Een vrij bekend Windows-probleem, grotendeels vanwege het grote aantal mensen dat er last van had en nog steeds heeft, is een probleem waarbij de toegang van de getroffen gebruiker tot het Internet volledig onbeschikbaar wordt en er in zijn Netwerkcentrum een bericht verschijnt met de tekst “De dienst of afhankelijkheidgroep is niet gestart”. Dit probleem trof eerst Windows 7-gebruikers, maar is sindsdien ook in andere versies van het Windows-besturingssysteem aangetroffen.

Gebruikers die met dit probleem te maken hebben, kunnen geen verbinding meer maken met het Internet op alle netwerken, ongeacht of zij draadloos of via een Ethernet-kabel verbinding proberen te maken. Elke poging om dit probleem te verhelpen vanuit het Netwerk- en Delencentrum resulteert in een mislukking en een ander bericht dat zegt: “De Diagnostic Policy Service werkt niet”.

De Dienst Diagnostisch Beleid is een Windows dienst die moet beginnen te draaien zodra uw computer opstart. Wanneer getroffen gebruikers echter proberen de Diagnostic Policy Service te starten door services.msc te starten, krijgen zij een foutmelding “Windows kon de Diagnostic Policy Service op de lokale machine niet starten; Fout 5: Toegang wordt geweigerd”. Deze foutmelding, dames en heren, is de echte bron van dit hele probleem. Als u dit probleem ondervindt, dan bevindt u zich in deze situatie omdat de lokale dienst en de netwerkdienst om de een of andere reden uit uw beheerdersgroep verwijderd zijn, en uw gebruikersaccount niet langer het noodzakelijke toegangsniveau heeft om de Diagnostic Policy Service bij het opstarten te starten.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: FIX: Kan op dit moment niet op uw PC inloggen Fout in Windows 8 en 10

Gelukkig voor iedereen die door dit probleem getroffen wordt, kan het verholpen worden, en de kers op de slagroomtaart is het feit dat het verhelpen van dit probleem vrij gemakkelijk is. Hoewel de onderstaande stappen het probleem zullen verhelpen, raden wij u ook aan om Reimage Plus Repair uit te voeren om de corrupte systeembestanden te scannen en te repareren, die u hier kunt downloaden.

Om dit probleem op te lossen, moet u gewoon..:

Open het startmenu .Zoek naar cmd en klik met de rechtermuisknop op het zoekresultaat met dezelfde naam, klik op Uitvoeren als administrator . Dit zal een opdrachtprompt met beheerdersrechten starten.

Als u Windows 8 of 10 gebruikt, houdt u de Windows-toets ingedrukt en drukt u op X . Kies Opdrachtprompt (Admin).

Typ de volgende opdracht in de verhoogde opdrachtprompt en druk op Enter :

net localgroup administrators localservice