Text-to-Speech (TTS) in Discord kan stoppen met werken als gevolg van de leeftijd van Windows en kan ook optreden als een andere luidsprekerconfiguratie dan Stereo wordt gebruikt. TTS werkt mogelijk ook niet als TTS-meldingen zijn ingesteld op Nooit.

Discord (een VoIP-toepassing) wordt gebruikt om te chatten en is beschikbaar in desktop- en mobiele versies. Discord TTS wordt gebruikt om berichten af te spelen in een chat op de desktop versie, aangezien TTS niet werkt op de mobiele versie van Discord. De Discord TTS stem kan worden veranderd in verschillende geluiden en accenten vanuit de toepassing. Maar soms werkt deze TTS functie niet meer en kan de gebruiker de TTS bot geluiden in een chat niet horen.

Dit is een veel voorkomend probleem in Discord applicaties en kan worden opgelost met eenvoudige workarounds. Zorg ervoor dat je de bijgewerkte versie van de Discord applicatie gebruikt, voordat je een fix uitvoert.

Inhoud [tonen]

 • 1Zet tekst naar spraak uit en aan in discord
 • 2Wijzig Never-optie in TTS-meldingen
 • 3Upgrade uw Windows systeem naar de laatste versie
 • 4Verander de luidsprekerconfiguratie van uw systeem in stereo

Zet tekst naar spraak uit en aan op discord

Het niet werken van Discord TTS kan het gevolg zijn van een eenvoudige communicatie- of softwarefout. Om dat uit te sluiten, is het een goed idee om de TTS uit te schakelen en dan weer in te schakelen. Dit zal alle tijdelijke instellingen en configuraties die in de toepassing zijn opgeslagen, resetten.

 1. Start je Discord applicatie.
 2. Klik op het tandwielicoon rechts van het gebruikerspaneel (net onder het kanaalvenster) om de Gebruikersinstellingen te openen.
 3. Selecteer nu Tekst en afbeeldingen .
 4. Scroll nu in het rechterdeelvenster omlaag naar de Tekst om uit te spreken
 5. Zet nu de schakelaar op Weergave inschakelen en gebruik het commando

Upgrade uw Windows systeem naar de laatste versie

Windows wordt regelmatig bijgewerkt om bugs te verhelpen en de prestaties te verbeteren. Misschien is de bug waarmee u te maken hebt, al verholpen in de nieuwste versie van Windows. Bovendien zijn er talrijke gevallen van Windows versies die conflicteren met de versie van Discord die op uw computer geïnstalleerd is.In dat geval kan een upgrade van Windows naar de nieuwste versie het probleem oplossen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Fix: Server uitvoeringsfout 0x80080005.

 1. Sluit Discuss en beëindig uw taak ook vanuit het taakbeheer (Windows + R en taskmgr).
 2. Druk op de Windows-toets en typ Update . Selecteer vervolgens in de zoekresultaten Check for Updates . Controleren op updates in Windows zoekvak
 3. Klik dan op de knop Controleren op updates. Controleren op updates in Windows Update
 4. Als er updates beschikbaar zijn, installeert u de updates en start u het systeem vervolgens opnieuw op.
 5. Nadat je systeem opnieuw is opgestart, start je Discord en controleer je of de TTS goed werkt.

De luidsprekerconfiguratie van het systeem wijzigen in stereo

Indien u een andere luidsprekerconfiguratie dan stereo gebruikt, dan zal TTS niet werken. Dit is een bekende bug in de Discord gemeenschap. Technisch gezien zou het geen verschil mogen maken, maar het lijkt erop dat deze optie soms conflicteert met het Discord geluid. In dat geval kan het probleem worden opgelost door de luidsprekerinstelling op Stereo te zetten.

 1. Sluit Discord.
 2. Druk op de Windows-toets en typ in configuratiescherm . Selecteer vervolgens in de zoekresultaten Configuratiescherm . Open Configuratiescherm
 3. Open dan Hardware en Geluid.

  Open “Hardware en Geluid”

 4. Klik nu op Geluid . Geluid in het configuratiescherm
 5. Selecteer nu uw luidsprekers en klik op Configureren . Configureer de luidsprekers van uw systeem
 6. Kies nu onder Audiokanalen Stereo en klik op Volgende. Stel het audiokanaal van de luidspreker in op Stereo
 7. Volg nu de instructies op het scherm om het Stereo audio installatieproces te voltooien en start dan Discord om te controleren of de TTS goed werkt.

Als niets tot nu toe heeft geholpen, verwijder Discord dan en installeer het opnieuw. Voor een tijdelijke oplossing, kunt u gebruik maken van Discord in Google Chrome .

Verwante artikelen:

 • Fix: Discord microfoon werkt niet
 • Hoe los ik An error of…
 • Hoe repareer ik Xfinity Wi-Fi HotSpot werkt niet.
 • Hoe los ik Messenger does not…
 • Hoe los ik de fout $ is niet gedefinieerd -…
 • Hoe FATAL: Metro Exodus herstellen op Windows?