de meest kwetsbare LG-modellen als het gaat om technische problemen die uw smartphone onbruikbaar maken. Dit komt nog vaker voor bij LG G4-modellen die vóór september 2015 zijn gefabriceerd.

Zelfs LGs hoofd marketing in de VS heeft erkend dat er een probleem is met het G4-model. Als uw LG G4 telefoon niet meer aangaat of niet meer opstart, zijn er een paar oplossingen die u kunt proberen voordat u het ter reparatie opstuurt of een vervangend apparaat bestelt. Let op: de volgende reparaties zijn niet effectief bij telefoons die fysiek kapot zijn of in contact zijn geweest met water.

Echter, als uw LG G4 niet aan gaat, herstart zonder duidelijke reden, of vast komt te zitten in een boot loop wat u ook doet, doorloop dan elk van de onderstaande gidsen totdat u een oplossing vindt die voor u werkt.

Inhoud [tonen]

  • 0.1Eerste dingen eerst
 • 1Methode één – Voer een zachte reset uit
 • 2Methode twee – Voer een “cache partitie wipe” uit vanuit herstel modus
 • 3Methode drie – Opstarten in veilige modus
 • 4Methode vier – Voer een master reset uit

Eerste dingen eerst

Voordat we in de geavanceerde technische aspecten duiken, laten we eerst enkele potentiële boosdoeners elimineren die uw probleem zouden kunnen veroorzaken:

 • Open de achterklep, verwijder de batterij en controleer of hij opgezwollen is. Als het gezwollen is, verwijder het dan onmiddellijk. Als u een defecte batterij te lang laat zitten, zal deze uiteindelijk het toestel zodanig beschadigen dat u niets meer hebt aan een nieuwe batterij. Als dat het geval is, is het zo snel mogelijk vervangen van de batterij de enige manier om het probleem op te lossen.
 • Als de batterij er normaal uitziet, haal hem er dan uit en gebruik een zachte, met alcohol bevochtigde doek om de gouden connectoren op de batterij schoon te maken. Herhaal de procedure voor de connectoren op het apparaat zelf. Wacht even en zet hem weer aan om te zien of dat het probleem oplost.
 • Zorg ervoor dat er geen vuil of pluisjes in de oplaadpoort vastzitten. Gebruik een pincet, een tandenstoker of een naald om het vuil voorzichtig te verwijderen. Eindig met een in alcohol gedoopt wattenstaafje om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.
 • Sluit uw toestel aan op een andere lader. Elke generieke Micro-USB lader is goed. Als het scherm oplicht en aangeeft dat hij wordt opgeladen (en dat was voorheen niet het geval), moet u uw oplader vervangen door een nieuwe.
 • De willekeurige reboot en boot loop op G4 is vaak gerelateerd aan een MicroSD-kaart conflict. Probeer uw apparaat uit te schakelen, verwijder de SD-kaart en kijk of dat uw gedrag corrigeert. Als dat het geval is, sluit uw SD-kaart dan aan op een ander apparaat en voer een volledige wipe uit voordat u de kaart weer in uw LG G4 smartphone plaatst.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Windows 10 screensaver wil niet opstarten

Methode één – Voer een soft reboot uit

Dit is vergelijkbaar met het fysiek verwijderen van de batterij. Het veroorzaakt geen verlies van persoonlijke gegevens op het toestel. Houd de aan/uit-toets ongeveer 45 seconden ingedrukt. Zodra u een trilling hoort en de telefoon weer begint in te schakelen, laat u de aan/uit-knop los. Als u voorbij het beginscherm komt, gaat u naar Instellingen> Algemeen> Over telefoon> Updatecentrum en controleert u of u de laatste beschikbare versie van het besturingssysteem gebruikt.

Methode twee – Voer een “cache partitie wipe” uit vanuit de herstelmodus

Het wissen van de cache partitie zal vaak software-gerelateerde conflicten oplossen die kunnen verhinderen dat uw LG G4 telefoon aangaat. Merk op dat het uitvoeren van deze stap geen persoonlijke gegevens (fotos, videos, contacten, enz.) of toepassingen zal wissen. Het enige wat het doet is alle tijdelijke gegevens wissen die door uw apps en besturingssysteem worden gebruikt.

Dit is wat u moet doen:

 1. Zet uw toestel helemaal uit.
 2. Houd de aan/uit-knop + de volume omlaag-knop tegelijk ingedrukt.
 3. Houd ze ingedrukt tot het LG logoscherm verschijnt.
 4. Wanneer u een bericht ziet met “Recovery mode loading”, laat u beide knoppen los.
 5. Gebruik de volume omlaag-toets om naar beneden te navigeren totdat u “cache partitie wissen” markeert. Dit zou de vierde vermelding moeten zijn.

 6. Druk op de aan/uit-knop om uw keuze te bevestigen.
 7. Als het proces voltooid is, zou u onderaan uw scherm gele tekst moeten zien staan met de tekst “wis de hele cache-partitie”.

 8. Zorg ervoor dat “reboot system now” gemarkeerd is en druk nogmaals op de aan/uit-knop om opnieuw op te starten.

Als uw telefoon nog steeds niet wil opstarten, ga dan naar de volgende methode.

Methode drie – Opstarten in veilige modus

Het kan zijn dat een toepassing van derden die u onlangs geïnstalleerd hebt, niet goed samenwerkt met het besturingssysteem.Aangezien “Veilige modus” voorkomt dat toepassingen van derden worden uitgevoerd, zal het ons helpen te bepalen of een van de toepassingen verantwoordelijk is.

Zo activeer je de veilige modus op de LG G4:

 1. Zorg ervoor dat uw toestel volledig UIT staat.
 2. Druk op de aan/uit-knop en wacht tot het LG-logoscherm verschijnt.
 3. Als dat het geval is, houdt u de volume omlaag-knop ingedrukt.
 4. De telefoon zal opnieuw opstarten en waarschijnlijk uw bedrijfslogo tonen. Laat de volume omlaag-toets niet los totdat de telefoon volledig is opgestart.
 5. Als u het pictogram “Veilige modus” in de linkerbenedenhoek ziet, hebt u het goed gedaan.

Als u nooit zover kwam toen u probeerde op te starten in de normale modus, dan is het duidelijk dat een van uw toepassingen het probleem veroorzaakt. Als dat het geval is, moet u beginnen met het verwijderen van de toepassingen die u onlangs hebt verwijderd. Als je apps hebt geïnstalleerd van duistere plekken die vereisten dat je Onbekende bronnen inschakelde, moet je daarmee beginnen.

Hier is hoe je ze kunt verwijderen:

 1. Ga naar Instellingen> Algemeen> Toepassingen.
 2. Tik op de toepassing die u wilt verwijderen.
 3. Tik op Verwijderen en vervolgens op OK om te bevestigen.
 4. Herhaal deze procedure tot u alle toepassingen hebt verwijderd waarvan u denkt dat ze het probleem kunnen veroorzaken.

Methode vier – Voer een master reset uit

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, werkt dit misschien. Maar vergeet niet dat een master reset je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat alle persoonlijke gegevens in het interne geheugen zullen verdwijnen. De gegevens op de SIM-kaart en SD-kaart worden niet beïnvloed door deze procedure.

Dit is hoe het gedaan wordt:

 1. Zet uw toestel volledig uit.
 2. Houd de aan/uit-knop + de volume omlaag-knop ingedrukt.
 3. Wanneer u het LG logo ziet, laat u de aan/uit knop los en houdt u deze na 1 seconde weer ingedrukt terwijl u het volume laag houdt
 4. Laat beide knoppen los wanneer het scherm voor het resetten van de fabrieksgegevens verschijnt.
 5. Gebruik de volumetoetsen om Ja te markeren en druk op de aan/uit-knop om te bevestigen.

 6. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om het apparaat opnieuw op te starten.

Herstart uw telefoon en kijk of hij volledig aangaat.

Hopelijk is het gelukt om met een van de bovenstaande methodes de normale functionaliteit van je LG G4 smartphone te hervatten. Als niets heeft gewerkt, hebt u geen andere keuze dan een reis naar uw winkel of garantiekantoor te maken en een vervanging aan te vragen.