Als u een Windows 10-gebruiker bent en onlangs uw Windows hebt geüpgraded, dan zult u deze fout waarschijnlijk tegenkomen. U zult merken dat u de melding “de standaard van een toepassing werd gereset” zult blijven ontvangen telkens wanneer u een bepaalde toepassing gebruikt. U kunt ook de uitgebreide versie van de kennisgeving zien. Deze is

Een standaard toepassing was de reset melding

“De standaardinstelling van een toepassing werd teruggezet – Een toepassing veroorzaakte een probleem met de standaardinstelling van de toepassing voor (extensie) bestanden, dus werd deze teruggezet naar (een andere toepassing).”

Dit zal zich waarschijnlijk voordoen nadat u een toepassing van een derde partij als de nieuwe standaard hebt gekozen. In sommige gevallen blijft de melding verschijnen gedurende de hele sessie waarin u die toepassing gebruikt. Sommige gebruikers hebben ook geklaagd over het terugzetten van de standaardinstellingen van de applicatie na het zien van deze melding. Dit is echter niet altijd het geval – het kan zijn dat u nog steeds de melding ziet, maar dat de standaardwaarde van de app niet verandert. Het is duidelijk dat dit veel ongemak kan veroorzaken.

Waardoor wordt de standaardwaarde van een toepassing opnieuw ingesteld?

Dit probleem wordt veroorzaakt door een bug in de Windows 10-update die de standaardtoepassing terugzet of probeert terug te zetten naar wat het oorspronkelijk was (meestal metro-toepassingen).De reden waarom Windows 10 dit doet, is omdat het denkt dat de toepassing van derden de bestandsassociaties met verkeerde methoden heeft veranderd. Daarom stelt Windows de bestandsassociaties opnieuw in.