Sommige gebruikers krijgen naar verluidt de fout Occurred while the wizard was trying to set the password wanneer zij de wachtwoord-reset wizard proberen te gebruiken. In de meeste gevallen doet het probleem zich voor met password reset disks die eerder in Windows 7 zijn gemaakt.

Er is een fout opgetreden toen de wizard probeerde het wachtwoord in te stellen

Als u dit probleem tegenkomt, moet u eerst nagaan of u de juiste schijf voor het resetten van het wachtwoord gebruikt, en of de schijf compatibel is met de huidige configuratie van uw machine.

Als alles in orde is, maar het probleem blijft bestaan, moet u proberen het wachtwoord handmatig te veranderen via de ingebouwde beheerdersaccount. Mocht dat niet werken, dan hebt u geen andere keuze dan elk Windows onderdeel opnieuw op te starten via een procedure zoals een herstelinstallatie of een schone installatie.

Methode 1: Gebruik de juiste wachtwoord-reset disk

Indien u deze foutmelding krijgt wanneer u de wizard voor het opnieuw instellen van wachtwoorden probeert te gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen voor een gebruikersaccount vanaf een schijf voor het opnieuw instellen van wachtwoorden, moet u eerst controleren of de account die u beoogt, onder de schijf voor het opnieuw instellen valt.

De meeste gebruikers die dit probleem konden oplossen, hebben gemeld dat zij uiteindelijk beseften dat zij een account probeerden te resetten dat niet verbonden was met de geplaatste schijf voor het resetten van het wachtwoord. Als hetzelfde scenario op uw huidige situatie van toepassing is, moet u een andere schijf voor het resetten van het wachtwoord proberen of een andere rekening gebruiken.

De wizard wachtwoord resetten gebruiken

Bovendien werkt een password reset disk alleen in de volgende situaties:

 • De wachtwoord-reset disk die u gebruikt is de laatste reset disk die u voor deze bepaalde rekening gemaakt hebt (Alleen met de laatste kunt u het wachtwoord resetten).
 • De operatie zal alleen werken als u het wachtwoord op dezelfde computer probeert te resetten (zelfs als u dezelfde account op meerdere computers gebruikt). Ook zal de reset-schijf onbruikbaar zijn als u uiteindelijk het moederbord van het systeem verandert.
 • De reset-schijf werkt alleen met dezelfde installatie van het besturingssysteem. Als u de schijf voor het opnieuw instellen van het wachtwoord onder Windows 7 hebt gemaaktMaar denk eraan dat de administrator account alleen in noodgevallen als deze gebruikt mag worden. Als u klaar bent met het resetten van het wachtwoord, dient u de beheerdersaccount uit te schakelen om eventuele kwetsbaarheden te dichten die uw systeem kwetsbaar kunnen maken voor veiligheidsbedreigingen.

  Belangrijk: Dit werkt alleen als u het wachtwoord van een normale WIndows account probeert te resetten (niet het beheerderswachtwoord).

  Als dit scenario van toepassing is, volg dan de onderstaande instructies om het wachtwoord van uw Windows-account te wijzigen via de ingebouwde beheerdersaccount. Aangezien u niet voorbij het inlogscherm kunt komen, zult u via de opstartopties een CMD-venster moeten openen:

  Opmerking: Als u een compatibel installatiemedium hebt, gebruik dat dan, want dat maakt dit proces veel eenvoudiger.

  1. Plaats een compatibel installatiemedium in het optische station van uw computer (of USB als u een flashdrive gebruikt) en start de computer opnieuw op om de computer geforceerd op te starten.

   Opmerking: Als u de tijd en de middelen hebt, kunt u de tijd nemen om een installatiemedium te maken dat compatibel is met uw versie van het besturingssysteem – maar u hebt een gezonde PC nodig om dit te doen.

  2. Om van het installatiemedium op te starten, drukt u op een willekeurige toets wanneer het zwarte scherm daarom vraagt, en wacht dan tot de initiële installatie is geladen. Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf het installatiemedium

  3. Zodra u met succes bent opgestart vanaf het installatiemedium, klikt u op Uw computer repareren en wacht u tot het reparatieprogramma is geladen. Klik op Repareer uw computer op het Windows-scherm

   Opmerking: Als u dit probleem in Windows 10 tegenkomt, kunt u ook forceren dat dit herstelmenu verschijnt door 3 opeenvolgende onverwachte onderbrekingen van de machine te forceren tijdens de opstartprocedure. Dit is niet elegant, maar u kunt het doen door de machine tijdens de boot-sequentie 3 keer achter elkaar af te sluiten.

  4. Zodra u in het Recovery menu bent, klikt u op Troubleshooting in de lijst van beschikbare opties, en dan op Command Prompt in de lijst van subopties. Klik op Opdrachtprompt

  5. Zodra u in het verhoogde opdrachtpromptvenster bent, typt u het volgende commando en drukt u op Enter om de ingebouwde administratoraccount in te schakelen: administrator