De foutmelding Failed to synchronize time with server verschijnt wanneer het Elite Dangerous spel niet wil openen. Deze fout kan veroorzaakt worden door onjuiste tijd- en datuminstellingen op het systeem, proxy-instellingen, enz. Elite Dangerous is in feite een simulatiespel voor ruimtevluchten, ontwikkeld door Frontier Developments, waarin spelers kunnen ervaren hoe het is om in de Melkweg te piloten. De foutmelding verschijnt wanneer spelers het spel proberen te starten vanuit de launcher.

Kon de tijd niet synchroniseren met de server

Soms kan dit te wijten zijn aan een server-side probleem en is uw systeem niet de boosdoener, maar meestal is dat niet zo. Dit probleem hindert iemand heel vaak, maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want wij hebben hieronder mogelijke oplossingen vermeld.

Inhoud [tonen]

 • 1Wat veroorzaakt de foutmelding “Kon de tijd niet synchroniseren met de server” in Windows 10?
  • 1.1Oplossing 1: Verifieer de integriteit van de spelbestanden
  • 1.2Oplossing 2: Start de router opnieuw op
  • 1.3Oplossing 3: Synchroniseer de tijd en datum
  • 1.4Oplossing 4: Deactiveer antivirus van derden

Wat veroorzaakt de foutmelding “Kan de tijd niet synchroniseren met de server” in Windows 10?

De redenen waarom uw spel zon foutmelding geeft telkens als u het probeert op te starten, vindt u hieronder:

 • Onjuiste datum- en tijdsinstellingen: Indien de datum- en tijdsinstellingen van uw systeem onjuist zijn, kan dit de reden van de foutmelding zijn.
 • Spelbestanden: In sommige gevallen kan de foutmelding te wijten zijn aan de corruptie van bepaalde spelbestanden, in dat geval moet u de integriteit van uw spelbestanden controleren.
 • Proxy-instellingen: Als u een proxy gebruikt wanneer u probeert verbinding te maken met het Internet, kan dit de foutmelding veroorzaken. In zon geval moet u de instellingen van uw router opnieuw instellen en dan kunt u weer verder.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Blauwe sneeuwbal werkt niet in Windows 10

Nu u de mogelijke oorzaken van de foutmelding kent, kunt u uw probleem verhelpen door de onderstaande oplossingen te volgen.

Oplossing 1: Controleer de integriteit van de spelbestanden

Een van de mogelijke redenen voor de foutmelding, zoals hierboven vermeld, is de corruptie van de spelbestanden.Dankzij Steam kun je gemakkelijk de integriteit van je spelbestanden controleren en corrupte bestanden vervangen. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Zorg ervoor dat je spel gesloten is en open het Steam venster.
 2. Ga naar de Bibliotheek , klik met de rechtermuisknop op Elite Dangerous en selecteer Eigenschappen .
 3. Ga naar het tabblad Lokale bestanden en klik op Verifieer integriteit van spelbestanden . Controleer de integriteit van de spelbestanden
 4. Wacht tot het proces is voltooid en kijk dan of het probleem is verholpen.

Oplossing 2: Start de router opnieuw op

Uw proxy-configuratie kan van invloed zijn op bepaalde verbindingen, waardoor fouten optreden. Dat is hier het geval, als u een proxy of iets anders gebruikt, zou dat de foutmelding kunnen veroorzaken. In zon geval moet u, om van de foutmelding af te komen, de router resetten, zodat de netwerkinstellingen opnieuw worden ingesteld en op de standaardwaarden worden teruggezet. Dit zal alle proxy-instellingen verwijderen en het spel zou de volgende keer dat je het probeert op te starten goed moeten werken. Als het probleem hiermee nog niet is opgelost, ga dan verder met de volgende oplossing.

Oplossing 3: Synchroniseer de tijd en datum

Een andere mogelijke oorzaak van het probleem zijn onjuiste tijd- en datuminstellingen op uw systeem. In zon geval moet u ervoor zorgen dat de tijd- en datuminstellingen op uw systeem correct zijn en dan proberen het spel te starten. Hier is hoe je de tijd en datum instellingen kunt corrigeren:

 1. Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen.
 2. Ga naar Tijd en Taal .
 3. Selecteer aan de linkerkant de juiste tijdzone uit de vervolgkeuzelijst. Instellen van de tijd en datum
 4. Schakel de optie Tijdzone automatisch instellen uit als deze grijs is.
 5. Sluit het instellingenvenster en probeer het spel te starten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Galaxy Note 3 bevriest tijdens het opladen

Oplossing 4: Schakel antivirus van derden uit

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, dan wordt het probleem veroorzaakt door de antivirus van derden die op uw systeem is geïnstalleerd. De meeste bestaande anti-virussoftware controleert inkomende en uitgaande verbindingsverzoeken, wat in sommige gevallen tot fouten leidt. Daarom, om de foutmelding te verwijderen, moet je de derde partij antivirus uitschakelen en proberen het spel te starten.

Antivirus van derden uitschakelen