De ontbrekende D3Dcompiler_43.dll fout wordt vaak aangetroffen door gebruikers bij het openen van verschillende toepassingen en spellen. Het probleem doet zich meestal voor omdat het bestand D3Dcompiler_43.dll ontbreekt of is ontoegankelijk voor de applicatie die het nodig heeft.

Wat is D3Dcompiler_43.dll?

Het bestand D3Dcompiler_43.dll is een Dynamic Link Libraries bestand dat deel uitmaakt van de DirectX Runtime Juni 2010 . De meeste DirectX-bestanden die op veel Windows-versies voorgeïnstalleerd zijn, zijn een optionele functie van DirectX. Desondanks hebben veel toepassingen en vooral spelletjes het nodig om te kunnen draaien.

Hoewel de technologie achter d3dcompiler_43.dll als verouderd wordt beschouwd (het wordt voornamelijk gebruikt door de optionele DirectX 9 en DirectX 10 bestanden), zullen veel spellen weigeren te starten tenzij het bestand correct is geïnstalleerd.

Waarschuwing: Luister niet naar het advies op bepaalde websites die je vertellen waar je het d3dcompiler_43.dll bestand moet downloaden en waar je het in je systeem moet plakken. Dat is vragen om problemen. De overgrote meerderheid van afzonderlijke DLL-bestanden die kunnen worden gedownload, zijn in feite malware en zullen ervoor zorgen dat uw systeem geïnfecteerd raakt.

PRO TIP: Als het probleem zich op je computer of laptop voordoet, moet je Reimage Plus proberen, dat de opslagplaatsen kan scannen en corrupte en ontbrekende bestanden kan vervangen. Dit werkt in de meeste gevallen, wanneer het probleem voortkomt uit systeem corruptie. Je kan Reimage downloaden door hier te klikken

Als u momenteel met dit probleem worstelt, zal de volgende methode helpen. De volgende oplossing heeft de meeste gebruikers die de missende D3Dcompiler_43.dll fout tegenkomen in staat gesteld om het probleem op te lossen.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Bestandsbeheer crasht na rechtsklikken op het bureaublad in Windows 10

Hoe D3Dcompiler_43.dll ontbrekende fout te herstellen

De meeste gebruikers die dit probleem hebben ondervonden, zijn erin geslaagd het op te lossen door DirectX End-User Runtimes (juni 2010) te downloaden en te installeren. Ga hiervoor naar deze link ( hier ) en wacht tot de download start.

Zodra de download is voltooid, opent u het installatieprogramma en volgt u de aanwijzingen op het scherm om de DirectX End-User Runtimes (juni 2010) op uw systeem te installeren. Zodra de installatie is voltooid, start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen. Controleer bij de volgende herstart of het probleem is opgelost door te proberen de toepassing te openen die eerder de foutmelding D3Dcompiler_43.dll vertoonde.

TIP: Als geen van de bovenstaande methodes het probleem heeft opgelost, raden we je aan Reimage Repair Tool te gebruiken dat de opslagplaatsen kan scannen om de ontbrekende en corrupte bestanden te vervangen. Dit werkt in de meeste gevallen, wanneer het probleem voortkomt uit systeem corruptie. Reimage zal ook je systeem optimaliseren voor maximale prestaties. Je kan Reimage downloaden door hier te klikken