De meeste Windows-gebruikers hebben een laptop in vergelijking met PC-bezitters over de hele wereld. Met laptops krijgen gebruikers de flexibiliteit om Windows draadloos en onderweg te gebruiken. Maar net als elk ander draagbaar toestel dat er is, zijn er tal van problemen die zich na verloop van tijd ontwikkelen. Een daarvan is dat er geen batterij in de laptop wordt gedetecteerd.

Geen batterij gedetecteerd

Dit komt als een foutmelding wanneer u op het batterij-icoontje op uw laptop klikt. Dit betekent twee dingen: of er is een hardwareprobleem, d.w.z. de batterij is defect of te oud om gebruikt te worden, of de software veroorzaakt problemen. In dit artikel zullen wij alle redenen bekijken waarom dit gebeurt en wat de mogelijke oplossingen zijn om het probleem te verhelpen.

Inhoud [Weergave]

 • 1Hoe verhelpt u een batterij die niet in uw computer gedetecteerd wordt
 • 2Oplossing 1: Schakel uw computer uit
 • 3Oplossing 2: Activeer de batterij in het apparaatbeheer
 • 4Oplossing 3: Controleer de stroomadapter
 • 5Oplossing 4: Werk de batterijdrivers bij
 • 6Oplossing 5: Reinig de aansluitpunten van de batterij
 • 7Oplossing 6: Batterij-gezondheidscontrole
 • 8Oplossing 7: UpgradeAls je ze schoonmaakt, kun je de batterij weer omhoog krijgen.

Ook interessant: Hoe aangepaste profielen maken en specifieke configuratiewijzigingen monitoren in de Server Configuration Monitor

Voordat u begint met de oplossingen, zorg ervoor dat u bent ingelogd als beheerder. Sla ook je werk van tevoren op, want we zullen je computer vaak opnieuw opstarten.

Opmerking: Voordat u verder gaat, moet u controleren of de batterij goed op de computer is aangesloten. De aansluitingen op de batterij en de computer moeten overeenstemmen en u moet een “klik” horen wanneer u de batterij op zijn plaats zet.

Oplossing 1: Schakel uw computer uit

Voordat we beginnen met andere oplossingen, zullen we proberen de computer uit te schakelen. Power cycling is het volledig afsluiten van de computer, het loskoppelen van alle randapparatuur en het aftappen van de stroom van de computer. De stroom uitschakelen helpt om alle tijdelijke computerinstellingen te resetten en helpt ook om eventuele kleine hardwareproblemen op te lossen. Volg de onderstaande stappen om de computer af te sluiten:

 1. Schakel uw computer volledig uit door hem uit te zetten en de stroomkabel los te koppelen.
 2. Verwijder nu de batterij uit uw laptop door de hendels te verschuiven of in te drukken, afhankelijk van uw model. Power Cycle Computer
 3. Houd de aan/uit-knop ongeveer 5-8 seconden ingedrukt. Alle stroom zal uit uw computer worden gehaald. Laat de laptop ongeveer 4-5 minuten zitten.
 4. Sluit nu alles weer aan en zet uw computer aan. Controleer of het probleem is opgelost en of de batterij wordt gedetecteerd.

Oplossing 2: Activeer de batterij in het apparaatbeheer

Net als alle andere hardware-apparaten die op de computer zijn aangesloten, wordt ook de batterij aangestuurd door zijn stuurprogramma. Het apparaatbeheer geeft de gebruiker ook de mogelijkheid om de batterij handmatig uit te schakelen door het stuurprogramma uit te schakelen. Door het stuurprogramma uit te schakelen, zal de batterij niet gedetecteerd worden. Hier zullen we naar het apparaatbeheer navigeren en de batterij inschakelen en kijken of dit het probleem oplost.

 1. Druk op Windows + R, typ “devmgmt. msc” in het dialoogvenster en druk op Enter.
 2. Eenmaal in het apparaatbeheer, zoek het tabblad batterijen. Breid het uit. De batterij in het apparaatbeheer inschakelen
 3. Klik nu met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en klik op Inschakelen (indien uitgeschakeld).
 4. Start de computer volledig opnieuw op en controleer of de batterij correct wordt gedetecteerd.

Opmerking: U kunt oplossing 1 ook uitvoeren nadat u deze stappen hebt uitgevoerd.

Oplossing 3: Controleer de stroomadapter

Normaal gesproken denken de meeste gebruikers dat de voedingsadapter die de computer van stroom voorziet, op geen enkele manier in verband staat met de batterij, behalve dan door deze op te laden. Dit is een verkeerde veronderstelling; de stroomadapter laadt de batterij op en levert tegelijkertijd stroom aan de computer. Als de netadapter de batterij niet oplaadt, kan de batterij volledig leeg zijn en zal deze niet op de computer worden weergegeven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Opgelost: SysMenu.dll problemen bij het opstarten

Controleren van de stroomadapter

In deze oplossing moet u ervoor zorgen dat u de noodzakelijke adapter voor uw computer gebruikt. Er zij op gewezen dat adapters met dezelfde stekker als de originele (die bij de laptop werd geleverd) niet noodzakelijkerwijs betekenen dat beide gelijk zijn.Elke netadapter heeft een verschillende stroomcapaciteit, die voor specifieke laptops ontworpen is. Als u een stroomadapter van derden gebruikt, kunt u overwegen die te vervangen en dan te kijken of het probleem daarmee opgelost is.

Oplossing 4: Werk de batterijdrivers bij

Als alle bovenstaande methodes niet werken, kunnen we proberen de batterij drivers handmatig bij te werken. Windows zorgt er gewoonlijk voor dat de stuurprogrammas voor de batterijen automatisch worden bijgewerkt, telkens als er een Windows Update wordt uitgebracht. Hoewel Windows een betrouwbaar besturingssysteem lijkt, kan het niet vertrouwd worden als het gaat om het bijwerken van stuurprogrammas.

De Windows Update module is berucht om het niet bijwerken van stuurprogrammas, vooral batterij-stuurprogrammas. Volg de onderstaande stappen om te controleren of u bijgewerkte stuurprogrammas hebt. Alvorens het stuurprogramma bij te werken, zullen wij proberen de standaard stuurprogrammas te installeren. Als de standaardinstellingen niet werken, zullen wij ze bijwerken.

 1. Druk op Windows + R, typ “appwiz.cpl” in het dialoogvenster en druk op Enter.
 2. Eenmaal in het toepassingsbeheer, open de categorie Batterijen, klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en klik op Apparaat verwijderen. Apparaat verwijderen
 3. Windows zal nu automatisch het stuurprogramma verwijderen en de vermelding zal verdwijnen. Klik met de rechtermuisknop op een lege plaats en klik op Find Hardware Device . Het besturingssysteem zal nu automatisch de nieuwste stuurprogrammas installeren die voor uw computer beschikbaar zijn.

Voer oplossing 1 uit en controleer de status van de batterij opnieuw. Als het nog steeds niet herkend wordt, volg dan de onderstaande stappen om de drivers bij te werken.

 1. Navigeer naar de batterij-vermelding in het apparaatbeheer, zoals we eerder deden.
 2. Klik nu met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en klik op Stuurprogramma bijwerken . U krijgt nu twee mogelijkheden: automatisch bijwerken of handmatig, waarbij u het stuurprogrammabestand kiest. Wij zullen beide behandelen. Updaten van het batterij-stuurprogramma
 3. Om de drivers automatisch bij te werken, hoeft u alleen maar op de optie te klikken en het proces zal beginnen. Zorg ervoor dat u Oplossing 1 uitvoert nadat het gedaan is. Automatisch bijwerken
 4. Om het stuurprogramma handmatig te installeren, kunt u op de tweede optie klikken of het stuurprogramma downloaden van de website van de fabrikant en het installeren door het uitvoerbare programma uit te voeren.

Controleer na het bijwerken van de drivers of de batterij op de computer herkend wordt.

Oplossing 5: Reinig de aansluitpunten van de batterij

Als geen van de bovenstaande methoden werkt en u kunt nog steeds de batterij van uw computer niet opsporen, dan kunnen we verder gaan en proberen de aansluitpunten schoon te maken. De aansluitpunten op uw laptop zijn verantwoordelijk voor het aansluiten en overbrengen van stroom van de batterij naar uw laptop. Als ze vuil of stoffig zijn, zal het aansluitingsproces niet werken. Volg de onderstaande stappen om de aansluitpunten schoon te maken. Als u zich daar niet prettig bij voelt, laat het dan door een technicus doen.

 1. Zet uw computer uit en verwijder het netsnoer. Verwijder nu de batterij, afhankelijk van uw model.
 2. U zult onmiddellijk de aanwezige verbindingspunten opmerken. Neem wat alcohol en breng dat aan op de koptelefoon. Breng het nu voorzichtig aan op de verbindingsstukken en zorg ervoor dat er zich geen stof ophoopt.Reinigen van de accuaansluitpunten
 3. Wanneer de connectors schoon zijn, zet u alles terug op zijn plaats en zet u de computer aan.
 4. Controleer of het probleem is opgelost. Zo niet, ga dan verder met de volgende oplossing.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Hoe krijg je een Pie Beta UI op de Samsung Galaxy S8, S8+, en Note 8

Oplossing 6: De gezondheid van de batterij controleren

Als u de batterij geruime tijd op uw computer gebruikt, is het raadzaam de gezondheid ervan te controleren om te zien of hij in staat is te functioneren. Normaal gesproken zou een originele batterij (standaard batterij die bij de laptop wordt geleverd) ongeveer 2-3 jaar moeten werken. Na deze periode zal de batterij langzaam beginnen af te nemen, waardoor de levensduur van de batterij met de dag afneemt tot hij helemaal leeg is.

Als u uw batterij dus al geruime tijd gebruikt, is het raadzaam te overwegen uw batterij te vervangen en te kijken of het probleem is opgelost. U kunt proberen een andere werkende batterij in uw computer te plaatsen en kijken of hij die detecteert. Als dat zo is, helpt het ons het probleem op te lossen als het probleem inderdaad met de batterij te maken heeft. Als dat niet zo is, betekent dat waarschijnlijk dat er iets mis is met de laptop.

Vervangen door een nieuwe batterij

Opmerking: Zorg ervoor dat u een batterij plaatst die bedoeld is voor gebruik met uw notebook. Als u een andere batterij van een ander model plaatst, kan dit schadelijk zijn en zelfs uw computer beschadigen.

Oplossing 7: Upgrade