Veel gebruikers zouden het bestand ClientRegistry.blob verwijderen of hernoemen om de Steam-bestanden te vernieuwen en bepaalde problemen op te lossen in verband met het opstarten van de client en verbindingsproblemen die zich voordoen zodra de gebruiker zijn inloggegevens intypt. Dit was een van de vele methoden die gebruikt werden om bepaalde problemen in verband met de Steam-klant op te lossen, en het was lange tijd een succes. Sommige gebruikers hebben echter geklaagd dat het bestand op sommige van hun installaties niet meer bestaat, vooral bij mensen die pas onlangs Steam op een van hun computers hebben geïnstalleerd.

Veel mensen hebben gemeld dat het veranderen van het bestand gewoon niets meer oplost, en sommige mensen hebben gemeld dat het bestand uit hun Steam-mappen verdwenen is, wat hen doet geloven dat het ontbreken van dit bestand de oorzaak is van het niet goed functioneren van hun client. Het bestand zelf bevond zich in de map Steam, buiten alle submappen. Vroeger verwijderde men het bestand of hernoemde het naar iets anders. Daarna zouden zij Steam afsluiten en al zijn processen doden en het opnieuw openen. Steam maakte dan een nieuw bestand aan in dezelfde map met dezelfde gegevens, en daarmee kon ongeveer 25% van alle Steam-gerelateerde problemen opgelost worden. Het bestand zelf is een soort binaire cache die gebruikt wordt om bepaalde instellingen en voorkeuren op te slaan.

Oorspronkelijke locatie van het bestand ClientRegistry.blob

Enkele jaren geleden begonnen Steam-gebruikers echter te merken dat het bestand in de Steam-map verouderd was, en dat het wissen of verwijderen geen enkele verandering in de client teweegbracht. Bovendien hebben mensen die onlangs op Steam zijn gekomen het bestand helemaal niet opgemerkt, en we kunnen veilig concluderen dat Steam het bestand voor geen enkel doel meer gebruikt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: FIXED: Fout 0x80070002 bij het installeren van updates op Lumia-telefoons

Verwante artikelen:

  • Fix: Steam heeft problemen met verbinden met…
  • Fix: Het bestand of de map is corrupt en onleesbaar
  • Fix: Een harde schijf kan maar één…
  • Fix: PhysXLoader.dll ontbreekt
  • Fix: Steam_api64.dll ontbreekt
  • Fix: api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll ontbreekt