Er zijn meldingen van gebruikers die beweren dat zij geen ISO-bestanden kunnen mounten met Windows Verkenner. De fout Zorg ervoor dat het bestand een NTFS volume is en zich niet in een gecomprimeerde map of volume bevindt werd voornamelijk veroorzaakt na een bepaalde Windows beveiligingsupdate. Volgens berichten van gebruikers kregen ze de onderstaande foutmelding telkens wanneer ze een ISO-bestand probeerden te mounten via Windows Verkenner.

Controleer of het bestand een NTFS-volume is en niet in een gecomprimeerde map of volumefout staat

Windows 10 en 8 hebben de mogelijkheid om ISO-bestanden te mounten zonder een toepassing van derden te hoeven gebruiken. Gewoonlijk moesten gebruikers een toepassing van derden zoals PowerISO of Daemon Tools downloaden om hun ISO-bestanden te mounten, maar met de release van Windows 8 en later 10, werd dit veel eenvoudiger. Deze nieuwe functie heeft echter zijn problemen. In dit artikel helpen wij u een van de meest voorkomende fouten op te lossen die gebruikers tegenkomen bij het mounten van hun ISO bestanden met Windows Verkenner.

Inhoud [tonen]

 • 1Wat veroorzaakt de fout Zorg ervoor dat het bestand een NTFS-volume is en zich niet in een gecomprimeerde map of gecomprimeerd volume bevindt op Windows 10
  • 1.1Oplossing 1: Verander de locatie van het ISO-bestand
  • 1.2Oplossing 2: Gebruik toepassingen van derden
  • 1.3Oplossing 3: Met behulp van de Windows Powershell
  • 1.4Oplossing 4: De Windows-update verwijderen

Wat veroorzaakt de fout Zorg ervoor dat het bestand een NTFS-volume is en zich niet in een gecomprimeerde map of gecomprimeerd volume in Windows 10 bevindt?

Deze fout is niet iets nieuws, maar er was een bepaald iets waardoor hij meer optrad. De volgende zijn de factoren die dit gewoonlijk veroorzaken –

 • Windows 10 beveiligingsupdate. Voor de meeste gebruikers trad de bug op na de release van KB4019472, een Windows 10-update die een beveiligingsupdate bleek te zijn. Deze update zorgde ervoor dat de bug bij de meeste gebruikers verscheen.
 • Locatie van het ISO-bestand . In sommige gevallen kan de fout te wijten zijn aan de locatie of het pad van het gedownloade ISO-bestand. In dat geval moet u de locatie wijzigen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Uw systeem is zwaar beschadigd door vier virussen

U kunt uw probleem isoleren door de onderstaande oplossingen te volgen. Volg, zoals altijd, de gegeven oplossingen in dezelfde volgorde als waarin ze werden gegeven om uw fout snel op te lossen.

Oplossing 1: Verander de locatie van het ISO-bestand

Het eerste wat u moet doen om de fout te isoleren is het pad van het gedownloade ISO-bestand wijzigen. Soms wordt de fout veroorzaakt door het adres van het ISO-bestand, in welk geval het verplaatsen van het bestand naar een andere schijf het probleem oplost.Probeer daarom het volume waarop het ISO-bestand is opgeslagen te veranderen om de fout te verhelpen.

Oplossing 2: Toepassingen van derden gebruiken

In sommige gevallen kan het zijn dat de mount-functie niet goed werkt, waardoor de fout optreedt. In zon geval kunt u software van derden gebruiken om uw bestand te mounten. Er zijn heel wat toepassingen van derden die u kunt gebruiken, maar wij raden u aan om PowerISO software of Daemon tools te gebruiken. Deze twee toepassingen werden het meest gebruikt en worden nog steeds door veel gebruikers gebruikt. Installeer daarom een van de toepassingen en probeer het bestand daarmee te mounten om te zien of dat de fout vermijdt.

Daemon-gereedschappen

Oplossing 3: Windows Powershell gebruiken

Als de fout zich nog steeds voordoet, zelfs nadat u het bestand naar een andere schijf hebt verplaatst, kunt u proberen het te verhelpen door de strooi-indicator te verwijderen met Windows Powershell. Dit is hoe u het moet doen:

 1. Ga naar het menu Start, typ Windows Powershell, klik met de rechtermuisknop en voer het uit als administrator.
 2. Voer het volgende commando in: fsutil sparse setflag “C:FilePathFileName.iso” 0

  Sparse Attribute verwijderen met Windows Powershell

 3. Probeer het bestand dan opnieuw te mounten.

Als u na het invoeren van het commando de melding Access Denied krijgt, kunt u dit verhelpen door het attribuut read-only van het ISO-bestand te verwijderen via de eigenschappen ervan. Zorg er ook voor dat de optie Dit bestand kwam van een andere computer en kan vergrendeld zijn om deze computer te helpen beschermen, uitgevinkt is. In dat geval voert u het commando in de Windows Powershell opnieuw in.

Verwijdering van het alleen-lezen-attribuut

Oplossing 4: Verwijder de Windows update

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, zult u de beveiligingsupdate moeten verwijderen om deze fout op te lossen. Dit is hoe u het moet doen:

 1. Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen .
 2. Ga naar Update & Beveiliging .
 3. Klik op Updategeschiedenis weergeven en selecteer vervolgens Updates verwijderen . Instellingen Windows 10 Update
 4. Kijk of u de update KB4019472 kunt vinden.
 5. Dubbelklik erop om de update te verwijderen.
 6. Start uw systeem opnieuw op en probeer dan het bestand te mounten.

Verwante artikelen:

 • Fix: De volume-informatiemap van de…
 • Hoe fout 0X80071AC3 “Volume is vuil
 • herstellen

 • Fix: Windows kan de revisie niet uitvoeren…
 • Hoe kan ik laag volume in Windows 10 repareren
 • Fix: Samsung TV volumeregeling…
 • Hoe het volume van de Netflix-toepassing herstellen…